IMT

Samo jedna stvar radi na uvlačenje, uvlači svašta u sebe

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Pozdrav svima, da li je neko iskusan sa perkins motorima sto su ugradjivani u IMT, konkretno mislim na model 3.152, pre neki dan sam kupio imt 549p 1998 sa tim motorom, traktor je jako malo radio, ali mi nije jasno koja je razlika izmedju njega i Dm33 sem u spoljnom izgledu, jel ima neke razlike u karikama i klipovima i u snazi i oštrini? Hvala unapred

Maticu oni kocioni cilindri smetaju a mislio sam iskreno i da iznaftiram i pregledam da nema opiljaka,nikada mi se nije desilo ni na jednom imt-u da zaglavi taj ventil.
На ручици за подизање хидраулике имаш онај шраф који је граничник за горе њега само 5-6мм спусти ка доле мени се он померио и исто ми тако заглављивале полуге на горе. То сам имао проблем на 5106 и у току орања ми се то десило натерао га у неки јендек десном страном и са леве скинули плочу њакнули вентил неком полугом и хидраулика прорадила.

@Veki12
Prvi put cujem za original Perkins, uglavnom je ili Simpson ili VAMO. Sklopovi su kompatibilni, ne istog proizvodjaca ali dimenzije su iste. Nema nikakve razlike u snazi, potrosnji itd. Verovatno.je ima u trajnosti.
Najveca razlika je razvod motora, bregasta i pumpa visokog pritiska. Razvod u Perkinsu je sa jednim velikim medjuzupcanikom pa su pumpa i bregasta desnog smera (gledano od napred) za razliku od IMR koji ima levi smer pumpe i bregaste, samim tim pumpe i bregasta nisu kompatibilne. Razlikuju se jos i neki delovi, npr pumpa vode i mozda jos po nesto

@Veki12
Prvi put cujem za original Perkins, uglavnom je ili Simpson ili VAMO. Sklopovi su kompatibilni, ne istog proizvodjaca ali dimenzije su iste. Nema nikakve razlike u snazi, potrosnji itd. Verovatno.je ima u trajnosti.
Najveca razlika je razvod motora, bregasta i pumpa visokog pritiska. Razvod u Perkinsu je sa jednim velikim medjuzupcanikom pa su pumpa i bregasta desnog smera (gledano od napred) za razliku od IMR koji ima levi smer pumpe i bregaste, samim tim pumpe i bregasta nisu kompatibilne. Razlikuju se jos i neki delovi, npr pumpa vode i mozda jos po nesto
Original perkins, piše u računu od starog mlina Bradarca gde je uzet, “ IMT 549 perkins” i na usisnoj grani motora.

Koji je razlog sto pojedini m34 motori staaalno ali stalno slinave na spoju bloka i glave ispod usisne grane u delu blize AC pumpi? Ne mesa vodu, ne dimi jako al slinav stalno. Zameni se dihtung, bude neko vreme suv i opet tu zaslini

Veki12,slikaj ga malo okolo i izbaci slike,majstori sa foruma koji ljudi znaju bolje od nas problematiku sa okom ce ti tacno reci sta je,mozda je neko radio oko takvog.

Koji je razlog sto pojedini m34 motori staaalno ali stalno slinave na spoju bloka i glave ispod usisne grane u delu blize AC pumpi? Ne mesa vodu, ne dimi jako al slinav stalno. Zameni se dihtung, bude neko vreme suv i opet tu zaslini
Oće ulje da slini na ventil dekli pa sliva, a hoće i tu na dihtungu glave iznad AC pumpe
A tu niti je pritisak niti išta
Mada hoće da zavara tu na kraju motora u samom ćošku glave ima ona cevčica što nosi ulje na klackalice hoće i ona da flisuje
Mada naj češće M pusti na plutama kartera i dihtungu Kartera

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Mozda treba da se poravnja glava, a moze i silikona spolja po obodu i malo ka unutra na krajevima do bregaste....

Meni je slinila na prednjem desnom cosku , poravnjali smo glavu, i prosekao sam ovo oznaceno zeleno, jel je to visak i samo stopa ulje da se sliva iz glave , traktor je malo vozen i za sada nema niceg, ali videcemo kada se dobro upregne...

monitor size online

Poslednja izmena:
I kod mene malo slini kad se mnogo optereti mozda izadje za 3-4 malih soljica kafe godisnje.Skidali jednom zamenili dihtung, posle opet propislao.

Glava je nova kad je radjena generalna, blok je ravnat.

A jel ste dotezali glavu posle ~40 sati? Videcu kakav ce biti rezultat sa mojim namestanjem...

Kad spomenu karter ovaj se jedvaaaa odvojio, pocepao se duhtung, a za metal kao super lepkom da je lepljen....

Kolege curi mi ulje na kucistu volana imt 539.menjao dihtung ali slaba vajda.Sipao sam i sae 140w ali opet curka i izmasti okolo. Da li bi mogao da mu sipam onu belu mast u spreju ili ima nesto pametnije.

Nazad
Vrh