IMT

300rsd kabanica, mozda je nasao neku tanju
Tomislave kockastu rucicu spusti skroz a veliku postavi negde na sredinu i stani na poluge, kad je gusto ulje nece da spusti, sama tezina poluga nije dovoljna da vrati te cilindre.
Ako si to probao vidi jel se cuje pumpa, sta se desava...
Ako nista skini plocu.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Zakacen je plug(757) i cini mi se da je digao prekovise, stoji vec pola sata ugasen skoro da je spustio na zemlju,inace desilo se u oranju kada sam podigao na kraj njive,do sad je radio najnormalnije.

Taj novi tip hidraulika nisam njakao
Verovatno poluge ili ventil
Ne mogu ovako na pamet
Stari tip mogu telefonom

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Skini deklu sa polugom za ukljucenje kardana, prije ispusti malo ulja, zavuci ruku i njakaj polugicu na pumpi.

Prewthodno probaj sa udaranjem po nosacima pumpe, spolja, tamo gdje su ona dva srafa za cini mi se, kljuc 13, znaci cekic i kuckaj, slobodno ne boli to njega.

Ovo je isto Luka samo sto ulje ide kroz plocu, creva pa u vanjske cilindre.
Ista bolest kao i na starim hidraulicima, ventil verovatno...
Veliku rucicu treba ograniciti na kvadrantu, od prilike negde gde pise UP, inace moze jos podici ali pocinje pumpa da kucka.

Raskacio plug i preparkirao traktor da ga raskupusam, stoji nekoliko sati ,razmisljam da mi nije komšinica ubacila africku sljivu u hidraulicno ulje Ne pada.
Deks ako je sve kao na starom resava se to lako, skidam upravo limove i zadnje staklo i ujutru ide ploca dole.

Fabricki su dolazili "ovako i onako".
Do skoro nisam znao i ti cilindri postoje u bar dve- tri velicine, nisu isti na svakom traktoru, zasto, nemam pojma.
E sad, meni se vise svidja ovako kad su klipnjace fiksne na dole jer je manja zapremina cilindara i trebalo bi da brze radi hidraulik nego kad je kontra cilindar.
Kod mene je fiksan cilindar a klipnjaca je na gore i dosta sporo radi hidraulik za razliku od starog tipa gde je cilindar unutra.
Pretpostavljam da je to zbog velike zapremine cilindara

Ha ha tako sam i ja nekad, pa nabavim žuto gumeno postavljeno odelo kao super je
A sad već 7_8 dana ležim bol u kostima i zglobovima
A mi Srbi keru kućicu pravimo a nas ko jexe ne treba kabina
Do nekle razumem kombajne bez kabine uvek su neki mali bez da rade kukuruz
Ali tu šta prašine pojedeš i uvek naočare za RONJENJE
Ali traktor jok!!!!

Dok nisam batalio da orem,priprema sledeća,termos sa kuvanim vinom pod br1.Dugačke gaće,pamučna trenerka komada 2.Gore majica komada 2,duks komada 2.Preko svega toga vetrovka m93,ako pada kiša onda pelerina preko.Na glavi fantomka za skijanje.Kad se oklizneš ne daj bože da padneš na ledja kao kornjača samo se koprcaš.

Ja sam do sad fabricki vidjao samo "onako", zato mi sad cudno bilo sto su kod Tomislava "ovako".
Nego Deks, nesto mi nije jasno to tvoje pisanje oko zapremine? Zar zapremina nije ista kako god ga okrenes? U oba slucaja poluge se podizu izvlacenjem klipa ili mozda mislis da su ti neki cilindri manji, a neki veci?

Taj novi tip ima nešto drugačiji ventil to znam 100% imam negde i tu knjigu ali sad nema šanse da je tražim

Ja sam do sad fabricki vidjao samo "onako", zato mi sad cudno bilo sto su kod Tomislava "ovako".
Nego Deks, nesto mi nije jasno to tvoje pisanje oko zapremine? Zar zapremina nije ista kako god ga okrenes? U oba slucaja poluge se podizu izvlacenjem klipa ili mozda mislis da su ti neki cilindri manji, a neki veci?

Isto je kako god ga okrenes.
Cak i da je dvosmerni cilindar ( a cini mi se da nije) opet ti je isto, kod dvosmernog cilindra je manja zapremina na uvlacenje nego na izguravanje, ali kad ga okrenes naopako opet pri podizanju imas izguravanje. Jedino kad bi cilindri visili negde pa radili na uvlacenje onda bi zapremina bila manja.

U pravu ste, jako prosta stvar a ja sam zabo nesto veceras.
A bio sam gotovo siguran da radi na uvlacenje kad je kontra..

Nazad
Vrh