IMT

Можда човек и није крив,ја сам два пута фасовао овакав талог на б.пумпи. Најгоре од свега је било што ми се то десило на 5106 где је резорвоар не раздвојиви део од кабине. Први пут сам испустио око 50л оваквога ђубрета.

Ovde su krivi sigurno, traktor je firmin i na pitanje kad su menjani filteri svi slezu ramenima, taj motor generalno sam ja radio pre jedno tri godine i od tad niko filtere nije pogledao a traktor pitaj boga koliko nafte je pojeo od tad.

Kod nas je bio jedan jos bolji, sada vec pokojni...
Uradio generalno na Z 101 i naravno vozio... dok nije upalila lamicu za pritisak ulja, onda je dosuo ulje i u narednom periodu isto tako....
dok jednom nije stala skroz

Sve je to nista, ovdje covjek iz sela dosao kod mog rodjaka, ovaj prao nesto puromatom, i ovaj mu kaze da malop motor na njegovom 542 preleti sa onim mlazom, ovaj dok je prao slucajno upita ''jel' cika-Miroslave, mijenjas li redovno ulje u ovom vazdusnom filteru?''. Kaze ovaj ''kakvo ulje, jel ima tu nekakvo ulje?'' Uglavnom covjek nije nikada promijenio ulje u vaz. filteru, traktor je4 iz druge polovine 80-ih, bilo unutra samo jedna okrugla cigla od zemlje, i opet nije krep'o motor, a ovamo svi paze da slucajno ne dobije rupu ona guma na usisu. Traktor i dan danas ide kao zvijer.

Moze li neko da mi pojasni sistem rada ovog ventila na ploci. Vrtim ga ali ne osecam nikakav otpor kao da ide u prazno. Inace nece razvodnik da radi. Skinuo glavno crevo koje dolazi sa pumpe(bloka diferencijala) na razvodnik i ne gura ulje kad traktor radi.
01724d3892159032726a29c5f5a143f0.jpg

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Moze li neko da mi pojasni sistem rada ovog ventila na ploci. Vrtim ga ali ne osecam nikakav otpor kao da ide u prazno. Inace nece razvodnik da radi. Skinuo glavno crevo koje dolazi sa pumpe(bloka diferencijala) na razvodnik i ne gura ulje kad traktor radi.
01724d3892159032726a29c5f5a143f0.jpg

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
Kod mene ta rucica kad se prebaci u kontra stranu, traktorske poluge reaguju na rucicu razvodnika dok standardne komande hidraulika nemaju nikakvu funkciju.
Prvo probaj sa uljem, dolij.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ako fali ulja neće radit ali treba se čuti pumpa.
A i na razvodniku imaš jednoradni i dvoradni sistem

Ja baš hteo reći a šta ima veze merač, može i da ga nema u ovom momentu.. Ako is pustiš iz kartera samo 3 litre treba šta ja znam 7 recimo, znači nešto nije u redu, nema to veze sa meračem..

A ako je merac duzi I po njemu sipa dovoljno a ustvari nije dovoljno

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Izmjerio sam, 175mm je do kapice. Dakle, neki problem ima sa nivoom ulja, dal je mulj unutra ili ko zna. Moram karter skidati u svakom slučaju.
Nemoguce da bude toliki talog,uzmi neku duzu sipku u uguraj je de dolazi merac I videces dali ima nesto ili udara u karter

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

to je ventil za udvojene pumpe .recimo kada pomocna ne moze da iskipuje onda joj pomogne i glavna.mogu reci da nije najsrecnije resenje
Vecita zabluda, udvajanje pumpe ne povecava kapacitet dizanja. Ako je potrebno npr 150 bara onda ce 150 bara dici bez obzira da li se dobija iz bagera ili rucne pumpice. Udvajanje protoka ubrzava rad, ako na primer dupliramo protok cilindar ce izaci duplo brze.

Nazad
Vrh