IMT

Koliko izdrži razvod to je pravo pitanje!!!!
JKP novi sad je imala masey Turčin 290 sa kašikom tandem pumpa na razvodu
Više puta je menjan razvod!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Na S44 motoru razvod je malo kilav.Ja sam kod mene menjao skoro sve zupčanike kada sam radio motor, potrošili se zubi i dobili mnogo lufta na čaurama.

Matiću baš to se desi!!!!!!
Pojede čaure i počne da brlja razvod!!!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Kod mene je bilo sve za kupit novo.
I limovi i sve.
Cijena nije bila jaka baš.
Ja stavio sve novo.
Novu pumpu od petroletke.
Dobro radi.

577
To pricas za ovo sto ja trazim?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da, o tome se radi.
Kad bi imalo sve novo da se uzme pa i da prezalim neke pare, vec me zezaju neka orudja, skidam hidraulicne cilindre, hidro motore, improvizujem nesto, podignem jedno pa onda prikacim drugo crevo, posle ovo ne mozes da ubodes jer je pod pritiskom..jbg, muka.
Hteo da kupim rolo presu za ovu sezonu a i na njoj postoje po dva tri prikljucka pa reko da se ne patim vise.
Preklopni ventil mi ne vrsi posao...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Dobro je to kod mene je bilo sve za kupit.
A ako niš nabavi polovno staviš novu pumpu i obavezno igličasti ležaj i pločice nove.
Kod mene je napravio havariju

Imam čudan problem na IMT539. Naime, već par godina otac na njemu mijenja ulje i nikad do juče nije se sjetio da mi kaže da prilikom mijenjanja ulja u motor staje sve manje i manje ulja. Juče sam ja promijenio ulje i prije puštanja sam provjerio nivo, bio ej trunku ispod maksimuma. Kada sam medjutim ispustio ulje izašlo je samo nešto manje od 3 litra. Traktor je stajao na ravnom, provjeraao sam opet nivo i u karteru nije bilo ništa ulja. Kada sam sipao, stalo je opet samoo oko 3 litra (filter sam napunio ulje prije montaže, nasuo u karter, startovao motor, posle ugasio i dopunio, opet sve u svemu 3 litra).. Jel moguće da se u karteru nakupio neki mulj ili nešto, nikad ništa nije otvoreno 40 godina?

Kako se skida karter, ima li tu neka fora, treba li dizati traktor pošto znam da je karter kod njega nosećii dio? Mjerač je originalni, nikad nije lomljen ni krivljen. Otac kaže da je primijetio godinama da u njega staje sve manje i manje ulja. Mislim da bi najbolje bilo skinuti karter i pogledati da nema taloga unutra ali nikad to nisam radio. Ako neko jeste nek objasni korak po korak šta treba uraditi.

Nazad
Vrh