IMT

A što je baš bitno za bude 540? Zbog motora? Ili je trobrzinac?
Mislim bar 542 ima po oglasima.

Jedina razlika je menjac.
Ima po oglasima starih 540, jedino mu smeta mozda stara limarija i nema servo. Ne bih ni ja bezao od 542, menjac kad crkne ubaci se trobrzinac ili se izremontuje pa sluzi opet.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ma znam da je bilo fosta starih 540, ti su imali fiat motor, kao kod mene na štore 402. Ali lepši je sa novom limarijom, kabina veća.
Kod novog tipa 540 je imr motor?
Samo zbog menjača ne vidim svrhu juriti baš 540.

Nije svaki, retki su sa Fiatom, imaju ih neke 533 iz mozda 76-te, tako nesto...
Taj motoric je cudo, mali potrosac.
Svi iznad 80-tog nose Imr motor.
Kod nas u kuci 540 zovemo ferguson, iste je snage, bukvalno sve isto, jedino hidraulik od 560 ali to i nije toliko bitno za traktor od 1,5t, jbg sluzi i fegusonov hidraulik bez problema, vise je stvar odrzavanja.

Da, isti.
Mozda zna nako bolje... pisalo se u temi negde o tome, napisao sam tad iz koje je godine od drugara 533 sa Fiatom.

540 ima svoj prednji trap
Motor od 539
Razlika na motoru je kućište termostata i adapciona ploča
Kvačilo od 539
Menjač od 560
Hidraulika i zadnje kućište od 560 zato i ima mesta za pomoćnu pumpu!!!!!

Poluge svoje
Diferencijal i trube od 539
Fiat je bio tu negde 75_77g
Uglavnom malo teži Ferguson!!!!!
Ta serija 540 je stvarno nepoderiva zlatno doba SFRJ kvalitet materijala vrhunski

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Evo Luka zna, mislio sam da je isto kuciste 539-560.

Taj Fiatov motor je jači od IMR motora. Kod nas je bio super kombinacija sa 756 plugom.

Da, ne znam tacno koliko ima ks, znam da ovaj 533 kod drugara otkida kako vuce.

Cek Luka, zar nije i menjac 539?

Menjac je 560 ali verovatno je drugaciji ulazni par. Da je menjac od 560 bez ikakvih izmena isao bi oko 60 na sat!!
Stavise ceo trup je prakticno od 560, samo umesto bocnih reduktora ide direktni prenos, i drugaciji konusno tanjirasti (37/6 umesto 38/11)

Fiat motor je negde u rangu DM33, mozda cak i malo jaci. Tacna snaga zavisi od toga da li su klipovi 95 ili 100mm, od punjenja pumpe i broja obrtaja.

Luka el prednji trap isti na 540 i 542, meni odokativno izgleda isto ?

Ne moze to naci.
Nek prati oglase, pre par meseci je bio jedan. Koliko znam tih traktora je svega desetak izaslo iz fabrike.
Jedan ima u susednom selu, imam ja jedan, i kolega ovde sa foruma ima jedan, ja znam za ta tri.

Bilo ih je po Svajcarskoj, ali nema to vise da se uveze, ja znam za 2 komada pored ta tri koja su za prodaju, ali nisu u nekom stanju, taj tvoj je sa pomocnom pumpom, a drugi je od vlasnika sto je stavio motor od 560 cini mi se 58ks i on nema pomocnu pumpu , znam ja dosta o njima, ja trazim isto 565, 569 sa izvoznom kabinom...

Zbog toga sam i mislio tako..
U saobracaju svaki put kad mi naidje u susret vozilo trazim bravicu na instrument tabli da vratm na kratka..
To na kp mislim da je kinesko i jako loseg kvaliteta.
Znam kad smo na dajcu zamenuli originalni ablender to posle menjali po dva za god dana dok nismo uz male prepravke ugradili sa mercedesa minike.
Zanimljivo da je sljakao 5-6god i to na 24V, verujem da se nece ni pokvariti sve dok se kamion bude kotrljao.

Ja sam 549 uradio komplet i gledao vise patenta, NAJBOLJE RESENJE JE PREKIDAC OD NEKE MASINE, bitno da ima tri polozaja, levi, neutralni i desni, meni sluzi 6 godina i nikad nisam pipnuo, a palim stalno zmigavce, napravio sam 2000sati, i lepsi je od svih navedenih rucica i fabrickih prekidaca, sad ti radi kako hoces, ja mislim da je moj od neke pecnice i stvarno je lep prekidac nije nikakva budzevina, jer ja sam takav, kad sam prednju vucu hteo da stavim na 549, hteo sam i 3000e da izvadim ali to da valja original, medjutim nisam nasao...

Ja sam na 577 namestio ablender od Tamića.Kupljen u Rumi na vašaru za 1.000 dindži.Žmigavci su se baš dosta koristili jer je traktor išao u prevoz i nikad problem sa njim, jedino je automat žmigavaca slaba tačka, koji god da sam ugradio kratkog je veka.

Ја у сваки трактор имам те амблендере од тамића отац једном отишао у војни отпад па донео сваки који је нашао да ваља.

Nazad
Vrh