dusanboss
Član
U pravu si. Zaboravio sam skroz na to.Šta te boli tuki šta je unutra??????
Stavi dobru žicu i Kreši
I kako ćeš doći do kontakata? Na većini se ne otvara poklopac????
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U pravu si. Zaboravio sam skroz na to.Šta te boli tuki šta je unutra??????
Stavi dobru žicu i Kreši
A i relej ti rešava nedovoljan napon na automatu. Po meni, sigurnije i bolje rešenje nego (samo) nova žica.
Relej bi bio najbolji
Na svakom se otvara poklopac, dobra lemilica, odpertla se lim i eto ga napolju, a zica veceg poprecnog presjeka nece popraviti polu-istopljenu kotvu.Skoro sam imao takvo iskustvo i nije prvo, na kljuc nece upaliti, direktno ko mina pali.Šta te boli tuki šta je unutra??????
Stavi dobru žicu i Kreši
Sent from my moto e5 using Tapatalk
U ovom slučaju mu je uloga da prenese napon akumulatora na automat anlasera. Ako brava paljenja zatrokira i prenese 8 volti umesto 12.5-13 volti automat iznjaka kontakte ili čak ni ne prenese struju na rotor, pa umesto da zavrti anlaser kaže klik-klak. Staviš ga gde hoćeš. Možeš i kod samog anlasera ali onda treba izbegavati pranje jer releji uglavnom nisu hermetički zatvoreni.Која је улога тог релеја и где се он везује?
Doktore nemoj sad to da mi radisКоја је улога тог релеја и где се он везује?
Doktore jel ti vidiš šta je čovek napisao? Anlaser vergla na direkt a na ključ neće. Znači da brava ne prenese svaki put napon sa akamalatora (more bit i žica falična) a relej to rešava 1/1 tj ili će zaverglati anlaser ili neće ni kliknuti.Sad me seti da i ja pitam. Šta je problem kad anlaser na 539 klikće (solenoid radi), ali ne vergla već tek posle 5-10 okretanja ključa zavergla. Na direktno vergla iz prve i bez problema.
Nisi ukapirao ne potiska on automat rucno nego direktno dovede struju do njega nekim metalom direktno sa kabla koji dolazi sa akumulatora na anaserПа управо то и пишем. Због повећања отпора у струјном колу слаби струја.
Та струја је недовољна да побуди други намотај који задржава електромагнет.
Тада електромагнет оде до одређене тачке и враћа се. Тај други намотај захтева јачу струју које вероватно нема.
И човек је лепо написао да вергла јер је очигледно да је сила јача када га потисне ручно. Вергла јер је струјни круг алнасера посебан у односу на струјни круг аутомата. (Ако је и ту слаба маса, замисли шта ће онда да се деси: то место се не греје него усијава. Алнасер не вуче у десетинама ампера него је ред величине стотина).