Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imaš kod škode tri cilindra motor i vw polo, to je 1,2tdi i 1,4tdi.....
Ili još bolje napraviti PD motor, kao 1,9 tdi od vw..... Daleko bolji od CR motora
Ideja nije loša, gledao sam na youtube kako na cnc prave glavu motora, za probu bi se to moglo napraviti, samo je pitanje koliko košta, a sve ostalo preuzeti gotova rješenja.....
Mozda ja najlakse ugraditi turbinu na M ili DM, pretpostavljam da bi se tako dobilo tih 10-ak ks koje nam svima trebaju,ima na You tube dosta njih sa 540, 549, 560 rakovica 65, samo kao i svi ne znam koliko je sigurno. Mada covek koji je ugradio na 540 M33 tvrdi da ga vozi vec 5 godina bez problema i vrlo je zadovoljan.
Ovaj covek Parezanovic iz Kraljeva sto je ugradio na 540 tvrdi da ne treba dirati nista, samo ugraditi turbinu. Kako kaze, traktori realno rade na 1300-1600 obrtaja a turbina na tim obrtajima tek pocinje da puni i da na traktorima bas zbog broja obrtaja ne moze da stvori pritiske kao na automobilima 0.7 vec oko 0,3 sto nije opasan pritisak za obican motor.Kad se ugradi turbina, potrebno je pojačati na pumpi, e sad, do koliko se može pojačati rotaciona pumpa na m33 motoru, da radi optimalno..... Prema podacima za s46 motor, nije to baš zanemariva količina goriva, plus veći tlak ubrizgavanja.....
Nezzmi smosnašim imali dosta problema na 577.577 šta fali S44 motoru?