IMT

Bubu neverujem da tvoj 577 ima 540 obrtaja kardana na1700 gasa toje sporo da bi berac prebacio klip kod tebe je brza varijanta kardana sigurno -1000 obrtaja na 2000 gasa -

Bobo je napisao(la):
Bit ce da je mjerac ili neispravan ili je proklizavao na kardanu...

NA: kud ces vise obrtaja? 539 na 1500 ima 540 okretaja kardana, a na 2250 ima 720 okretaja kardana. Kud ces bolje.
Znam da nije tema na mjestu ali u vezi broja obrtaja sto sam pitao imam povoljno za uzeti cirkular sa postoljem i sinama za rezati pa me to interesuje stim da bih onda morao nabavljati reduktor posto mislim da cikular treba imati 2800 obrtaja ili grjesim a nemam cim pogoniti osim sa 539

Trebalo bi da je jedan teg 30 kg a ide 8 komada fabricki s' tim da moze da se stavi 10.
Da moji traktori imaju kojim slucajem 1000 o/min kardana onda ne bih mogao da baliram, sejem, grabim na 1700 o/min motora jer bi mi se raspala presa, turbina od sejalice, kuciste na grabljama (balerina je u pitanju da ne bude zabune)!

Upravo sam nasao katalog u kom lepo pise da je masa prednjih tegova 300 kg a 10 komada je maksimalan broj koji moze da stane, tako je i na svakoj slici sto znaci da je 30 kg komad! :D :ppozdrav:

I stari tip tega je isto 30 kg samo sto ih ide 8 komada na traktor koji ima stari tip limarije. Na novi tip limarije moze da se stavi i stari tip tegova 10 komada...

Poz! Posle duge pauze, evo me ponovo na forumu :cool:

Evo malo jucerasnjih radova. Dosle na red kocnice i bocni reduktori. Ako nekog zanima nesto od cena u feniksu iz ns-a nek pita, sad sam upoznat ::novac::

2dr8m4g.jpg

rlfgw6.jpg

ali0qw.jpg

Na zalost tu ulje nikad nije menjano. Kada su semerinzi propali i ulje iscurilo, samo je upumpana mast. Reduktore nisam planirao da radim, ali kad sam zaljuljao tocak i video koliki je zazor.... nisam mogao tako da ostavim. Pomalo sam se i zacudio kako nije svukao onu navrtku sa polu osovine i otpao tocak.

Reduktor nemoze a da nema lufta zato sto je jedan lezaj na poluosovini a drugi na nosacu trkaca i to je luft na nutovima,koliko god da stegnes maticu bice lufta.

Za one koji nisu videli, IMT 539 sa IMT 558 motorom, zmaj od traktora! Rodjakov traktor, jos fali hauba da se stavi, jer mora da se produzi. :D

slika005.jpg

Nazad
Vrh