Bobo
Član
Vrtlozna komora ili predkomora se nalaze u glavi motora i to se naziva polu dizel a pun dizel ima vrtloznu komoru u klipu ima dosta knjiga koje o tome pisu pa procitajte.
Nađi mi jednu gdje piše polu-dizel... Ne pričaj gluposti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vrtlozna komora ili predkomora se nalaze u glavi motora i to se naziva polu dizel a pun dizel ima vrtloznu komoru u klipu ima dosta knjiga koje o tome pisu pa procitajte.
Ja imam 55 godina i kad sam ucio zanat kod privatnika to se u nasem kraju tako zvalo pun dizel- direktno ubrizgavanje polu dizel ubrizgavanje u pretkomori glave motora sada se takvi motori i ne prave tako da nije ni cudo sto vecina nezna za taj izraz.Nađi mi jednu gdje piše polu-dizel... Ne pričaj gluposti.
Ja imam 55 godina i kad sam ucio zanat kod privatnika to se u nasem kraju tako zvalo pun dizel- direktno ubrizgavanje polu dizel ubrizgavanje u pretkomori glave motora sada se takvi motori i ne prave tako da nije ni cudo sto vecina nezna za taj izraz.
Jos jedan dokaz slicnosti izmedju IMT i JD traktora.Kao i 577, kad je sve kako treba pali ga akumulator od 100Ah na - bez problema. DM motori isto lako pale jer je alnaser kao kod S motora a dosta manje kubika imaju pa se zato lako vrti. Sa linijskom pumpom kad motor upali na - prvih par sekundi radi svaki klip kao posvadjan sa susednim, kod rotacione motor ili radi kako treba ili ne radi.
Ako ne bi postojala jedna rakovica 65,sa motorom DM34,verovatno bi se slozio...ali ovako...to pali na 70ah na minus xx na sami dodir,bez grejaca...
kod mene na masey-u fabricki ima sprej na prekidac i elektro grejac u bloku motora radjen za dansko trziste tj uvezen iz Danske .
na sprej pali odmah a grejac nikada nisam probao a i neznam dali radi na 220v ili mu treba jos nesto sto nisam dobio uz traktor jer na grejacu imam samo dve buksne a dzek je okrugao
Ja za taj izras sam davno cuo od oca posto mi je otac auto mehanicar i ovo sto Slavkos kaze to je tacno oni su na taj nacin delili motore sto je on naveo i dan danas u zadruzi svi stari majstori koriste taj izraz pun dizel i polu dizel!