IMT

15:1 , 20:1 itd nije stepen kompresije .Vec odnos zapremina kad je klip u donjoj i kad je klip u gornjoj mrtvoj tacki

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moja masina dobila novi prikljucak:

Jel bilo kakvih većih prerada na samom stroju ili je sve radilo "od prve". Mada mislim da mu ništa ne bi škodilo da je na sred traktora namontiran al ajde, bolje ti znaš svoje njive i teren od mene pa vjerujem da ima razlog zašto je montiran šišač ispred.

Inače ocjena 5+

15:1 , 20:1 itd nije stepen kompresije .Vec odnos zapremina kad je klip u donjoj i kad je klip u gornjoj mrtvoj tacki

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Pa to je to,tj isto.

- - - - - - - - - -

Moze li neko sa podrucja Kovacice da mi kaze nesto o ovom traktoru?znam za ceste prevare na tom kraju,pa da prvo pitam nego sto se uputim dalje.
https://www.polovniautomobili.com/traktori/11498342/imt-577
Sta ce ko bilo sta da ti kaze kad niko ne zna sta je on radio a i da neko od komsija ovo procita sta mislis da ce upadne ovde i da isprica,malo sutra a uz to i taj komsija 99% svercer,tako da nije li traktor od vlasnika nista ne pitaj cak ga i ne slusaj sta prica vec samo gledaj i to sto vidis kupujes pa ako si se zajebo sam si kriv a to sto ti on bude govorio sigurno su sve lazi,ja od svercera vise ni biciklu necu kupim.Cak i od vlasnika ne ocekuj neku veliku istinu ali od svercera nikakvu.

Bobo

Ovako smo odradili na imt 539 po sredini.
Ali iz razloga bolje preglednosti i vrlo malog prostora izmedju prednjeg i zadnjeg tocka na imt 549 dv postavljen je napred.

Obe kose su dobile jos po klip za nagib,nova creva, nove razvodnike , drzace za traktor.
Radile su iz prve ok.

Inace ova kosa na imt 539 vec srecno udomljena!
Moram traziti drugu za svog imt 539.

Ovo je doslo poslednje vreme da ljudi lazu,lazu,a ovo je prevrsilo svaku meru evo sad se upravo vracam od komsije zvao me telefonom jer nisam bio kuci da vidim kako devetka pali reko mu ne pipaj nista dok ne dodjem...dolazim do traktora a on iznosi iz prostorije aku,ja slucajno pipam blok bas onde gde su brojevi,ma nekako mi topao,on za to vreme namesta kleme,cek reko ne pali da prodjem sa druge strane i pipnem granu ona jos toplija,poce ubedjivanje da me ne pravi ludog a on zamislite poce da se kune ma kune se stvarno da ne verujete i ostade pri svome da nije paljen,neverovatno dokle su ljudi spremni da idu,i ovo iznosim bas u vezi sto sam rekao prethodno o svercerima,pa sta li bi ovaj napricao coveku kada bi mu ga prodavao ne mogu ni da zamislim.

Ma sta ce vam gradivo od pre 100 godina,i kojekakve usijane glave.To sto sam ja pitao nema na vikipediji.
Pitanje je bilo zasto motor bolje pali sa direktnim u odnosu na indirekni tj sa pretkomorom?
Zato sto je za samozapaljenje smese potrebna temperatura od 700-900.stepeni a ona se dobija sa sto vecim stepenom komresije pa zbog toga ali retko su postojali motori sa odnosom od cak 23.5:1 a to je bio popularni golf 1.6,mana velikog stepena kompresije je bucniji rad motora pa su ga proizvodjaci snizavali na sto je moguce manje/najcesce do 20,Opel je ranije isao sa nesto ispod pa se zato nije proslavio sa onim 1.6 u Suzama/to ce Aca bolje znati,i onda kada se sabija vazduh direktno u klipu tu je teperatura veca nego li kod motora sa prekomorom,pa ce zato i pre upaliti.Pritisci ubrizgavanja dal bili 120 ili 220 bara za tu svrhu ne igraju nikakvu ulogu

- - - - - - - - - -

Evo sad vidim za te motore neko napisao stepen bio od 3 pa do 5:1 pa normalno da se na tom stepenu vazduh nije mogao zagrejati ni do 200 stepeni i onda mokar paljenje pa se zato islo sa usijavanjem.

Ma sta ce vam gradivo od pre 100 godina,i kojekakve usijane glave.To sto sam ja pitao nema na vikipediji.
Pitanje je bilo zasto motor bolje pali sa direktnim u odnosu na indirekni tj sa pretkomorom?
Zato sto je za samozapaljenje smese potrebna temperatura od 700-900.stepeni a ona se dobija sa sto vecim stepenom komresije pa zbog toga ali retko su postojali motori sa odnosom od cak 23.5:1 a to je bio popularni golf 1.6,mana velikog stepena kompresije je bucniji rad motora pa su ga proizvodjaci snizavali na sto je moguce manje/najcesce do 20,Opel je ranije isao sa nesto ispod pa se zato nije proslavio sa onim 1.6 u Suzama/to ce Aca bolje znati,i onda kada se sabija vazduh direktno u klipu tu je teperatura veca nego li kod motora sa prekomorom,pa ce zato i pre upaliti.Pritisci ubrizgavanja dal bili 120 ili 220 bara za tu svrhu ne igraju nikakvu ulogu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kod motora sa pretkomorom koja se nalazi u glavi pri startovanju motora kada je hladno veliki deo stvorene toplote apsorbuje okruzenje to jest glava tako da komorasi obicno imaju grejace u komorama koji nadomescuju taj gubitak a i sama konstrukcija brizgaljke je drugacija obicno ima jednu rupu na dnu a mlaz je kupast i pritisci ubrizgavanja su manji samim tim i rasprsene kapljice vece.
Kod motora sa komorom u klipu ubrizgavanje je direktno u cilindar tj. u komoru klipa gde se vazduh koji se zagreva od sabijanja dodatno tera na kretanje a to je postignuto oblikom komore (karakteristican primer koji smo svi videli komora sa siljkom na sredini) ovo izazvano kretanje vazduha dodatno ga zagreva i pomaze da se gorivo dodatno podeli u jos sitnije kapljice sve do isparenja a samim tim i lakse zapali, a sto se tice brizgaljke i ona je drugacije konstrukcije i ima vise manjih rupica (najmanje cetiji koje ubrizgavaju gorivo pod razlicitim uglovima i stranama) veci je i pritisak ubrizgavanja pa je i samo rasprsivanje bolje a samim tim i lakse paljenje. Ipak razlika od 100 bara izmedju komere i direktnog nije mala.
Ovo bi bili neki od glavnih razloga lakseg paljenja motora sa direktnim ubrizgavanjem. Na kraju ako pogledamo kroz istoriju razvoja dizel motora videcemo da je najvise evoluirao u sistemu za ubrizgavanja prvo komora pa direktno pa elektronika pa c.r. a sa evolucijom rasli su i pritisci ubrizgavanja od skromnih 100 pa danas i preko 1500 bara
Kako god bilo kompresija motora igra bitnu ulogu i ako je ona zadovoljavajuca motor dobro pali sto je i osnovna zamisao dizel motora da dolazi do paljenja goriva usled sabijanja vazduha, a smim tim i povecanja temperature u cilindru i paljenja goriva ....

Poslednja izmena:
Voleo bih da saznam razlog kvara motora na Imt 560. Posle 1650 r.sati desio se veli kvar na motoru. Druga i treća Stublina su popucale, tj pojavile se prslotine koje se vide golim okom, a na cetvrtoj stublini hilzna neznatno utonula jedino prva Stublina ostala OK. Inače da dodam da nema nekih riseva na Stublina a i da su klipovi i karike ostale okej. Unapred hvala..

Od jeftinijih ni jedan, mada hvalitet neces naci ni za vece novce.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Voleo bih da saznam razlog kvara motora na Imt 560. Posle 1650 r.sati desio se veli kvar na motoru. Druga i treća Stublina su popucale, tj pojavile se prslotine koje se vide golim okom, a na cetvrtoj stublini hilzna neznatno utonula jedino prva Stublina ostala OK. Inače da dodam da nema nekih riseva na Stublina a i da su klipovi i karike ostale okej. Unapred hvala..

Jel ima uzduznih pukotina ili kruzne pri vrhu.
A sto se tice utonule hilzne jedino ako nije nabijena do kraja pa poravnata sa blokom drugacije nemoze zato sto je venac na hilzni iste visine kao i zub u bloku kad hilzna legne do kraja trebalo bi da se poravna sa blokom.
Ima li neka slika?

Hlizne pri vrhu, od prilike kao karika parce, na drugom cilindru. A na trećem samo prslotine na vrhu. Na hladnjaku menjane sve celije ali mislim da su te uske i da sporo voda cirkuliše kroz njih.

Tesko se 560 pregrije taj il je ostao bez vode il je pukao remen. Može biti i da mu je hladnjak zalijepljen od prljavštine to su sve mogući uzroci a pravi zna traktorista koji je radio s njim.Nisam dobro razumio šta je mjenjano na hladnjaku valjda crijeva.

Nazad
Vrh