IMT

Bobo, jel radis komplet remont? Jesu li ti kocnice u funkciji?

Bogme, kad rodi 14t po ha zrna i kad je adapter sa 6 redi, i Kuhn stenje tamo gde ima dosta sapurika. Jedini koji sve to proguta je onaj moj veliki plug jer ima i zahvata a i dobro rastojanje izmedju glava.

Komplet remont mjenjaca i zadnjeg kraja, sve sto ne valja se mjenja + usporavanje mjenjaca. A kad smo vec tu onda ide i pregled korpe, lamele, druk lezaja i semeringa radilice...

Kocnice su u funkciji i koce odlicno ali kad vec imam 10 ganc novih i 6 kao novih diskova i to cemo sve izmjenjati da se kasnije ne mora raskopavati.

Ovo vjerujem da cu raditi ovaj put i ako sve sklope kako treba, nikad vise. Nije inace traktor puno radio na zemlji a i sto je radio kod prijasnjeg gazde je vukao 2x16" plug i 32 diska laku nosenu tanjuracu i tek je kod mene uposlen "kako treba" pa se nadam da nece unutra pronaci neku veliku stetu al to ce se tek vidjeti.

Pa jel onaj razbacivac mase toliko skup da to malo iza kombana rasiri? Ore se i za puno sirim hederima s puno manjim plugovima bez problema... Nije tu problem tjesnog pluga vec je problem kombajna i hedera...

Znam ja gdje ima djelova za brenu ;)

Ja sam prije 3 godine kupio komplet prednju vucu (osim tockova i kardana od ukapcalice do mosta) te jos kojekakvih djelova za nekih 600€. U tim djelovima je bila GANC NOVA, nikad montirana automatska ukapcalica i 10 NOVIH lamela za kocnice (jedna kod nas kosta 480kn a u brenu ide 12 komada) te 6 skoro novih kocionih lamela, nova lamela i novi druk lezaj. Imo je i novu korpu al se pravio grbav pa mi ju nije htio prodati uzeo bi ja i nju...

Nikad ne znas na sta ces naletjeti i sta ko ima u basci da mu je viska...

Brena bez prednje vuce je nesposoban traktor, bar kod mene. Moj kardan prednje vuce je bio los pa sam par dana radio bez njega cim je traktor kupljen... Kad sam kardan namontirao to je bio preporod, totalno drugi traktor a tek kad imas rucnu ukapcalicu, to je jos jedan veliki plus.

Sve mi to jasno, zadnja opcija je uzeti novi tip 560 ili 577, i onda se nebrinem, znam kako rade, al u planu je uzeti jos zemlje, i kad bi uzeo neki traktor, zelim da ima barem 100-120ks, i da to moze odtaditi bez problema.....

Koliko ce vam smjesno zvucati, al sa imt-ovima nisam nikada imao problema....samo sipam i vozim, barem za sada, da Bobo hoce prodati brenu.....

Cak i nisu skupe kod nas

Bobo, bas me zanima koliko ce izaci remont

Sve mi to jasno, zadnja opcija je uzeti novi tip 560 ili 577, i onda se nebrinem, znam kako rade, al u planu je uzeti jos zemlje, i kad bi uzeo neki traktor, zelim da ima barem 100-120ks, i da to moze odtaditi bez problema.....

Koliko ce vam smjesno zvucati, al sa imt-ovima nisam nikada imao problema....samo sipam i vozim, barem za sada, da Bobo hoce prodati brenu.....

Cak i nisu skupe kod nas

Bobo, bas me zanima koliko ce izaci remont

Nemoj dvaput reci, MOZDA ce brena ici na bubanj nagodinu u ovo doba a do tad "ko ziv - ko mrtav". Moraju mi se neke "kockice posloziti" ;)

PLAN JE da remont izadje ukupno oko 10 000kn (~1400€) i to je ako je moj konusno-tanjurasti par u urednom stanju da ne moram i njega novog uzimati. On je jos oko 300€... Opet kazem, toliki je plan, sve ovisi od onoga sto pronadju unutra. Olakotna okolnost je sto je traktor orao s dvobraznim pugom i nije siljen ni ganjan a problem je sto sam kupio traktor s 18l ulja u mjenjacu (Treba biti 60) tak da tu moze bit svasta a ne mora bit nista ;)

Nije on Bobo ni kod tebe uposljen kako treba, treba da radi godisnje toliko da se barem 2-3 puta ulje menja :D

Pitam zbog kocnica jer se kod Brene jako lako prepravi na mehanicke posto je sve jako dobro koncipirano, samo da se malo zaobidje ta hidraulika.

Dzabe druze razbacivaci kad tu ima jako puno mase. Lako je zaorati masu kad rodi 10 tona po ha zrna.

Pa, kazem pod navodnicima da je uposlen jer tek sad vuce adekvatne strojeve... Daleko je on od svog punog potencijala rada kad radi na malim grbavim njivama.

Kocnice na breni prepravljati u mehanicke bi zbilja bila ludost raditi. To ko da ti na claasu to uradis, totalno besmisleno. Koci ko lud, nista se ne glavi, nista ne curi, s obzirom koliko dana u godini stoji, s kocnicama prezadovoljan.

Moji fergusoni malo po malo se sarafaju sada sve cesce. Kako imaju sve vise posla, sve vise se raspadaju. Sada mi na 533 kada je hladan ulje ide preko 5.5 bara, sto mi se ne svidja. Ipak je to prevelik pritisak. Na 539 pisa na semeringu radilice. Odrzavaju se cim se nesto primeti.

Moji fergusoni malo po malo se sarafaju sada sve cesce. Kako imaju sve vise posla, sve vise se raspadaju. Sada mi na 533 kada je hladan ulje ide preko 5.5 bara, sto mi se ne svidja. Ipak je to prevelik pritisak. Na 539 pisa na semeringu radilice. Odrzavaju se cim se nesto primeti.

Pa smanji mu pritisak,svakako je bolje da je veći nego da ga nema

meni isto na 539 počeo sliniti na semeringu radilice.....uh, što nevolim taj semering, a na 560 je počeo i curiti, sada je sve odrađeno sa 560 i kad uhvatim vremena do žetve, mora popola zbog tog semeringa

Meni je bas smesno, crkoh od smeha.... to je nemoguce

to su sve sitnice, kada čujem što se dogodi na novijima i daleko boljim traktorima.....da nepričam o 533
koji je kod mene radio 18 godina, a došao je da pali sa start sprejom......nikad pumpa rađena, samo jednom dizne, zadnjih godina redovno orao i pripremao preko 25 jutara, što mislim da je dosta za njega i kod mene odradio oko 6000 sati......što bi bilo da je bio nov, kao ovaj 539 što je u odličnom stanju koji sada imam i da neore i nepriprema......raditi će 100 godina

staviti ću pletenicu, ostavim ju sa svake strane oko 0,5mm i kada se stisne bude dobro, probao sam staviti semering na 533 bez kabine, i procurio nakon 250 sati, i taj traktor kod mene u nešto manje od 4 godine, koliko sam ga imao, napravio 1000 sati, bez da je plug zakačio.....al mislim da je netko prije mene odradio motor, jer je odlično radio

Bobo, na mom Claasu su verovao ili ne mehanicke kocnice i to sistem prostiji ne moze biti, otprilike kao na Rusvaju i Rakovici. Kod nas ljudi uglavnom na Brenama koce rucnom kocnicom posto onda dobro radi jer je spojena na mehanicki deo glavne kocnice.

Kupim ja 542 sa navodno 1300 sata,motor ne da nema da duva nego na cepu gde se sipa ulje nista kao kada je ugasen,filter goriva pogotovu onaj drugi je jos uvek fabricki...ali na karteru i ostalim mestima se jedva nazire crveni silikon,gazda nikako ne prizna da je ikada otvaran,i pitanje je da li je moguce da tako sklopljen '87-me izadje iz fabrike?

Nazad
Vrh