IMT

Na 533 posle 120 sati od zamene otisla vodena pumpa. Jos sam kupio IMP Beograd kako bi bio miran duze vreme. Sada stavljam tursku kao na 539 koja radi jedno 10 sezona uspesno, na tom traktoru a kostala 2 crvene ili tako nesto.

Remontovat pumpu uopste nije tesko...ja sam je remontovo i za sad nemam problema.....kvalitet pakunga po meni je osnovca u remontu....

Remontovacu i ja, prijatelj se ponudio da mi pomogne pa cu da gledam kako on to radi da naucim. Inace kvalitet zamenskih delova je uzasan. Sve ispada da je potrosan deo, AC Pumpa, Vodena, creva na 3-4 godine.

Creva kupi Top spider,kod remonta v pumpe je problem semering a kod ac pumpe do nedavno nije bilo problema tj staviš Ipm-ovu i ne razmišljaš ali sad su i oni počeli da baguju....

Ja koliko sam primetio kod par ipm-ovih ac pumpi koje su vrlo kratko trajale, kod svih je kvar bio ispadanje ventila kao da nisu dobro upertovani, ostalo je sve ok.

Vodene pumpe i uljne pumpe još uvek su najkvalitetnije "Pobjeda" Tešanj. Oni krševi što se prodaju u Juselu ništa ne valjaju. Kod mene je na 539 vodena pumpa kupljena u Juselu trajala cela 2 meseca.

AC Pumpa IPM na Torpedu iz sela je takodje trajala par meseci i crkla. I meni deluje da je to sve PRC, jer zavrsna obrada je prilicno losa, gruba. Tesanjske pumpe nisam ugradjivao, a zanimljivo da na 558 je njegova AC Pumpa koju je doneo kada je kupljen. Nista nikada oko toga nije dirano.

Ja na jednom 558 imam, verovao ili ne orginal ac engleska 74 godiste niko se ne seca da je ikada popravljao slikacu je da dokumentujem.

Poslednja izmena:
Ja ti verujem jer i sam imam jednu AC DELCO pumpu koja je skinjena sa Rakovice 60 negde 70 i neko god. zbog neke gluposti,nekog curenja ili sl., a zamenjena je IPM-ovom. Inače IPM-ove ne verujem da štancaju kinezi jer ne bi tako izgledale.... To neko od ovi naši piči dok se ne provali da su lošeg kvaliteta. Kupio sam komšiji novu i eno je moča na ručici za drukanje ko matora! Sad sam uzeo PTZ slovenačku pa da vidimo kako ta radi.

Slazem se da nisu kineske uporedio sam jednu sto je ispao ventil sa starom ipm i potpuno je identicna cak je i ventil zapertlovan sa cetori uboda ali je ispao kao da je aliminijum od koga su izlivene nekako drugaciji a izgled je potpuno identican, sto se tice ptz za sada nema primedbi koliko sam ja video ali kod mene ljudi tek skoro poceli da ih ugradjuju od kada je ipm poceo da manjka.

Da,ima tu neke razlike u materijalu reklo bi se.... Kao da je svetlija siva nego što je bila. Jbg nemam kako drugačije da proverim materijal nego samo šac metodom....
I osim tog curenja na M34 motoru drugo nisam imao primedbe,a stavio sam i jednu na S44 i jednu na S46 u periodu od ~1 god. Ventila sam nakupovao dok ih je još bilo,a sad ih nema više u prodaji. Šteta za IPM.... imali su dobre proizvode. Sad ćemo finansirati turke,kineze,indijance,bušmane.... kad smo za sve ostale delove,ko vele ovi iznad nas,možemo i za ovo.....

To kineska baba napravi za očas posla u šupi iza,za 1 dolar,lakše je zaraditi desetorici dok dođe na traktor ovčici za šišanje...:ppozdrav:

Parkirao covjek traktor kod mene pa kad je prilika da malo usporedim:

Malo je za reci da je stari tip skuceniji dolje kod noznih komandi, gas je totalno drugaciji nego na novijem tipu, hauba je osjetno vislja i traktor je osjetno nepregledniji. Steta sto se na slici ne moze primjetiti koliko je stari tip vislji od novog. Stari tip ima puno veci rezervoar pa zato i vislja hauba... Sav mi je nakako cudan za sjediti u njemu.

Zaniljivo je da imamo iste prednje gume, moje su godinu dana stare a njegove ganc nove a na slici izgleda da imam za dva broja vece gume (bar meni tako izgleda) a gledao sam da ih parkiram u istoj ravnini. Kad smo vec kod prednjeg kraja, stari ima jace odliven prednji most (na dosta mjesta je masivniji i ima vise "pojacanja"), kardani i zglobovi u prednjem mostu su jednaki ali je na njegovom traktoru odliven prednji most tako da su zglobovi dosta zatvoreniji (zasticeniji) nego kod mene. Kardan koji pogoni prednju vucu je kod njega dosta masivniji nego kod mene i na prednjoj vuci se tocno vidi koliko se pocelo stedjeti na materijelu u tih 6 godina razlike. Koljevka mu je ista kao moja ali s obzirom da ima 5 puta manje radnih sati i traktor je vecinom u transportu, ne bi trebalo biti problema kao kod mene.

Inace, traktor ima 922 radna sata i 2000 je godiste. Placen s novim gumama i registracijom 8500€ sto me sokiralo da je netko u stanju toliko dati za IMT 549.

Ako imate kakvih posebnih zelja, traktor ce biti parkiran ovdje jos par dana kak mi se cini pa da poslikam...

Bobo, nisam imao prilike da vidim stari, da li su im kolevke iste, verujem da jesu. I ako mozes oba da slikas iz kabine da vidimo tu preglednost :)

Nazad
Vrh