IMT

Da. Interesantno je da svi meni poznati motori na nasem trzistu racunaju brojeve cilindara od prednje strane, jedino Deutz/Torpedo imaju naznaceno da se racuna od zamajca.

Zdravo kolege treba mi pomoc radi se 560 pali dobro ali pod manji(mali) gas zatrokira i zalice se(povecava broj obrtaja) ventili su dobri dizne dobre kontrolisane.Sumnjam na pumpu visokog pritiska pumpa je rotaciona, dali je neko imao slicno iskustvo.

Pozdrav društvo . Pojavio mi se problem kod IMT 567 kao da mu ostane zaglavljen gas na nekih 1600-1700 obrtaja kad se zagreje . Kad je hladan sve normalno , lepo pali prima gas ali kao da ostane pod turažom ali samo kad se zagreje . Ladan lepo radi na ler . odakle početi ?

Pozdrav društvo . Pojavio mi se problem kod IMT 567 kao da mu ostane zaglavljen gas na nekih 1600-1700 obrtaja kad se zagreje . Kad je hladan sve normalno , lepo pali prima gas ali kao da ostane pod turažom ali samo kad se zagreje . Ladan lepo radi na ler . odakle početi ?

Ako je linijska pumpa na njemu (na svakom kojeg sam vidio je), kad si zadnji put u njoj mjenjao ili makar nadosuo ulja?

Drugo mi nista ne pada na pamet...

kupljen je prose godine . Svremena na vreme dolivano ulje jer imam 533 sa linijskom pumpom pa mi nije strano dolivanje ulja . Nisam menjao ulje u pumpi .

Onda ne znam sta mu je. Ocito je problem u pumpi ali sta tocno ne znam. Kad se zagrije, metal se siri, tako i djelovi u pumpi. nesto je tu "tjesno" i kad se zagrije kao da zabrekne i ne vraca gas do kraja.

Mislim da ti forum nece otkloniti ovaj kvar...

Verovatno će biti skidanja i kod bošiste , ali sam mislio da neko imao neko slično iskustvo sa tim . pomislio sam da mozda nije i ac pumpa jer zadrzi turazu neko vreme i spusti gas na normalu

Riba ti neki od elemenata.Skini poklopac sa strane.Dva vijka 10kljuc.Upali traktor neka radi.Uzmi WD40 i sprejaj dio oko opruga.Mozda uspije da je nenosis bosisti.

Imal na rotacionoj pumpi kakvo malo sito-precistac i ako ima gde se tacno nalazi,smem li sam to odradit posto nisam nista ceprkao oko pumpe dosad,sve sto znam je ozraciti sistem

Postoji mikro sito u zadnjoj dekli na pumpi visokog pritiska. U sustini moze da se odradi odvrtanjem supljeg srafa i vadjenjem sita ali obicno za sitom krene jos delova napolje pa treba pratiti redosled vadjenja delova.

Nista onda ,bolje prepustiti to nekom ko bas zna.
Nekada davno pre 2 i vise decenije gledao sam to kad je covek radio i bas mi se cini da ima tih nekih sitnih delica koje treba vodit racuna kako slozit.

Nista onda ,bolje prepustiti to nekom ko bas zna.
Nekada davno pre 2 i vise decenije gledao sam to kad je covek radio i bas mi se cini da ima tih nekih sitnih delica koje treba vodit racuna kako slozit.

Odvrnes dovod goriva u pumpu, odvrnes onaj siroki vijak i seger klijestima koja se sire PAZLJIVO uhvatiti sitance s unutarnje strane i nista nece ici za sitom, bar kod mene ne ide nista. Prije sam vadio i ventil napolje, nije ga problem vratiti kako je i bio. Samo jednom kad to uradis, naucit ces za cjeli zivot i onda ti vjerovatno vise nikad nece trebat ;)

Nazad
Vrh