IMT

landini,navarivati poluosovinu pogotovo gde klizi semering je cista glupost.Pogotovo za ovaj posao gde posle obrade poluosovina opet traje jedno 30 godina.

Prvo, ne pricamo o kilama vara.
Drugo, vec su bile na stroju.
Trece, kad okratis oprugu na semeringu, taj semering krace traje i brze napravi isti kanal.
Cetvrto, prodas traktor, covjek kupi, rastavi da radi kocnice i stavi sve novo, ono za 2 dana pisa na sve strane.
Osim lakoce otklanjanja kvara ne vidim ni jednu drugu prednost.

Ok, svako ima pravo da radi kako mu volja, ali ipak svi volimo kad je sve fabricki a ne kad krenes da kupujes dijelove da dodjes u prodavnicu i kazes daj mi ovo. Ne znas ni od ceg je nit ista. :osmeh:

Ma skinuo je on dva ili tri milimetra pacijent .
Ako budem radio onda cu dati nazad navarit.
Sad nisam imao vremena a ako je zajedena poluosovina što je malo i teško da se dogodi , pomakneš malo semering jer ima mjesta.
A amateri naprave od muhe slona .
Takve prepravke nemaju smisla .

To sam i ja hteo reci ali si me pretekao/577/nema nista od 1 desetu,vec to se sigurno mora skinuti bar 0.5mm dabi se doslo do prvu cistu meru,a uz to nijedan strug nije toliko precizan da moze stegnuti komad u stotu pa dabi se onda skinula ta deseta,a navarivanje pa tek ne dolazi u obzir iz iks razloga.A to skracivanje opruge na semeringu od 3-4mm nista mu ne skracuje vek osim ako se okrati vise od 10mm.

Da sve to stoji ali bar ubaciš semering koji možeš svagdje kupit.
Mislim da je sad osovina 53 mm kad sam mjerio zaboravio koliko je bila.

A da vratio sam stare pa cu jednom ako bude curilo rasklapat .
Može se semering napraviti ali sve to košta najviše vremena kojeg nisam imao.
Kočnice su gotove samo ozračim i bacit cemo jedan snimak kako rade
Evo i koja slika ako kome bude trebala ideja ovako sam ja rješio dodatni feder.
uploading images

[url
free screen capture software

image post

Iza se vidi prepravljeni semering

Poslednja izmena:
Šta drži opruge?Ne vidi se jasno.

dve m 8 matice najednostavnije i na 577 drži već 5 godina.
Isti sistem .

- - - - - - - - - -

I koliko te nakraju kosta ta glupost od kocnica,koliko si eura dao za ovo?

200 eura bez glavnog kočionog kojeg je bivši gazda stavio.
Ja sam ostalo sve novo , ali s tim da sam stavio najskuplje lamele koje sam našao oko 100 eura a bilo ih je i za 40 eura indijske .

Izvinjavam se ako ponavljam pitanje. Sta je bolje uzeti, imt 560 i ubaciti jaci motor ili uzeti imt 577? Koristio bi se za oranje, spremanje.

Ja imam jedan i drugi 577 pojede 560 ali 560 je za neke druge stvari .
577 je puno moćniji teži i šire gume.

Drugari, koliko realno vredi 539 sa kabinom '87-o godiste, oko 2500 radnih sati sa dobrim gumama i u dobrom radnom stanju?
Pratim oglase vec mesec dana i ne znam sta da mislim vise... :sta:

Nazad
Vrh