IMT

A vidis mene ucili ovi sto imaju 7ake daorem ili 1.b ili 3.s..kaone valja u 4. I 5...bem li ga,ja sam rusadzije pa ne obracam paznju a volim da poslusam kad me savetuju ipak tersm njihove traktore..sa mojim mogu kako hocu sa tudjim kako gazda kaze..e sad ti tvrdis da nema veze..bem li ga..

Pise za sporohodne ili brzohodne stupnjeve prenosa da se izbegavaju?

Evo, 549 je kod mene 10 godina, od prvog dana nizbrdo izbacuje iz 4. brzine kad ga teret pogura. U 4. i 5. sporoj se naorao dosta iako vecinu ide 1. direktna. Branje kukuruza 4. i 5. spora i uzbrdo i nizbrdo i svakako, nikad problema. Pise isto tako u uputi od 549 da je svaki IMT traktor projektiran da radi 7 godina i da je u potpunosti iskoristen ako radi 1000 sati godisnje. Dakle jedan IMT je zamislio da svi sklopovi na njihovom traktoru duraju 7000 radnih sati a vrlo dobro znamo da mjenjac sahrani dva motora bez vecih problema, pogotovo na sedmici.

I ti s brenom ores 5. sporom i ja orem i kolega s 5106 isto tako. Nikad jos nisam cuo da je to problem a sinhron na breni je isti kao na 577. Ako ga brena nije u stanju poderati, 577 nije pogotovo.

Sve mi je jasno, samo sam naveo primjer...

Nista se ja ne bojim za sinhronizirane stupnjeve prenosa ako se koristi reduktor.

Drugar u sremu sa 577 ore u 4sp, za 6 god 7500rc i nije nista zeznuo, pa necemo ni mi ostali, ali se traktor redovno odrzava, normalno nije sve napravio u oranju.

Odlican posao,sad si miran duze vreme pod uslovom da se prvo pomolis bogu pa da kocis,posto kazes i sam da kad se to sve namesti kao sto si i ti namestio treba solidno da koci,a te zastavine sto si namestio to ce da traje ko na zastavinim kamionima cilindri,sistem imas-nemas kocnicu.
Zasto je neko pametan tokario poluosovine nije ti palo na pamet razlog......i ja sam moje sredio na isti nacin,sad miran nigde ne pusta ni kap ulja.

Inace te kocnice na 560,577 i slicnim su jedne od najboljih i najdugovecnijih sistema kocnica ikad napravljenih samo imaju strasno los sistem prenosa preko tih hidraulicnih cilindara koji nemaju snage ni da stisnu kocnicu na APN-cu.
7

Gle neznam nama na 577 dostadobro koči.
5 godina su skoro radile sad malko slabije ali drže na mjestu u brdu.
A taj što je semeringe te ubacio je čista budala jer taj semering nema za kupiti .
AKo budem ikad radio morat cu nosit navarivat i popravljat gluposti suludih majstora.
Svašta sam vidio , isto što je neki strujić spojio na 560 instalaciju sve smo čupali.
Gubilo kontakt,žice ispadnu iz stopica ,2 žice spoji na stopicu treću omota oko stopice.
Taj je očito i te semeringe sredio ajd da je stavio koje ima za kupiti ovako.

Mi smo to radili poodavno. Ja bio mali, ali znam da se tata i radnici napatili i to dobro. Jedino nije bilo kabine pa su samo blatobrane skidali. A truba nimalo lagana nije. Ni na njoj ni na 560.
Tomo truba na 560 je 3 puta teza od rakovicine,naskidao sam se i jednih i drugih nemam kose na glavi toliko:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

7

Gle neznam nama na 577 dostadobro koči.
5 godina su skoro radile sad malko slabije ali drže na mjestu u brdu.
A taj što je semeringe te ubacio je čista budala jer taj semering nema za kupiti .
AKo budem ikad radio morat cu nosit navarivat i popravljat gluposti suludih majstora.
Svašta sam vidio , isto što je neki strujić spojio na 560 instalaciju sve smo čupali.
Gubilo kontakt,žice ispadnu iz stopica ,2 žice spoji na stopicu treću omota oko stopice.
Taj je očito i te semeringe sredio ajd da je stavio koje ima za kupiti ovako.
semering ide isti samo se opruga u njemu skracuje,pravi majstori znaju za taj sistem,a ta obrada poluosovine je skidanje 10 dela milimetra.

Sta si dobio time sto si skratio semering i skino desetu sa poluosovine? Osim sto si napravio da ide vanserijska dimenzija semeringa.

poluosovine su obradjene zato sto su bile zajedene gde ide semering pa mora kod strugara da malo ocese i malo se semering stisne.I ako si pratio sta sam napisao semering ostaje isti,netreba tu vanserijski.

Ponistio je kanal koji je napravio stari semering, ako je to u pitanju.A jedna deseta mm ne znaci nista za semering, pa da bi morao ici drugi drugacijih dimenzija.
A, evo stigao odgovor prije mene.

Upoznat sam sa sistemom i nacinom. Otac mi je mehanicar. Ipak po meni glupost. Kad su vec bile na stroju, moglo se nabacit gdje fali i uradit kako je i bilo. Jer ipak se mozemo slozit da taj semering kad mu se skrati opruga isto mu se skrati rok trajanja.

Ne ide vanserijska dimenzija za obradu poluvratila za 0,1mm. To se radi da bi semering opet klizao po glatkoj povrsini a ne po 'anzecu'. Ako je sve u redu ne treba kratiti oprugu na semeringu radi te obrade, jer vratilo i strada radi pretegnutog semeringa.

Bas zato ne treba kratit semering i djeljat osovinu, nego popunit, poravnat i nabacit nove semeringe.

Nazad
Vrh