IMT

Nemoj da te mrzi kad si već skinuo trubu. Zavuci prste u tu lokvu od preostalog ulja i pregledaj da nema nekih komadića ili opiljaka.
Dešavalo se više puta da ljudi radeći kočnice nađu tako zube od diferencijala u ulja. Pa kad je otvorena, da uradiš odmah.

Nemoj da te mrzi kad si već skinuo trubu. Zavuci prste u tu lokvu od preostalog ulja i pregledaj da nema nekih komadića ili opiljaka.
Dešavalo se više puta da ljudi radeći kočnice nađu tako zube od diferencijala u ulja. Pa kad je otvorena, da uradiš odmah.

E
nema ništa gledao očistio.
Diferencijal kao nov nije niš ni oštećeno.
Kočnice sve novo , bakrena mast na kuglice ploče.
Sve očišćeno najveći minus neki luđak kad moram reći pretokario poluosovine i stavio divlje semeringe .
E to je mozak jer tih semeringa nema nigdje za kupit niš ostavio stare.
Ovo sve novo i najskuplje lamele jedinstvo , zastava kočioni ,dodatni feder dodao.
Bakrenu mast između kuglica špere i ploča na poluosovinu.
Ona drži do 1200 stupnjeva , e sad ce valjda kočit sutra proba jer danas mi je dosta svega bilo naradio se ako koga zanima što slobodno neka pita.

Neki kazu bakrena mast na kuglica a vecina kaze da treba ostati suho... mast ko mast kupi na sebe necistoce i kad-tad cekrenuti zajebancije. Jeste li ugradili dodatne federe za vracanje kocnica?

Ja kad sam radio nisam uspio nac bakrenu, pa sam stavio litmu :osmeh: Desni je znao blokirat kad ukisne u trubu, od kad sam nabacio kabinu nema problema uopste. Nikakve nadogradnje nisam vrsio.

Neki kazu bakrena mast na kuglica a vecina kaze da treba ostati suho... mast ko mast kupi na sebe necistoce i kad-tad cekrenuti zajebancije. Jeste li ugradili dodatne federe za vracanje kocnica?

Jesam ugrađeni dodatni obavezno.
Ovako bakrena ide na temprature 1200 stupnjeva it tog razloga uzeo u wurth spreju 10 eura koštala.
Jer ipak mora biti malo masti na kuglicam vlaga hrđa blokiralo bi.

- - - - - - - - - -

Ja kad sam radio nisam uspio nac bakrenu, pa sam stavio litmu :osmeh: Desni je znao blokirat kad ukisne u trubu, od kad sam nabacio kabinu nema problema uopste. Nikakve nadogradnje nisam vrsio.

Bolje sprijačit nego lječit.
Ipak ako napraviš napravi kako treba i da koči a ne kako imt ima loše kočnice a majstor je najbitniji faktor.

- - - - - - - - - -

Jesi ravno diskove?

Nisam diskove ravnao kad gledaš jako malo potrošeni.
I na 577 tako radili i dan danas solidno koče.
Što su prošle moram reći da su duže durale nego na fergi.

Ja isto nisam ravno jer su minimalno troseni ali ipak bilo sitnih kanalica pa nije bajno kocilo dok se nije utrljalo. Da sam znao, poravno bih. Prvi put u zivotu radio taj sistem kocnica. Opet je dobro ispalo.

Ma radi to dobro samo mora biti čisti i lamele što mekše.
Sutra cu vidit kako koči ali trebao bi dobro kočiti samo da nebude masnoće.
Bitni su kočioni kod mene su svi novi od pomoćnih do glavnog od zastave.

Odlican posao,sad si miran duze vreme pod uslovom da se prvo pomolis bogu pa da kocis,posto kazes i sam da kad se to sve namesti kao sto si i ti namestio treba solidno da koci,a te zastavine sto si namestio to ce da traje ko na zastavinim kamionima cilindri,sistem imas-nemas kocnicu.
Zasto je neko pametan tokario poluosovine nije ti palo na pamet razlog......i ja sam moje sredio na isti nacin,sad miran nigde ne pusta ni kap ulja.

Inace te kocnice na 560,577 i slicnim su jedne od najboljih i najdugovecnijih sistema kocnica ikad napravljenih samo imaju strasno los sistem prenosa preko tih hidraulicnih cilindara koji nemaju snage ni da stisnu kocnicu na APN-cu.

Imam i te na 558 imam i dobos na 549, to je obicno smece naspram 549, na 549 26 godina nikad pipnute, koci kao lud dok na ovom vise nisu radile nego sto su radile
Retko glupavo napravljeno i cela truba se mora skidati , semering kad pusti zamasti disk i kocnice cao pozz, ja sam dole na trubi busio rupu da se ne zadrzava ulje ako pusti vec da curi odmah napolje
U selu sve i jedan 539,540,542,549 imaju kocnice a 560 i 558 na prste jedne ruke prebrojati kojima rade

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Nema potrebe da se busi truba jer fabricki ide dupli semering koji se namjesti na vec odliven kanal da odlazi ulje, ujedno pokazatelj kad je vrijeme za remont dok nije pokvasilo lamele.

Taj azbest ili sta li je vec kad se skida sa diskova prilikom kocenja zacepi taj sitni kanal vrlo brzo
Ja sam proterao 12mm burgiju kroz njega i sad malo teze zacepi.
Trebalo je to malo pametnije napraviti a ne cupati sve iz diferencijala da bi kocnice sredio, glupost nevidjena.
Bar i onu medju plocu sa semeringom i lezajem da su napravili kad se vec cupa sve da ostane na traktoru i ulje ne curi a nju bas drze ona 2 srafica za srafciger za trubu, sve naopako

Ide i ulje i onda onaj proces vracanja , pa podigni onaj kajs pa nastimaj na dobos, pa pazi semering, pa ima onaj reduktor na kraju nije u balansu ( ne mozes na kolica spustit), pa skidaj da desnoj strani razvodnik hidraulike, na lijevoj cijevi od hidraulike, skidaj nosace kabine.

Mi smo to radili poodavno. Ja bio mali, ali znam da se tata i radnici napatili i to dobro. Jedino nije bilo kabine pa su samo blatobrane skidali. A truba nimalo lagana nije. Ni na njoj ni na 560.

Kolega kad je radio, imali su rucni viljuskar, pa su s njim skidali i vracali, nazalost nisam otisao vidjeti kako je to islo, al kazu da bi se ubili bez njega, da je truba dosta teska

Posto se pisalo o 4-oj i 5-oj,jeli stetno za mjenjac ako se sa 577 ore 4-om sporom? teska zemlja,plug 2x14

Taj azbest ili sta li je vec kad se skida sa diskova prilikom kocenja zacepi taj sitni kanal vrlo brzo
Ja sam proterao 12mm burgiju kroz njega i sad malo teze zacepi.
Trebalo je to malo pametnije napraviti a ne cupati sve iz diferencijala da bi kocnice sredio, glupost nevidjena.
Bar i onu medju plocu sa semeringom i lezajem da su napravili kad se vec cupa sve da ostane na traktoru i ulje ne curi a nju bas drze ona 2 srafica za srafciger za trubu, sve naopako

Na dosta traktora se trube skidaju. Krenes od zetora, fendta, maseja, stajera, internacionala itd itd. Samo sto su na njima dijelovi i sitnice dosta kvalitetnije pa kocnice duze traju.

Posto se pisalo o 4-oj i 5-oj,jeli stetno za mjenjac ako se sa 577 ore 4-om sporom? teska zemlja,plug 2x14

Ne vidim razloga zasto ne bi smio? Brat moj stalno u breni ore 5. sporom, kolega isto tako vec 10 godina i bez greske. Zamisli da imas 577 sa svim sinhroniziranim brzinama ( bila nadoplata kad se novi kupovao) u kojoj bi onda brzini orao. Samo gas i ne brini nista. Kod IMT-a veci problem radi reduktor u velikom opterecenju. Iz njega idu opiljci ko blesavi al ak ose redovno mjenja ulje u mjenjacu nemas brige.

Kod mene u selu prije par godina radili kocnice na 560 i odmah rastavili trube po pola da i reduktore pregledaju... mene zvali da im dizem dio po dio na traktor jer sve sami djedovi i nisu kadri dizati toliki teret. islo bez problema.

Jednom prilikom sam digao i namjestio bocni reduktor na zmaja 133 s uljem i svime.

Nazad
Vrh