IMT

a cekaj, to sipas u obicnu unutrasnju gumu? nema nikakvih nadogradnja il sta ti ja znam?

Послато са LG-D331 уз помоћ Тапатока

ja neznam kakva voda, jel topla ili hladna, znam da piše u miliun priručnika da voda u gumama poboljšava vučna svojstva, al ja netrebam ni šperu i traktor ide ide ide ide....

kupite nove zadnje gume, pa neće trebati nikakvi utezi ili slično, za traktor od 60ks, pod uvijetom da vuče plug koji je primjeren za njega, a to je 2x12"

Ma meni pričaju DV ovo DV ono, ma je*** DV ako su gume ćelave, samo ispravne gume, i traktor ide bez špere, ako ću koristiti šperu u oranju, onda mora biti baš blato, a tada dižem plug i idem kući....

Da mogu birati za rad dva ista traktora iste snage. Jedan s DV i celavim gumama ili drugi "obican" s novim pogonskim, uzeo bih DV...

Prednja vuca s celavim gumama znaci JAKO PUNO. ko nije probao, ne moze znati. Na 549 su sve 4 gume kao nove i kad radim bilo sta s prednjom vucom ili bez nje razlika OGROMNA. Dok su zadnje bile nove, prednje su imale 4-5mm profila i opet je prednja vuca bila OGROMNA pomoc.

viljuska za ukopcavanje spere na 549 je pomotana tako da fakticki nemam speru a i u ovih 10 godina sam ju trebao koristiti manje od 5 puta.

71 godiste mora da ima spori menjac i tanke poluosovine.Kod svih pise IMT560XXXXXX jer 560 se poceo proizvoditi 1973 godine ali samo po narudzbi i tih serija ima jakooooo malo,BAS RETKOST,a kod 575 i 585 isto pise na poluosovini IMT560XXXXXX i ima tanke.Kod brata na 585 iz 1972 isto pise kao i kod tebe ali su poluosovine pucale jer su tanke.Inace na svim odlivcima IMT 575,576,585,586....od 1970 godine pise IMT 560XXXXXXX.
Evo da se ja ukljucim posto imam 558 iz1968g kod mene je od 1979g (kupljen je u Banatsko novo selo kod Panceva)menjac je spori.Poluosovine su tanke sa krupnim nutovima lomio sam obe pre jedno pet godina ode su puklena sredini nuta(izmedju matice i lagera)kao da ih je Dabar pregrizo.Dok su bile gume 16.9* 28 bio je sila od traktora od kad sam stavio 14.9*28 mislim da je izgubio 40% snagu i nizi je dosta brzo proslajfuje. Kod mene je brdovit kraj tako da 560 mlogo teze ide dok je 558 mlogo okretniji i brzi u oranju.:ppozdrav:

Imao sam priliku prosle godine da orem njivu do njive(guma do gume)ja sa 560 i plug 2x13 a pored mene komsija iz susednog sela sa 549DV stariji model i plug 755,dzaba njemu i DV,mislim vredi mu ali njega 560 jede i za ruca i veceru samo tako plus veci zahvat radi a nema DV.Dupla vuca je dobra za neke stvari,tacnije da pomogne ali ne i da ubrza radove.Taj 549 kojeg i ja volim zbog svoje ostrine uz DV nema vece sposobnosti oranja pa da vuce plug 14 coli,on i dalje ore plugom svojih sposobnosti samo se manje muci gde je kriticno.

I naprimer prikolica dve osovine bez kocnice puna tereta npr.3 tone traktor 560 spusta nizbrdo gde god zelite da ne razmisljate a isto sve to 549DV ili Univerzal 445DV spusta nizbrdo uz molitve jer kad pogura nema stajanja.Sve ima svoje prednosti i mane.
U svakom slucaju sutra kad bih birao izmedju 549DV ili 560,565 bez DV uzeo bih obican 560,565 bez razmisljanja.:ppozdrav:

Lakin,nisi vozio duplaka.:osmeh:
Prvo bezveze je porediti traktor od 60ks sa traktorom od 45ks,jer ovaj 45ks nema sta da trazi na tvrdom terenu sa 560.Kada su uslovi tezi tu je prica drugacija.
Slazem se i za spustanje prikolice ali isto kad je teren tvrd,cim padne rosa ili je kaljavo svaki dv ce da izvuce gde ce obican da stoji.
Mislim da idemo van teme.

Poslednja izmena:
Dosta se pise o tegovima, odnosno tezini traktora pa bih i ja izneo zapazanje. Mada nemam IMT, ali bitna je sustina. Ja sam terao traktor bez prednjih tegova jer sam mislio da mi nisu potrebni, a i bas mi je bio lak na upravljacu. Slusam ljudi pricaju kako stave 30-40 kg i mnogo znaci. Ja uzmem i stavim napred 60 kg i to je sad drugi traktor. Mnogo mi je sigurniji i pod opterecenjem, a i prazan kad idem po ovim vukojebinama. Traktor mi je ukupno tezak oko 2500 kg, valjda, a ipak mu bas tih 60 kg toliko znace. Sad ih ne bih skinuo, nema sanse. Pisem ovo radi onih koji nisu probali da se ne premisljaju mnogo. Voda je odlican teg jer je jeftina, a 250 kg je oho ho.:ppozdrav:

imao sam rusa mtz 82 sa DV i vukao plug 2x14, sada bez dv sa 60ks vučem 2x12", nije neka razlika, kao što je Lakin napisao, a i prednja vuča je tu i tamo znala iskočiti, pa stani opet i ukopčavaj, traktor nije toliko okretan i ostalo, a da će 549 vući veći plug zato što je DV, NEĆE.....a razlika 549 i 560 je u sam 9ks

Lakin,nisi vozio duplaka.:osmeh:
Prvo bezveze je porediti traktor od 60ks sa traktorom od 45ks,jer ovaj 45ks nema sta da trazi na tvrdom terenu sa 560.Kada su uslovi tezi tu je prica drugacija.
Slazem se i za spustanje prikolice ali isto kad je teren tvrd,cim padne rosa ili je kaljavo svaki dv ce da izvuce gde ce obican da stoji.
Nisi ti vozio jaci traktor:osmeh:Malo sale,vozio sam ja Dv bas dosta,konkreno Rakovicu,ona skace ko jarac kad potegne uzbrdo.Prosle godine nije mogla sama da uzvuce prikolicu suncokreta,dzaba njoj DV kad se podigne prednji kraj u nebo i vrte tockovi u prazno sa sve celom garniturom tegova,zakacim sa 560 plus udarim blokadu da stoji ukljucena i samo lozim gas i on izvuce 3.sporom jer je u toj brzini kralj da potegne.
A za nizbrdo i uzbrdo po klizavom je najvaznija tezina a 560 je fala bogu ima a mali traktori je nemaju,dzaba tu DV.

Neznam dali si vukao po brdima 3 tonke-2.osovine pune tereta,kod nas se samo one koriste i mogu ti reci da su one za brdo jako jeb..ne plus niko nema kocnice na prikolici.Naviklo se pa samo teramo,gas...

- - - - - - - - - -

Preciznije 47:osmeh:

- - - - - - - - - -

U bre ljudi nisam Lakin vec LaCin:osmeh:

Nazad
Vrh