IMT

Ja bio stavio silikonski ,procureo za 3-4 dana . skinem to smece i kupim od s46 one grafitne trake i vratim ko fabricki vise ne curi. Silikonski moras navlaciti preko . skines oprugu , ugrejes ga uglavnom vreloj vodi ,navuces neki najlon preko radilice i nauljis ga i tek onda navlacis semering preko toga da ga ne ostetis

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

mi kad smo menjali semering pitao sam par majstora koji je bolji i svi preporucuju silikon....za sad je dobar a i prosto se stavlja...majstor ga stavio u vrelu vodu i za cas ga namestio....

Ja bio stavio silikonski ,procureo za 3-4 dana . skinem to smece i kupim od s46 one grafitne trake i vratim ko fabricki vise ne curi. Silikonski moras navlaciti preko . skines oprugu , ugrejes ga uglavnom vreloj vodi ,navuces neki najlon preko radilice i nauljis ga i tek onda navlacis semering preko toga da ga ne ostetis

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Ja se nesto ne secam, bilo je davno (ima desetak godina) kada smo menjali semering na Rakovici. Nesto su ga kuvali valjda da omeksa i posle montirali. Evo od tada ni kapi nije pustio, a traktor godisnje uradi 10-20ha oranja i pripeme plus nesto transporta i sume.

Otisao mi je semering radilice na 560 i pusta kod lamele,danas u prodavnici kazu nov 1500din silikonski,valja li to cemu ?
Jel znas sta je sada na njemu,semering ili ne.Ako je sad semering kupi samo njega bez onog aluminijumskog nosaca posto ga imas vec,Proizvodjac Inis ili Dalmik i miran si.Cena je oko 600-700 dinara ako ga kupujes bez dekla.Sa deklom je tih 1500.

- - - - - - - - - -

Corteco je bolji.
Ako postoji original Korteko u ovoj nasoj varijanti sa deklom za M i DM motor ja cu taj semering da pojedem pred publikom

Koliko znam taj semering nema kataloski broj jer je to domaca radinost,a ako nikad nisi menjao onda ti treba kompletan sa alu-deklom.Zao mi je moras isprazniti novcanik za 1500 dindzi:osmeh:

- - - - - - - - - -

1zl59nn.jpg

Probaj pa vidi. Sa fizicke tacke gledista, dobija se duza poluga i veci ugao, cime se dobija veca sila potezanja. S toga po nekoj logici trebalo bi da bolje koci, osim ako ferode nisu potrosene

Ako ti sad pedala kad stisnes do kraja ne udara u onu stopu gdje drzis noge ne dobijas nista osim tvrdje pedale, ako prebacis u donju rupu dobices kraci hod reagovanja papuce al tvrdja ce biti

Nikako. Premjestanjem u donju rupu dobijas tvrdju pedalu i manju silu kocenja ako pedalu stisces istom silom kao i do sad.

- - - - - - - - - -

Inace, danas mu je 10 godina kako je doteran. Sta je sve prosao, neka dura jos toliko i ja i vise nego zadovoljan.

14uuion.jpg
[/IMG]

U 10 godina:
- u garanciji mjenjane karike (jako trosio ulje)
- dvaput skidana pumpa visokog pritiska
- jednom mjenjana AC pumpa
- promjenjena garnitira crijeva za vodu
- triput varena koljevka
- jednom krpan hladnjak
- novi akumulator
- promjenjene sve 4 gume
- mjenjan poklopac hidraulika
- zavaren medjuzglob prednje vuce
- promjenjene karike na kompresoru
- promjenjena dva auspuha (bespotrebno, ovaj sa slike je dan danas na 539)
- mjenjana prednja maska i farovi
- promjenjen semering na ukapcalici prednje vuce

Motorno ulje INA super 5 mjenjano na 200 radnih sati i vise puta sipana sva ostala nova ulja u traktor (mjenjac+hidraulik, prednji diferencijal i prednji reduktori).

Nazad
Vrh