IMT

Kod nas je na 542 taster ima sigurno vec 15ak godina i nikakvih problema, stavljali smo i na 558, ali posto nema kabinu, ne moze dugo da traje, valjda se napuni vode posle kise, pa stvara probleme.

Stara originalna Fadip i ako neradi moze da se ocisti....nema bolje od nje...to vazi i za kutije osiguraca
zadnjih mozda godinu dana sam ugradjivao neke sto priozvodi bjelovar...dobro su se pokazala...ugradio sam bar 20 komada
treba da imam torpedovu staru na povlacenje...trebalo bi da je ispravna...ako vam cini posao posaljite podatke poslacu vam

@Matic, @SimkeVa, mozda je malo glupo pitanje, sigurno postoji taster paljenja koji se upasuje lepo u postojecu rupu za bravu?
@brkin-sonta, ova moja nije original, to mu je druga za godinu dana, a sa instalacijom je sve tip-top. Samo je proletos zadimilo i zasmrdelo iz nje, kada sam ga upalio sa grejacem. Od tada, hod do grejaca radi, ali, kada nastavim na paljenje, nista se ne desava. Dobro, letos ga palim bez grejaca, ali krecem polako sa sredjivanjem sitnica pred jesen a ovo je jedna od najvaznijih. Probao bih sa ovim tasterom, ali hvala na ponudjenoj pomoci, u svakom slucaju. :ppozdrav:

Neko je spominjao da je brava od vojnog TAMa neunistiva.
Nego kako to da ne moze da se popravi brava? Kontakti se retko kad istope, vec ih samo treba ocistiti. Ja sam na Rakovici cak i letovao kalajem, lepo uravnjao turpijom i za divno cudo jos pali.

Neko je spominjao da je brava od vojnog TAMa neunistiva.
Nego kako to da ne moze da se popravi brava? Kontakti se retko kad istope, vec ih samo treba ocistiti. Ja sam na Rakovici cak i letovao kalajem, lepo uravnjao turpijom i za divno cudo jos pali.
Originaln brava je ko zna gde, a ova sto je sada u kvaru je stvarno u kvaru, iz nje je dimilo, i smrdelo na otopinu metala.

d.vece svima.juce sam prikacio kosacicu sip 135 oznaka na traktor imt 539,i primijetio sam kad podignem hidrauliku kad je traktor na ler i vozim malim obrtajem cuje se neko lupkanje u predjelu mjenjaca,ako negrijesim,nemogu bas da ocijenim tacno,kao da cekicem lupkas po njemu,takav zvuk proizvodi,to mi se culo i prije 2 mjeseca,ovo samo prilikom transporta,cim dam gas ne cujem lupkanje,pa neznam moze li biti sto opasnoi 2 stvar kad ukljucujem kosacicu traktor dobije veliko opterecenje dok dobije broj obrtaja kosacica ,cak i zadimi crni dim,ja spustim kosacicu na travu pa je tek ukljucujem nedje na 14000 obrtaja pa neznam je li to u redu

kod mene se lupanje u predelu menjaca culo u transportu jedino kad su podignute rucice kipe

Послато са LG-D331 уз помоћ Тапатока

Da li je neko primetio razliku u radu, nekim teskim radnjama izmedju 560 sa 14.9.28(ako se ne varam za ova dva drga broja) i 16.9.28? stavili smo pre par godima uze tockove, 14ke...ali kao da je izgubio snagu traktor, cuo sam skoro da je to moguce i da moze da zezne diferencijal kod traktora te uze gume....da li je neko imao slicna iskustva?

Da li je neko primetio razliku u radu, nekim teskim radnjama izmedju 560 sa 14.9.28(ako se ne varam za ova dva drga broja) i 16.9.28? stavili smo pre par godima uze tockove, 14ke...ali kao da je izgubio snagu traktor, cuo sam skoro da je to moguce i da moze da zezne diferencijal kod traktora te uze gume....da li je neko imao slicna iskustva?

Ako gume nisu jednake onda ode dif.Naprimer ako je jedna 14.9 28 a druga 13.6 38

Sa 14-kama motoru je lakse jer moze da proslajfuje,dok kod 16-ki je manje proklizavanje pa se oseti nedostatak snage motora.

Nazad
Vrh