IMT

Pritisak ulja nema veze sa kompresijom motora i sto zato duva. Pogledaj dal iber crevo ili u poklopcu nije zapusilo ili presavijeno pa izbacuje na merac. Jel mastan cep od poklopca za sipanje ulja jer kad tu masti vec je pred kraj. Srecom pritisak ulja je dobar tako da nije veliki problem ako pali samo jer dolivaj kvalitetno ulje i teraj

Na bos pumpi ti je membrana i ako ode cak moze dobiti i turazu takvu da ga nemozes ukrotiti. Drugaru se to desilo na starom 533 i sreca na asvaltu pa ga je jedva smirio

Pritisak ulja nema veze sa kompresijom motora i sto zato duva. Pogledaj dal iber crevo ili u poklopcu nije zapusilo ili presavijeno pa izbacuje na merac. Jel mastan cep od poklopca za sipanje ulja jer kad tu masti vec je pred kraj. Srecom pritisak ulja je dobar tako da nije veliki problem ako pali samo jer dolivaj kvalitetno ulje i teraj

Ma iskreno nisam ni gledo na cep ulja ali cini mi se i prije nekad kad sam gledao da je i tu u sitnim kaplicama bacalo ulja,danas sam ga bas terao i iznenadih se koliko baca na merac a ulje(maxima 15-40) opet valjda zbog ove vreline cini mi se retko kao nafta neznam koje bi ulje bilo sad kvalitetnije mozda i ova maxima nije original a opet neverujem da je i crevo od iberlaufa gde zastopano, provericu. Ulje ne trosi bas nesto

Mislim da nebi smio ako je dobar moj ne baca za sada , možda ti je odušak što veli baš zaštopan .
Prije dok nisam radio motor bacao je i na čep slinio sad ništa .

Citam sta i kako vucete i onda dodjem do zakljucka da meni traktori rade sa pola cilindara verovatno posto te terete ne mogu da vucem.

Ujutru teram oko 13 tona sa 567. Najaca tura dosad a bice povuci potegni jer nesto mi neprima gas najbolje . Nesto ga muci ali izgleda ce bos pumpa morati da se pretrese, jos nije nikad pipana niti motor a ima sati ni bog nezna koliko. slikacu bas na vagi tezinu a ingenio je danas prvi put zagusio zmaja jer prinos ce biti rekorderski koliko vidim za nase zemlje

- - - - - - - - - -

Pjffej9.jpg

- - - - - - - - - -

To je ovrseno sa 1,5 ha ingenia, opet hektolitar je los 74,8 i sa 12% vlage, kisa je lepo zeznula skoro sve psenice

Na ovome kad je i vruc i hladan je oko 4 barapod gasom a na leru zagrejan oko 2-2,5 bara. Ako ti je vruc na leru oko 1 bar nije opasno to je normala ali ri vecim obrtajima bi trebao biti veci bar 2-2,5 bara

Jbg kod mene bas zanimljiv slucaj,na iberlaufu ni traga od dima a na meracu bas ga ima a i ulja baca,nekad je to bilo u kapljicama a sad bogami i vise
A da li se ko zapita da li mozda radilica koja rotira u ulju ne bucka ulje koje izadje na merac? Nego odma dijagnoze los motor. Sam merac je postavljen relativno nisko u odnosu na korito (karter), pa je to vrlo verovatno. Meni na Rakovici 65, a i kod kuma isto baca ulje na merac a motori na oba traktora odlicni. Problem je u gumici na onoj pecurci na samoj sipki meraca.
To sto dimi to mora jer su se motori verovatno naradili, ali ako nema dima na iberu, proverote da nije zastopan iberlauf. Ima sam slucaj da je na generalisanom VW 1.6D motoru ulje konstantno izbacivao na sipku meraca koja je iznad nivoa samog motora. Uzrok: zapusen iberlauf.

Izbacuje mi reduktor pri opterecenju na Imt 533 iz brzih, jel ima neko ideju u cemu je problem?

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh