IMT

E sto volim ovu kombinaciju
kpcwxWR.jpg

Ako se ne varam, to su Tehnostroj prikolice. A nosivost... mnogo je 8t, mislim da su manje. Ta druga je, izgleda duza, ta je mozda 8 ova prva ne verujem.

@vica022 da tehnostrojke iz stare juge82-83 god iste su jedna i druga stim što na pločici piše 5000kg a na drugoj 5500kg nosivost,a ako je dobar hektolitar oko 57 meteri stane pšenice.

A baš sam htio pitati koliko 560 može povući, zanimalo me za tu zmajevku 485, ona ima 2400kg plus oko 8 tona puna, to je nešto više od 10T

Usije ga mozda u transportu ali mu u oranju ne moze ni prici.Samo da 560 moze prvom da vuce onda ide samo tako.
Ivane za nedaj boze moze odvuci i dve zmajevke.Doduse na putu da stojis i da kreces 3 sporom :)

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Pa ovako sto sam vukao i iz njive i putem bez problema je zmajevka 485 sa 9,5 tona plus dubrava sa oko 3 tone . znam da je na vaganju bilo nest preko 12 ,5 tona samo psenice. e sad na klizavijoj podlozi i zmajevka je povuci potegni jer siroke gume su nekad plus nekad minus. Inace snage motor ima da povuce i vise i vrlo lako se bori sa tom tezinom dok rakovicom 65 ni u snu tu tezinu nebih vukao. Vozio sam i mnogo manje pa su muke jer stalno se mora forsirati punim gasom dok 567 ima dosta snage i na malom gasu zahvaljujuci jako dobro proracunatim brzinama

nije uopće
samo odvidaj ona tri šarafa okolo šta drže onu neku prirubnicu i potegni kardan(ako neće, stavi u onu rupu na njemu neku šipku ili kacavidu pa potegni) i to je to
izađe cila osovina van, vraćenje obrnuti postupak
e da da nemoraš ispuštati ulje samu uspni zadnji kraj traktora na neku hrpu

549 dve uvrsene zmajevke vuce preko 30 na sat(sve je ravnica) a 558 mi povuce prvom i drugom i kad trecom treba tu je telenje . devetka ga unisti u transportu

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Da li je motor pri kraju (imt 539) ako dimi na mjerac i baca ukje na isti,zanimljivo sto na iberlauf ne vidim da dimi i nema ni ulja,da li sto je ono crevo iberlaufa krace pa ventilator mozda taj dim raznosi,morat cu navuc neko crevo da produzim iberlauf.Zanimljivo mi je to sto na merac bas podosta prska ulje i ima pare,stim da je traktor na ovoj vrelini bas i bio opterecen i na radnoj temperaturi pri tome mu je pritisak na leru tad bio na 1 a kad je na vecim obrtajima onda je besto ispod 4 bara.

Nazad
Vrh