IMT

Cime i kako najbolje ocistiti(isprati) filter vazduha + gornji dio od imt 539,da li je ko to uspesno odradio,postoji li mogucnost da otpadne komad zice od filtera...?

Treba ti samo osovina iz komada.Polovna je na bazi zamene 50e.Daš tvoju kratku i dobiješ dugačku.

Jel znas gde ima da se kupi?
Ili da li neko moze da mi kaze koliko treba da ima zuba na osovini na zupcaniku, da kada budem kupovao se ne zeznem...?

U sustini bih mogao i da menjam, ali kome danas jos treba ta osovina, kada svi ubrzavaju kardan...

Treba ti dugacka osovina kardana od 558, 542, 549... Takodjer trebas semering i nosac semeringa i plocu koja se sarafi umjesto reduktora da semering ne ispadne napolje i da imas gdje unutarnje lance pricvrstiti.

Druga solucija ako vec imas srezane kardane za strojeve, da samo rastavis reduktor, izvadis visak zupcanika iznjega a dvije osovine direkt zavaris jedu za drugu, ne moras nista ni skidati s traktora ako si dobar zavarivac. Jedan moj kolega je to odradjivao ljudima u selu, i kaze da teraju godinama silokombajne i freze bez problema s tako povarenom osovinom kardana.

Ja sam kupio od 577 dugacku osovinu sa sve onom budzom pozadi samo ubacio i zavrnuo. Platio 100 evra kod Steve u Irigu.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Dobijaš 720 obrtaja kardana koji su za sve radove bolji izbor i to na 1500 obrtaja motora dok kod kardana sa 540 obrtaja moraš motor na 2000 obrtaja da bi dobio potrebno.Sale poslaću ti broj čoveka koji radi zamenu dugačke za kratku i ima sve potrebne delove.Nova osovina košta 60 eura a polovna je 100 bez zamene pa zaključi šta je bolje.

Maticu, s direktnom osovinom se na 1500 okretaja motora dobiva kardan 540 okretaja a na 2000 okretaja motora je 720 koje spominjes.

Direktnom osovinom se dobiva normalan kao sto imaju manji IMT traktori...

100%

S direktnom osovinom dobivas standardni kardan kao sto imaju manji IMT traktori. Na 1500 okretaja motora 540 okretaja kardana a na 2000 okretaja 720 okretaja kardana
S reduktorom na 2000 okretaja motora 540 okretaja kardana. Bilo je nekih drugacijih prenosa u dodatnoj opremi ali je pricam o standardnom kardanu.

Ima moj kolega 560 tvornicki s direktnom osovinom a drugi je s jednim clanom ovog foruma mjenjao reduktor s 565 za direktnu osovinu s 549. Ja sam ih spojio i oni se dogovorili i obojica zadovoljni...

Po tvojem bi na direktnoj osovini na 2000 brtaja motora na kardanu bilo preko 1000 okretaja... Nema unutra nikakvih drugih prenosa, sve je standardno, jedino reduktor iza usporava kardan a direktna osovina je kao i na 54x 558 i slicnim traktorima.

Dobijaš 720 obrtaja kardana koji su za sve radove bolji izbor i to na 1500 obrtaja motora dok kod kardana sa 540 obrtaja moraš motor na 2000 obrtaja da bi dobio potrebno.Sale poslaću ti broj čoveka koji radi zamenu dugačke za kratku i ima sve potrebne delove.Nova osovina košta 60 eura a polovna je 100 bez zamene pa zaključi šta je bolje.

Da li je ova brzina dobra i za roto drljacu,misljenja sam da bi sa 540 obrtaja kardana bilo za traktor lakse pogonit roto drljacu, da li sam u pravu?

Meni nije jasna jedna stvar, da li se duga osovina ugradjuje kroz kuciste reduktora ili se komplet reduktor demontira.
U slucaju da se ugradjuje kroz kuciste reduktora mislim da ne stima osovina od 542/9, trebala bi biti duza, nisam 100% siguran, neka me neko ispravi ako gresim

Reduktor se uklanja u slucaju zamjene osovina. Pase osovina od 54x bez problema na 560 ;) Kako sto sam vec pisao, postoji opcija da se stara osovina povari i od nje napravi direktna ali onda kuciste reduktora ostaje na traktoru ali kardan se dobije brzi tj. standardni.

Lakse je traktoru pogoniti rotodrljacu s usporenim kardanom jer 540 okretaja za pogon rotodrljace ima pri 2000 okretaja motora. 560 s direktnim kardanom mislim da nema dovoljno snage da ju kvalitetno pogoni s 1500 okretaja motora nekom normalnom radnom brzinom.

Ako se uklanja reduktor onda se moze desiti da imamo poblem sa prekratkim kardanima za prikljucne masine.

E pricao mi covjek koji vari te osovine da mnogi zele ostaviti kuciste reduktora ako mogu bas zbog tog problema s kardanima koji su krojeni prema 560. A ako je netko kupio 560 a vec ima druge traktore s kojima bi koristio iste prikljucke da se ne igra s kardanima onda se moze osovina povariti da bude kraca da se ne moraju kardani skracivati. Ja to nikad nisam radio al on prica da je odradio cjelo cudo traktora i da nikome jos nije pukla kardanska osovina zbog toga sto je varena...

Kolega je samo zbog tog reduktora htio prodati 565 jer je morao od svih prikljucaka skracivati kardane. To bi bilo OK da nema jos 3 druga traktora na kojima te kardane koristi a kad bi ih skratio bili bi pre kratki za njih. Zamjenio je reduktor za direkt osovinu i preporodio se...

Nazad
Vrh