IMT

Ako je taj motor sa potrosenim hilznama i puknutim klipom(klipovima), onda se taj traktor ipak naradio.
Kako god verovatno nije presao manje od 7-8000 sati..
Ispada da si ti to ipak prilicno realno platio. Mozda taj 'retrofit' izadje prilicno ukoliko zelis da ga propisno sredis..

Novi klipovi 101 i razbusivanje.Motor nece izaci vise od 400 eura sa sve delovima,obradom.
Koliko ima sati neznam neradi sat,znam koliko je radio.

Eto ko bi rekao,589,nikad otvaran,sve orginalno na njemu i klipovi 98,5 a trebali bi biti 101.

- - - - - - - - - -

Ako je taj motor sa potrosenim hilznama i puknutim klipom(klipovima), onda se taj traktor ipak naradio.
Kako god verovatno nije presao manje od 7-8000 sati..
Ispada da si ti to ipak prilicno realno platio. Mozda taj 'retrofit' izadje prilicno ukoliko zelis da ga propisno sredis..
Sta znaci propisno srediti?Farbanje i sminkeraj.Traktor na oko sasvim korektan,farba izmatirala,sve ispravno nove zadnje gume i upola prednje.Ispravan,sad i koci kako treba.Kad se sredi motor sve ispravno.U hodu ce se menjati stvari koje otkazu ako otkazu,za sada sve utegnuto sto se moze videti.Jedino ovaj mladji brat voli da cepa po gasu,gori je od mene:haha:

Moze i tako da se sredi, ali bi bilo mnogo lepse uloziti jos nesto na pravo farbanje i doterati takav traktor da izgleda kao iz fabrike..
Da se ogradim, ni moj nije doveden do savrsenstva..

Moj kolega s obicnim 577 87.g. nosi prskalicu 660l s 12m granama. Teska je kao smrt i puni ju do kraja i nosi ju bez brige po ovim nasim brdima. Mislim da ima samo 6 tegova naprijed, nisam siguran.

Nosio bi i 1000l sa svim tegovima naprijed bez brige...

Nosim ja tanjiracu od 750kg, ona bas i nije kratka, nosi je lako ali je pojacana hidraulika.

Pa moj ferdza nosi prskalicu od 600 l punu,a da nece 577.

Kod tebe nosi, kod mene ta prskalica nosi njega ;) Moja agromehanika 440l 10m grane mog 539 propinje samo tako. Uzbrdo kad idemo s punom, spustimo ju na 10-ak cm od zemlje i cesto se puta vozi nazad na "sankama" i prednji tockovi se malo-malo odvajaju od zemlje. Tu 660l na 539 nema sto traziti ;)

Ti imas ili agromehaniku ili moravu obicnu. Kolega ima neku glomaznu, hidraulicno otvaranje grana, grane teske i glomazne, i dosta je prskalica dugacka prema nazad. Pricam o pravoj prskalici a ne ovo s cim se mi mali patimo.

Dosli smo do zakljucka da sedmica obicna bez prednjeg pogona s kompletom tegova naprijed nosi 1000kg samo tako. U drugu ruku, ovdje se prica o plugu tezine 600kg. Plug je kud i kamo duzi prema nazad i veci je krak sile tako da i to igra veliku ulogu. Mislim da s 600kg plugom ne bi trebalo biti problema.

Meni je obradu radio Srba iz Obrenovca, po preporuci burazera koji drzi servis. Zadovoljan sam bio i sa cenom i sa uradjenim. Cubika mu radi navarivanje radilica i komplikovanije zahvate za cudake za koje nema da se kupi delova kod nas.

Pa i kod mene nose prskalice od 600 l sa 12 m granama, a dal bi mogao da nosi plugod 600 kg, 3 brazde?

Nije obrtač, ravnjak je. Nosim i ja Imt-a 757.3, a on ima oko 450 kg, i to mu je negde taman, e sad dal će moći da nosi više, videćemo...

Cuj taman, pa 757.3 se nosi jako lako bez ijednog tega napred. Poredjenja radi, prenosio sam gruber od 750kg sa obicnim 577 bez ijednog tega i osetilo se da fali koji teg ali bez problema hidraulik dize. Inace, taj gruber ima skroz drugacije teziste od bilo kog normalnog pluga ravnjaka 3 brazde i teze se nosi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh