IMT

Hvaka vam, dovrsicu poslove drugim traktorom, pa ce da naidje vec i majstor, tacno znam da ce ovo da me dodje 200-300eur, neka ceka

Stigli novi opanci za 560.

d6b6553d0dbe24c16da79f805b470296.jpg

cfcd156b310e0e2b9f87f1037ec71a37.jpg

drugari... cuje mi se druk lager kada ugasim traktor na ler on se okrece i bas se cuje ...

mislim da mi se cuju i lagreri na spojnicku !

isto pitanje koliko mogu da vozim tako a da nesto vece ne ispadne po zlu i sta vece moze da se desi ? ( nemam vremena da ga razdvajam sada ali bas ako moram .. sta vi mislite? ) onako prazan u hodu bas se cuju napred kod nogu da su otisli lageri !

Cekaj,kako "kad ugasim traktor na ler",kad je na leru traktor nije ugasen,kad ga ugasis valjda si ga ugasio i motor ne radi ili ja nesto nerazumem dok citam:sta:

Da se tebi možda ne čuje motor kako zvekeće?
Jedan je tako skoro kukao kako mu zvekeće hidraulična pumpa kad stisne kvačilo pa se ne kraju ispostavilo da je pokrivio jednu klipnjaču i da su šrafovi od klipnjače krenuli da ispadaju.

Druk_lezaj se ne moze cuti ako nisi stisnuo papucicu kvacila.
Moze da se cuje ako nije lepo nastelovana pedala pa je druk lezaj stalno naslonjen na korpu i okrece non-stop,zato i nece da traje dugo.Koliko ja razumem treba samo nastelovati pedalu da ne drzi druk lezaj stalno na korpi-zabicama i to je ceo posao.
Inace sto kaze Sova nema tu da se cuje dok se ne stisne.

Naleteh na internetu na sliku ovog traktora, pa me je zainteresovalo to sto lici na IMT 106/136. Posle malo pretrage pronasao sam da ih je IMT proizvodio "80-ih godina, u srecno vreme Jugoslavije, za trziste Velike Britanije, pod oznakom Nuffield 126. Posto jako malo na internetu ima o njima nisam pronasao podatak o tome koliko ih je proizvedeno i da li je sem boje i oznake jos nesto promenjeno na njima. Izvoziti traktore u zemlju iz koje je kupljena licenca za njih, nije mala stvar. Ipak predpostavljam da nije bio veliki broj primeraka u pitanju jer se ovde nikada nisu spominjali.

nuffield126mfwdimt.jpg

Malvernthree.jpg~original

a1281.jpg

21jmvjc.jpg

danas mi se 560 iz cista mira ugasio. upalio je na slepanje. goriva ima svi filteri novi sve cakum pakum ali mi stalno u casici na AC pumpi pravi sitne mjehurice. to mi se desava odkad sam zamijenio crijevo od AC pumpe do prvog filtera. bilo kakva pomoc je dobrodosla. :ppozdrav:

danas mi se 560 iz cista mira ugasio. upalio je na slepanje. goriva ima svi filteri novi sve cakum pakum ali mi stalno u casici na AC pumpi pravi sitne mjehurice. to mi se desava odkad sam zamijenio crijevo od AC pumpe do prvog filtera. bilo kakva pomoc je dobrodosla. :ppozdrav:
Da bi se ugasio mora bos pumpa da ostane bez goriva,a ona ostaje zbog nekog zacepljenja na instalaciji ili filterima ili zbog neispravne AC pumpe ili ti negde vuce fals vazduh.

Naleteh na internetu na sliku ovog traktora, pa me je zainteresovalo to sto lici na IMT 106/136. Posle malo pretrage pronasao sam da ih je IMT proizvodio "80-ih godina, u srecno vreme Jugoslavije, za trziste Velike Britanije, pod oznakom Nuffield 126. Posto jako malo na internetu ima o njima nisam pronasao podatak o tome koliko ih je proizvedeno i da li je sem boje i oznake jos nesto promenjeno na njima. Izvoziti traktore u zemlju iz koje je kupljena licenca za njih, nije mala stvar. Ipak predpostavljam da nije bio veliki broj primeraka u pitanju jer se ovde nikada nisu spominjali.

Neuspešan pokušaj ... slično kao i Yugo. Ima po britanskim forumima kako se podsmevaju kvalitetu.

Nasi traktori su super kvaliteta s obzirom sta su sve preziveli za 30-40 godina teskog rada,bar u mom kraju traktor je masina koja se ne stedi i jos rade.Neznam sta je tu za podsmevanje,bas bi voleo da vidim kako bi se ti fentovi,holandi,maseji.....pokazali u ovakvim uslovima rada bez osnovnog odrzavanja.

IMT je baš čudan traktor..
Naš 540,je kod nas več 35god,u tome razdoblju imao je puno kvarova..Motor, jednom mjenjane karike,pred 2mj smo reparirali hidrauličnu pumpu,i nakon toliko godina stavili novo ulje..Jučer mu zamijenio ulje i filter u motoru nakon 7-8god..I vidi ga dan,danas ide..:haha:..Poderao je 2 para zadnjih guma,i da stavili smo novi kiler..

ZAKON traktor,da su bar i ostali takvi..

Ne bih menjao mog IMT-a za nijedan drugi. Sa njime ne razmisljam i nijedan put me nije za 15 godina izneverio a samo su servisi odradjeni i gume menjane.

Nazad
Vrh