IMT

Par pitanja za upucene.
Koliko vrijede svi potrebni dijelovi za servo volan na 539, sa neispravnim orbitrolom?
Jel' na staroj limariji uopste servo ili hidro, trebao bi biti servo?
Sta tacno ide u kompletu, i moze li se namontirati na traktor koji nije imao isti, bez budzevina_ono sraf na sraf?
Hvala.

Naneta osnovna farba.
6efedc43a62733efdb97ebd62c3fc989.jpg
d89a92a4c30d00c43306371a4e0edf43.jpg
572602a2016263cb16f54c0c68a5a3d4.jpg

Evo jedne slike kako je komsija spakovao kabinu od Rakovice na 558. Mnogo bolje resenje od fabricke.

img7066.jpg

Nije samo kabinu, nego i tegove::namigivanje::. Bolje mu lezi ova kabina nego ona uzana.
Nego kakve su ove vazdusne sirene kao na ovom traktoru? Vidim da su jeftinea sad kakav je zvuk? Ja imam neku Hella iz 1980 i neke godine, ali sam je stavio na kamion. Pa to se cuje... Ima lep zvuk, toliko da se covek koji je blizu nje uplasi:haha:

Tomo ima tu jos sitnica, ali akcenat je stavljen na kabinu. Sto se vazdusne sirene tice ima nenormalno jak zvuk, e sad koliko je dugotrajna to ne znam.

Par pitanja za upucene.
Koliko vrijede svi potrebni dijelovi za servo volan na 539, sa neispravnim orbitrolom?
Jel' na staroj limariji uopste servo ili hidro, trebao bi biti servo?
Sta tacno ide u kompletu, i moze li se namontirati na traktor koji nije imao isti, bez budzevina_ono sraf na sraf?
Hvala.

Ako ima orbitrol onda je hidraulicni... 539 sa starom limarijom ako je imao hidraulicni volan imao je cilindar za skretanje namontiran s desne strane a lijevi tocak je skretao preko puza volana. Nije bilo vreteno u puzu, samo nazubljeni segmenti a na mjesto gdje ulazi vreteno u puz je bio namontiran orbitrol.

Ako imas bas sve, znaci da dobijas i desnu polugu rukavca posto ona ima dvije rupe na sebi. jednu za uzduznu sponu a drugu za hidraulicni cilindar...

Inace su 539 za sumu (zute boje i oznaka 531) imali ugradjen hidraulicni volan i to je izgledalo nekako ovako:

9u3db4.jpg

u4kzo.jpg

119bcrp.jpg

Slike ukradene s facebooka iz jedne grupe.

Ovaj je bio zute boje i imao je kabinu s kavezom i vitlo ali nije nikad koristen u sumariji. Po rijecima vlasnika traktora nije se moglo dobiti 539 nov pa da si Sveti Petar. Rijese u sumariji neku vezu i oni naruce jos jedan vise i tako su kupili traktor...

A za čega mu služi taj dodatni cilindar kod desnog podiznog ramena?
Ja koliko znam to nije pomocni vec glavni i jedini,razlika kod tog i da kazem pravog hidro sistema je sto na ovaj nacin nema orbitrola a nega zamenjuje jedan sistem koji je smesten u samom cilindru nesto kao igla sa kojom se upravlja preko klasicne glave upravljaca tako sto ta igla je u stvari ventil pa kako i koliko nju gurnes volanom toliko ona pusti ulje u cilndru...ne umem lepse da objasnim i skraticu da je to sr..nje,koje ni malo se nije pokazalo dobro.Skoro je covek taj sistem izbacio sa univerzala i brebacio ga na orbitrol,kaze razlika nebo i zemlja.

Nije pitanje bilo o cilindru koji pokreće spone, već o cilindru koji pomaže podizanju podiznih poluga hidraulika.

Donesem alnaser od imt539 od "majstora", namontiram i on neće da isključi, isključim kontakt, ponovo uključim i tako kod svakog paljenja. Šta da mu radim? "Majstor" kaže bravica, zamenim i bravicu i automat ali i dalje isto. Jel imao neko sličan problem, šta da radim? ( ne sa majstorom, nego sa alnaserom ) :sta:

Isti problem sam imao na Rusu. Posle remonta alnasera automat ne iskljucuje. Doveo sam majstora i covek je samo ogranicio hod zubcanika bendiksa sa caurom, tako sto je ona postavljena izmedju zubcanika i biksne. Od tada vise nemam problema. Covek je rekao da zubcanik prolazi van zamajca i u povratku zakacinje tako da ga automat ne moze vratiti. To je moje iskustvo. :ppozdrav:

Juce krenuo da prskam kukuruz, predjem preko neke rupe sa punom prskalicom, i traktor 539 kao da izgubi nesto snage odjednom.

Na njivi kada sam ukljucio kardan on se ugasio i posle par verglanja nista, direktno isto nije hteo. Odem kuci po nov akumulator, pre zamene probam opet sa starim akumulatorom traktor upali, krenem da prskam ugasio mi se opet.

Prskanje 0,5Ha potrajalo je tim tempom jako dugo, da sam bilo sta drugo imao da radim isao bih kuci, ali kud cu sa punom prskalicom.

Napred se culo neko lupanje pri radu motora i pri paljenju, u takvom stanju sam sve ostavio kuci i mogu samo da se krstim jer sam u nekim investicijama i prilicno svorc, sta je moglo da ode po vama iz ovog oskudnog opisa?
Jel klip moze tako da ode? vodena pumpa kad ode, ako je ona lupala, jel iscuri voda ili sta?
Napominjem da sam nasuo upravo bio D2 Dizel sa NISa, traktor je sve vreme nekako radio kao kada ponestaje goriva... ::pomoc:;::pomoc:;

Nazad
Vrh