IMT

Da li je neko radio generalnu na IMT 558 i koja je cena,znači posebno motor a posebno alnaser, hidraulika itd.. ako je neko imao potrebe za tim.

Одг: IMT

Mi smo radili zimus komplet 558. Komplet generalka, ugradnja hidro volana i komplet struja (instalacija je bila nepostojeća) nas je izašlo oko 2000 eura. Motor + lamele sa rukama oko 1000, hidro volan 550, struja plus još neke sitnice ostalo.

Poslednja izmena:
Drugari imam problem sa 577, naime skoro smo radili generalnu i traktor kad se ugreje na ler gasu drži pritisak ulja na 0. Čime se da gas preko 1800 obrtaja on je na 4. majstor kaže da sumnja da je u pitanju uljna pumpa, a ona je jesenas stavljena nova, neka italijanska plaćena 130 evra. Da li stvarno to može biti uzrok ili je u pitanju nešto drugo? Da da napomenem ulje u motoru je Valvolim 15w40 premium blue, isto to ulje je i u 539 koji kad se ugreje na leru drži pritisak ulja na 2 bara, a na punom gasu nešto malo ispod 4.

@markokurjega

Sa rukama. U to je uključeno i ulje, antifriz i prvi servis za dotezanje glave i zamenu ulja i filtera (i to je ulje uključeno u cenu). Sve je radio jedan majstor (osim struje). Jako sam zadovoljan rezultatom. Novog ga je kupio moj pradeda 78-e godine i sad je prvi put otvaran :) Nek izdrži još toliko ;)

A kako izgleda ispravan.:haha:

- - - - - - - - - -

A sad bez sale,zameni ti prvo ulje i stavi bilo koje ali da je sigurno original,ja bi ti preporucio Nisotek sae30 cisto za probu pa ako i dalje bude isto onda tek gledaj pumpu i ostalo.

Hoce da pukne opruga u ventilu ili da zaglavi otvoren. Izes majstora ako je stavio novu pumpu a ostavio stari ventil koji kosta mozda 3000 dinara.

Od ulja na ovim temperaturama za IMT samo Bison 20w-50. Ja sam usuo u jednog 577 sa neispitanim motorom Famovu 30-ku da odradi malo ali evo vec jedno 20 sati je u traktoru. Sad i nikad vise to ulje.

Ulje je bilo u original kanti, zapečaćenoj, tako da na ulje uopšte nesumljam, tj, da je u pitanju ulje on ne bi držao ni na većem gasu pritisak ulja. Vidićemo iće ovih dana kod njega na reklamaciju pa ćemo videti šta će ustanoviti...

Ulje ok to ato si sipao ali je problem 99% do ventila. Ja sam imao isti problem, i opruga je bila losa a i sam klipic je blokirao. Onaj 1% moze biti do gumice na usisnoj cevi uljne pumpe koja isto ume da pravi problem. U svakom slucju, samo karter ide dole i to je pola sata posla da se rasklopi.

isti takav problem imam i ja na mom 577,generalka isto rađena Ina ulje super turbo,ali cim se ugrije nema pritisak u leru,kod mene je pumpa sa balanserima.. uzeo sam drugu polovnu pumpu i isti k. kada budem imao vremena ću probat ubacit još jednu kao platnu na oprugu..

Poslednja izmena:
Drugari imam problem sa 577, naime skoro smo radili generalnu i traktor kad se ugreje na ler gasu drži pritisak ulja na 0. Čime se da gas preko 1800 obrtaja on je na 4. majstor kaže da sumnja da je u pitanju uljna pumpa, a ona je jesenas stavljena nova, neka italijanska plaćena 130 evra. Da li stvarno to može biti uzrok ili je u pitanju nešto drugo? Da da napomenem ulje u motoru je Valvolim 15w40 premium blue, isto to ulje je i u 539 koji kad se ugreje na leru drži pritisak ulja na 2 bara, a na punom gasu nešto malo ispod 4.
Pa posto se to desilo odma posle generalne, a i pumpa je menjana, problem moze biti i lose obradjena radilica, kako kazes na visim obrtajima pritisak je ok, Ovo je vrlo cesta pojava da motor posle generalne na leru drzi losiji pritisak nego pre generalne, nadajmo se da je u pitanju pumpa ali ......

Nazad
Vrh