IMT

Decki su adhok vec konstatovali da sam brzoplet i da previse komplikujem:osmeh:..

Sta je sa tvojim starim zupcanikom?
Moze li da se kupi kao rezervni deo?

Nemam ga... Menjao sam motor i sa zamenom sam dobio nešto malo drugačiji.... Odnosno stari motor je imao kompresor sa desne strane i dobijao je pogon na kaiš-remen sa remenice radilice,a novi motor ima otvor na razvodu sa leve strane i kompresor dobija pogon preko zupčanika razvoda. Znači totalno drugačije izgleda kompresor ali nije problem mogu da ga kupim,jedino što sa njim ne dobijam zupčanik.
Dva komada,polovna,sam našao u oglasima(okačiću link ako ih opet nadjem) ali mi se uopšte ne svidjaju (ne deluju mi kao oridji fabrički koji su skinjeni sa traktora) i malo me strah da ih kupim ugradim pa da mi skenjaju razvod-motor.... Nagledam se svakakvih kvarova pa mi nikako nije svejedno šta ugradjujem.

Ova sto kazes rasprava me uveliko podseca na jednu zanimljivu temu na drugom forumu o tenku m-84ab1,na kojoj se sagovornici i poznavaoci vojne tehnike uveliko raspricali sve do momenta kada slucajno upada covek sa recima>CITAM OVO VASE MLACENJE PRAZNE SLAME OKO TENKA M-84< Ekspert i licni poznavaoc prilika koji je radio jos na prototipu i kasnije odrzavanju tog tenka prilikom demonstracije manevarskih sposobnosti u Kuvajtu.A ostali ucesnici prvo malo zacudjeno zastali pa kada su uvideli ko im je upao u diskusiju,cak mislim da su poceli u pocetku i da mu persiraju.E sad smo stvarno duboko u off sorry.

Imam jedno pitanje,pocela je da me zeza rotaciona pumpa na 539,traktor sve normalno pali i radi ali nema vise snagu i brzinu kao pre,sad me zanima da li nesto skodi traktoru ta pokvarena pumpa i koliko kosta remont pumpe?

Imam jedno pitanje,pocela je da me zeza rotaciona pumpa na 539,traktor sve normalno pali i radi ali nema vise snagu i brzinu kao pre,sad me zanima da li nesto skodi traktoru ta pokvarena pumpa i koliko kosta remont pumpe?
Ako trba da se menja rotor i glava pumpe moje skorasnje iskustvo govoi da je bolje kupiti novu pumpu. Moje misljenje!

Xone, u pravu si, samo bih dodao OBAVEZNO novu. Ja sam platio prosle godine 130 evra remont, i nisam najzadovoljniji, uzeo bih u startu novu ali IPM ne radi vise linijske a kod mene je takva. Znaci kod koga je roto pumpa pljucnes jos 80_tak evrica i znas na cemu si.

Nama je skorije uradjena rotaciona pumpa na 585 kod jednog lokalnog bosh servisera,pre remonta pumpe tesko palio,jedva vukao i praznu prikolicu,a kamoli punu,kad ore mnogo mu i 755 dvobrazni ako bi isao prvom brzom,a posle remonta pali dok okrenes kljuc do pola,vuce trobrazni 756 u prvoj da nema trunke dima,spremac 3,2 metara zahvata,itd,to sve je pre remonta bila misaona imenica za povuci,a sta je radjeno na pumpi nisam pitao jer se u to ne razumem i ne zanima me,a kostalo je 6000 dinara. Novu nisam hteo jer je za mene u tom trenutku bila skupa i bolje sto se nisam bacao u veci trosak.

Kod mene na 560 je glanc nova IPM i ujeda na gasu,svi se odusevljavaju kako moze taj motor M34 da tako ujeda.Imam cak i ponudu da je skinem i prodam,ali ja to necu ni u najludjim snovima.

Od bosista samo verujem IPM-u i Zeravici.

Je li neko ugrađivao auto-kuku na traktor, ali nekako jednostavno :osmeh:.
Ako ko ima slika neka postavi.
Može li se napraviti da se montira na postojeći T komad nekako ali da se može skinuti, ili je lakse napraviti onaj poseban nosač za kuku?

Ako te još uvek interesuje, evo i ovog rešenja. Za 539 koristim i odlično radi posao, rekao bih da je fabričko rešenje.

Nazad
Vrh