IMT

Šta će nama IMT i ostali proizvođači kad iz prethodnih postova može da se vidi da svako može sebi da napravi traktor. Imt jeste da je propao i da imt traktori nisu u rangu fendta ali neozbiljno deluje ova tema kad se u njoj raspravlja o zupčanicima. Pustite konstruktore da konstruišu , inženjere da proračunavaju i konstruišu a dajte mo obični seljaci saznamo nešto nama razumljivo.

jel ovo ubrzan mjenjac? sluso sam price ko dijete da se ubrzava negdje na izlazu pa mi jedino to pada na pamet.

Standardna stvar,kod burazera Rakovica-landina ima ugradjen motor od tamica 60 sa sve otvorenom pumpom,evo 7-8 godina ide 60 na sat bez problema,a mi je przimo stalno patos gas,e sad smo ugradili na 585 motor od tamica 75 S44 takodje sa sve pumpom odvrnutom na 3000 obrtaja,nismo merili ali onako od oka traktor ide oko 50 na sat,tek je ugradjen motor i uradjena generalna pa nismo stigli da testiramo,radilo se oranje i tanjiranje,setva.

Ovo je 577 na snimku,ima S44 i zadnje tockove od 577.
Ja sam menjao konusno tanjirasti na jednom 577,secam se dobro da smo ubacili od 560,isti je bio,isti broj zuba znam da je bio ali koji broj ne secam se.Uglavnom zbog konusnog-tanjirastog nemoze da bude ovoliko brzi,da kazem duplo brzi od standardnog stanja.Imt ima vise kombinacija ali nisu to kombinacije za duplo brzi ili duplo sporije.Sve je to 20-25% gore-dole.

Na petobrzincu kao tvoj,noviji tip,orginalno stanje i konus-tanjir. su bili kao na 560,uzeli smo kod djordja u Sr.Mitr. sa starog 560 licno skinuli.
A na 533-539 smo menjali hiljadu puta konusno tanjirasti,sta sve nismo ubacivali,razne kombinacije broja zuba i uvek je bila razlika u brzini oko 5km/h gore-dole.

6/34, 6/37 i 11/38 su kombinacije ako se ne varam pa racunaj sam razliku.

Edit: Sada sam proverio u prirucnicima i tacno sam naveo podatke. Prvi odnos je od 5106, drugi od 577 a treci od 560. Treci diferencijal je brzi skoro 80% od drugog.

Poslednja izmena:
Ja sam skoro rastavljao zadnji deo mog 560 zbog kocnica,znam da je konusni bio 9 zuba,to znam veoma dobro a tanjirasti je nesto burazer brojao,nisam ga pitao sta je nabrojao,uopste me nije zanimalo.Uglavnom 560 je OK na brzini,probao sam i kod drugara 565 i iste su brzine na patos gasu.Nista specijalno.

Standardna stvar,kod burazera Rakovica-landina ima ugradjen motor od tamica 60 sa sve otvorenom pumpom,evo 7-8 godina ide 60 na sat bez problema,a mi je przimo stalno patos gas,e sad smo ugradili na 585 motor od tamica 75 S44 takodje sa sve pumpom odvrnutom na 3000 obrtaja,nismo merili ali onako od oka traktor ide oko 50 na sat,tek je ugradjen motor i uradjena generalna pa nismo stigli da testiramo,radilo se oranje i tanjiranje,setva.
Tako je moj kombajner ubacio u 577 S44 od Tamica. PUmpa bila na 3000obrtaja i tako radio nekoliko godina. Przio ga po gasu, isao ko lud a traktor imao bas bas snage. Po preporuci nekoga smanji obrtaje i posle godinu dana rada u istim poslovima je zbog manje snage (a samim tim i veceg opterecenja) otisao motor. Kaze em je bio brzi, em je imao vise snage. Uradio je generalnu i vratio pumpu na 3000obr.

Jucerasnja rabota:

Nazad
Vrh