IMT

Pa nece ni ovo jeftinije izaci i pitanje koliko ce tarjati pa opet u krug...ova pumpoa je radila 33god. bez kvara, valjda je zasluzila da se zameni?!

ako su ljudi tako odlucili koji su godinama isli u skolu i izucavali mehaniku onda se obican majstor nema sta premisljati kako prepravljati nego stavljati original i biti miran.

posto mi je drugi put izgoreo alnaser , ( placen remont 9000, nov rotor cetkice caure itd ) i smucilo mi se resio sam novi da uzmem

zanima me jel ima ko ove lukas anlasere u juselu sto prodavaju ili one danske zaboravih kako se zove i jel cemu to ?

povoljni su oko 11000 din

Ja sam za 558 uzeo u Juselu ko li bese ne znam ali znam da je bio najeftiniji,i radi dobro,daleko je u trajnosti sa originalom ali za te pare zavrsava posao,brz je sto je bitno i to je to.

Ja imam na fergi Lucas Indijski, prva ugradnja iz 1985g. odlican nista losiji od Iskre. E kakvi su ovi sad, je pitanje.
Imam i jedan nov, cak ne ofarban, dobio teca na kvantasu u BG davno prije 25g za 4 vrece kupusa :haha::haha: za rezervu.
Eto sta se radilo u IMT pa nije ni cudo sto je puk'o.

Zasto na 577 dv stara limarija kad se ukljuci kardan sa zakacena roto freza 2.4m(2.2m radni zahvat) traktor se ugasi? Freza je podignuta i ispravna

posto mi je drugi put izgoreo alnaser , ( placen remont 9000, nov rotor cetkice caure itd ) i smucilo mi se resio sam novi da uzmem

zanima me jel ima ko ove lukas anlasere u juselu sto prodavaju ili one danske zaboravih kako se zove i jel cemu to ?

povoljni su oko 11000 din
Kopio je moj komsija pre 3-4 meseca na 558,RTD u juselu za 9300(nema ga trenutno na stanju),radi odlicno,a vidim i kod kolege na fergusonu isti taj,kaze sluzi ga vec dve godine odlicno_Onaj Danski Kargo u juselu sto je malo skuplji nije nizasta,kazu imaju reklamacija,brzo se raspadne.I ja sto sam kupovao od tog proizvodjaca nije dugo trajalo.

- - - - - - - - - -

Crkla mi hidro pumpa volana na 577 , gledam u Juselu kosta 10000din. sa kazancetom, reko to mi se vise isplati nego da remontujem, nazovem malo pre kaze nema na stanju, jel zna neko gde ima jos tih jeftinih indijanskih :)))
Ustvari nije indijanska nego Caproni, Bulgaria.

- - - - - - - - - -

foto_14180.jpg
Ima na stanju,sifra 14180,maloprodajna cena je oko 12500din.
Zovi u ponedeljak 015/300-000

Posto znam kako ova pumpa funkcionise,zupcasta je,bas me zanima kako je doticni hidraulicari(prevaranti)remontuju.

I nova rotaciona pumpa za fergusona je 180 eura,a remont kod(opet prevaranata)bosista je 160 eura.

Zasto na 577 dv stara limarija kad se ukljuci kardan sa zakacena roto freza 2.4m(2.2m radni zahvat) traktor se ugasi? Freza je podignuta i ispravna

drugi stepen kvacila ne odvaja pa utusi motor jer ne moze naglo da pokrene prikljucak. vjerovatno i krci kad ukljucujete kardan.

Mirko očigledno nisi sarađivao sa poštenim majstorima kada ih većinu svrstavaš u prevarante.
U Sapcu svaki bosista je teski prevarant,nisam cuo da je neki ubo pumpu od traktora iz prvog puta.Ja licno ugradio dosta pumpi,jos nisam za sve ove godine ugradio pumpu od bosiste a da je musterija zadovoljna,uvek je bilo reklamacije,a takodje ugradio dosta remontovanih pumpi iz IPM-a i do sad nijedna reklamacija.To nesto govori.
Ne kazem,ima dobrih majstora ali sve manje i manje.

Posto znam kako ova pumpa funkcionise,zupcasta je,bas me zanima kako je doticni hidraulicari(prevaranti)remontuju.

I nova rotaciona pumpa za fergusona je 180 eura,a remont kod(opet prevaranata)bosista je 160 eura.

Kod nas majstor kom se da "igrati" izglodje na glodalici kuciste i zupcanike da budu opet u toleranciji. pumpa ne bude kao nova ali osjetno bolje radi. Kad se nema nigdje za nabaviti nova i ako "gori pod petama" majstor koji ima dovoljno precizan alat ikojizna rukovati s tim alatom kako treba odradi solidan posao... Kolega je nedavno kupovao novu pumpu volana za 577 i platio ju je 1200Kn (160€) a da je ovo odradio i kupio novi set gumica prosao bi osjetno jeftinije ali sta da mu ja radim kad on hoce bas novu pumpu pa je takvu i kupio...

Pametno,nove je novo.To glodanje i struganje zupcanika nije naivan zahvat,tako da to moze uraditi samo bas opremljena firma,a kod nas to radi svaki hidraulicar.Evo svakog da pitas jel mozes da remontujes,odgovor je da moze i da uradi kvalitetnije od fabrike.

Ma nije samo da nije naivan posao nego se to uopste tako i ne radi.Prvo ti zupcnici se uopste ne glodju vec se bruse ali ni brusenje se ne radi jer su onda jos manji pa sta se onda time dobija?Fabrika je radila tako sto se ugradjuje novi par zupcanika koji su malo veci od postojecih/nesto kao specijala kod klipova/ onda se kuciste siri i dovodi do tolerancije prema zupcanike,onda se pasuju bocne strane i ulezistenja/biksne/ tako da samo tako ona dolazi u stanju isto kao nova,ali i remont takve vrste kosta bez malo kao i nova.Rade nesto slicno i sada neke privatne radionice po Trsteniku ali ne znam da li stavljaju nove zupcanike.

Kod nas majstor kom se da "igrati" izglodje na glodalici kuciste i zupcanike da budu opet u toleranciji. pumpa ne bude kao nova ali osjetno bolje radi. Kad se nema nigdje za nabaviti nova i ako "gori pod petama" majstor koji ima dovoljno precizan alat ikojizna rukovati s tim alatom kako treba odradi solidan posao... Kolega je nedavno kupovao novu pumpu volana za 577 i platio ju je 1200Kn (160€) a da je ovo odradio i kupio novi set gumica prosao bi osjetno jeftinije ali sta da mu ja radim kad on hoce bas novu pumpu pa je takvu i kupio...

Ja bih voleo znati dali si ti nekad bio u prilici da vidis kako se prave zupcanici..

Rekao sam lijepo da se moze odraditi da pumpa za slucaj nuzde radi. NE KAO NOVA ali radi... Znam za dosta slucaja ovakvih "remonta" zupcastih pumpi i svaka je radila bolje nego prije remonta... daleko od toga da je bila na puno kapacitetu ali je radila...

Nisam imao potrebe da gledam kako se rade zupcanici, nije moja struka ali ako male privrede po srbiji prave zupcanike, to nije nikakva velika nauka...

Napisao sam da se zupcanici glodju ali sam se krivo izrazio... Kuciste se glodje da zupcanici budu u toleranciji s njim. Ne glodje se 2mm ali sovoljno da kuciste bolje nalegne na zupcanike da ne mjeseju ulje nego da ga pumpaju dalje prema potrosacu...

Sve se moze odraditi samo treba dobar majstor s voljom za rad i nema nikakvih problema.

nije neka umjetnost napraviti zupčanik, veći je problem po meni loša toplinska obrada, koju treba dobro napraviti, al svaki seoski majstor koji ima tokarilicu i glodalicu ga napravi, al što mu vrijedi, ako ga nemože toplinski obraditi, bolje da ga nije onda ni napravio.......

Nazad
Vrh