IMT

Malo offtopic, evo jedna lepotica na prodaju. Cjena neznam ali mogu da pitam.

38f0d441-b46f-4a44-ba0e-faf77c4eba68.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Landini proveri ti viljuske u menjacu da nije neka kriva,iskakanje moze biti i zbog toga pa zupcanik ne ulazi do kraja i uvek tezi da izadje iz brzine.
Ulje je takvo zato sto je usla voda pored palice menjaca zbog lose gume.
viljuske su ok i svaki zupcanik uzubljuje100%. a ulje je takvo, sa njime je izaso iz fabrike. nisam mogo primijetiti znakove vode a gume na mjenjacu nisu ispucale niti ista, a pored toga traktor je garaziran od dana proizvodnje.

I kod mene je bilo takvo ulje u menjacu kamiona. Preporucio bi ti da ga zamenis. Kad sam u menjac nasuo novo ulje, ujanje i zujanje se dosta smanjilo. U 3. se pre ujanje najvise culo. Sa novim uljem je bila scena kao u filmu Rane: Jel' se cuje?:haha:

mijenjacu ulje, ne bih da mi se nov mjenjac saspe u paramparcad. :osmeh: cena utvrdjivaca je cijelih 7 eura.

- - - - - - - - - -

I posle kažu nevalja menjač a niko ulje ne menja :

traktor broji 1400 radnih casova tako da nije strasno sto je toliko radio na jednom ulju. mnogi rade i vise pa se nista ne desi. :osmeh:

Izdrzi menjac 560 nema brige,kod mene taj isti menjac na 540 evo radi preko 20000 radnih sati bez kvara,bez iskakanja brzina,reduktora i slicno,jos se salta kao u sir.Ulje u njemu je SAE 90 sto je i doprinelo da toliko izdrzi jedina je mana sto hidraulik daleko sporije radi zbog gustine ulja,pogotovo na hladnom vremenu.

Je li neko ugrađivao auto-kuku na traktor, ali nekako jednostavno :osmeh:.
Ako ko ima slika neka postavi.
Može li se napraviti da se montira na postojeći T komad nekako ali da se može skinuti, ili je lakse napraviti onaj poseban nosač za kuku?

Donator kuke je golf 2,kuka je kompletna skinuta,odrezali smo "cepove" na krajevima,ubacili po komad pune cijevi koje odgovaraju rupama na kuglama,i dodali vertikano kvadratnu cijev na kojoj smo napravili rupu za topling,na slici nema te vertikalne cijevi jer nisam slikao na kraju,ako bude potrebe javi da slikam konacan "proizvod"

image url

Ma tako nešto mada ja imam neku kuku koja nema ovu cijev nosač samo dio od euro kuke, pa ću pokušati da napravim ili ovako ili na neki drugi način.
Hvala ti na ideji.

onda još bolje ako je euro kuka,uzmes cijev koja ti odgovara na kugle i na nju od plooce napravis nosace kao na auto za eu kuku,zasarafis kuku i napravis vertikalni stub za topling i rjesen problem,a pošto već imaš t komad na traktoru onda mozes samo na onaj zadnji dio napraviti taj nosac za kuku

Posto imam donju poteznicu nastrugan je novi klin za nju samo sto ima na gornjoj strani kuglu za prikolicu namesto rucke . Stavi se malo jaca " spentla " dole da je ne precvika teret postavljen na zadnji deo prikolice .

Sta moze da bude problem iskakanja reduktora iz brzih na 560 ?
Desi mi se ponekad da iskoci iz cista mira, kada traktor nema velikog opterecenja, u sejanju mi se desilo par puta, ide i samo odjednom reduktor iskoci...

Provjeri vrhove zuba na gornjem vratilu.Ako su imalo potroseni ili osteceni iskakace reduktor iz brzohodnih brzina.
dsc06910-kopija.jpg

Crkla mi hidro pumpa volana na 577 , gledam u Juselu kosta 10000din. sa kazancetom, reko to mi se vise isplati nego da remontujem, nazovem malo pre kaze nema na stanju, jel zna neko gde ima jos tih jeftinih indijanskih :)))
Ustvari nije indijanska nego Caproni, Bulgaria.

- - - - - - - - - -

foto_14180.jpg

Poslednja izmena:
Je li neko ugrađivao auto-kuku na traktor, ali nekako jednostavno :osmeh:.
Ako ko ima slika neka postavi.
Može li se napraviti da se montira na postojeći T komad nekako ali da se može skinuti, ili je lakse napraviti onaj poseban nosač za kuku?

Evo ovako imam je napravljeno. Jednostavno i za moju prikolicu dovoljno čvrsto. Vozio sam i po 0.7 metara kubnih zemlje i nije se pokidalo:

Ovaj dio s desne strane obuhvati polugu i tako drži da se ne okreće:

Nazad
Vrh