IMT hidraulika

Prestruzi nov. Kupis materijal na meru neki celik za poboljsavanje i resen posao.
Uostalom, postoji tema o hidraulicnim volanima

Meni treba vreteno volana, pohabano, :osmeh: dovrsavam hidraulicni, pa mi treba za nov stub volana,
Ja sam na otpadu nasao od viljuskara vreteno, stub sa lezajima unutra i tocak upravljaca, isto za hidro volan za traktor, minimalne prepravke i upasovano...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ugradio sam u 539 novu pumpu, nov cilindar, novi klip. Nažalost indijski delovi nisu originalni pa sam imao glavobolje. Prvo, jedva sam mogao naštelovati viljuške, zato, što su rupe od držača konstrukcije pomerene za oko 1 cm unazad. To sam rešio odvijanjem matica na onoj oprugi skoro do kraja. Kada sam sklopio, zakačio spremač, diže lepo na ler gasu, ali novi problem- Ne pušta ni milimetar.... Zbog onih pomerenih rupa dvokraka poluga na pumpi uvek je bila potisnuta, bez obzira na položaj ručice komande. Otvorio sam deknu i otpustio lepo naštelovanu dvokraku polugu na pumpi. Sada ide lepo, diže, spušta, bio sam da zatvorim brazdu, radio ceo dan. Sa toplim uljem drži na ler gasu.
Jedino što nisam mogao naštelovati je maksimalna visina dizanja na ručici sa kuglom. Skinuo i graničnik ali do kraja šlica ne mogu postići više od 25 cm na ramenima, a trebalo bi 30 cm po instrukcijama Grbića. Da li neko može pomoći? Hvala!

Pogledaj da nije veliki zazor izmedju dvokrake poluge i valjcica na odmeravajucem ventilu pa ti makaze kasno pogone ventil samim tim ga i nedovoljno otvore i nemoze da postigne visinu.

Pogledaj da nije veliki zazor izmedju dvokrake poluge i valjcica na odmeravajucem ventilu pa ti makaze kasno pogone ventil samim tim ga i nedovoljno otvore i nemoze da postigne visinu.
Opisao sam gore problem. Kada je idealno podešena dvokraka poluga, onda neće da pusti dole zbog pomerenih rupa za nosač makaza na glavnom cilindru. Otpustio sam tek toliko, da pusti dole oruđe. Ovi indijski delovi nažalost nisu original.

Da li neko zna na IMT 577 da li pomocna pumpa hidraulike moze da se ubaci tj, vrati jer je odavno uklonjena skidanjem poklopca ili mora traktor da se rastavlja na pola?

Dali moze da se ubaci pomocna pumpa novi tip umesto stari tip na 577, i kakvo novi tip pumpe ima kacenje cevi pritiska , dali je na navoj ili se gurne cev kao kod stare . Imam utovarac i izbija mi gumicu stalno na izlazu.

Kako je reseno na pumpi dali postoji mogucnost da izbije gumica. Dali se uvrne u pumpu cev ili nabije kao na starom tipu pumpe.

Nazad
Vrh