IMT hidraulika

Da ti ne koristiš "kockicu" umjesto "kuglice" za podizanje poluga? Pošto kažeš da nikad nisi imao IMT moram pitati ovakva pitanja...

Ili malko curka i pušta regulacioni ventil ili pumpa nema odnosno gubi protok. Da li je pohabana pa gubi na klipovima ili ventili propuštaju a možda baš regulacioni ventil propušta protok.

Pozdrav svima, imam jedno pitanje za poznavaoce hidraulike :) Na imt-u 539 kad podignem rucicu za podizanje, hidraulika pocinje da podize tek kad skroz podignem rucicu i to tek posle nekoliko sekundi i ne tako brzo. Nisam imao do sada imt ali mislim da tako ne treba da radi. Kad se ugasi traktor plug stoji podignut, ne pada. Da li neko mozda zna sta je u pitanju? Hvala
Mozda je ulje gusto,hladno je ovih dana,ali verovatno je pumpa losija.

- - - - - - - - - -

Zna li neko koliko može 533 da nosi na hidraulici? Nešto razmišljam da kupim kembridž valjak (nošeni), ali ako ne budem mogao da ga podignem, džabe mi kupovina...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Koju tezinu valjka si mislio?

Imt 539 nosi Olt-ovu pneumatsku sejalicu od cetiri reda a mislim da je njena tezina oko 500-600 kg.Verovatno im je slicna podizna moc,ako uspem da nadjem sutra knjizicu od 533 javicu sta pise tamo.

Podizem naravno na kuglicu. Traktor sam nasledio jesenas i tada sam i primetio ali nisam stigao nista da iskontrolisem, mislim na ulje. Pomislio sam da je neko imao takav problem pa da se mozda zna otprilike sta je u pitanju. Inace traktor ima 2000rs i nije mnogo koriscen pa se nadam da nije nesto ozbiljno. Hidraulika drzi kad se udasi traktor ne spada.

Podizem naravno na kuglicu. Traktor sam nasledio jesenas i tada sam i primetio ali nisam stigao nista da iskontrolisem, mislim na ulje. Pomislio sam da je neko imao takav problem pa da se mozda zna otprilike sta je u pitanju. Inace traktor ima 2000rs i nije mnogo koriscen pa se nadam da nije nesto ozbiljno. Hidraulika drzi kad se udasi traktor ne spada.
Znaci da ti je dobar regulacioni ventil i gumice na cevki,da je to u pitanju spustale bi se poluge istog momenta kad ugasis traktor.Ako je sa uljem sve uredu vozi tako dok ide,to ti je moj savet

Zna li neko koliko može 533 da nosi na hidraulici? Nešto razmišljam da kupim kembridž valjak (nošeni), ali ako ne budem mogao da ga podignem, džabe mi kupovina...

Sent from my iPhone using Tapatalk
U uputstvu piše maksimalna podizna moć 820kg mada preko 500 kg nemožeš nositi bez tegova napred.Prednji kraj bi bio u vazduhu.

Hvala na odgovorima, provericu kad otopli kako stoji ulje i ako ima dovoljno naj verovatnije cu tako voziti pa dok traje, kako kaze Tomslav. Hvala svima

Da li mi neko može reći koja je standardna dužina nosača leve poluge na IMT 560.

U pitanju je stari tip poluge
iJLwnn
https://ibb.co/iJLwnn

Što i nema neke veze na ukupnu dužinu koja se meri od centra donjeg klina (na samoj polugi) pa do centar gornjeg klina koji drži krst (zglob) koje se montira na gornji deo poluge koji sam prikazo na slici.

IMT 577 kad je ladan diže poluge normalno i najtežu mašinu ali kad se ugreje samo pod punim gasom diže. Šta je problem. Ulje je novo, gumice dobre na šipki i pumpa je radjena pre par godina.

Mala pomoc imt 539 nece da kipa prazan sve lepo radi. Tovarena prikolica pocne da dize jedno 5 cm I stane. Pumpa remontovana nove karike I gumice I Novi siguronosni ventil. Karike u poklopcu nove Nove lamele. Ima dovoljno ulja.

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Nazad
Vrh