IMT hidraulika

Ako je bitno da drži priključak preko noći podignut, novi razvodnik na hidrauličnu pumpu i ugradnja O-ring gumice na klip. Puno manje košta a ista "funkcija"

Nije bitno,traktor je sporo dizao i kada sam skinuo plocu vidim da je cilindar u jako losem stanju sav u risovima i to ozbiljnim,promenim cilindar klip i karike kad on opet sporo dize.Onda opet sve skinem i uradim pumpu,u setu za reparaciju pumpe sam dobio kulise,karike,klizne kamenove,kucista ventila sa ventilima,sve gumice,razvodni ventil(valjda se tako zove),sigurnosni ventil.Mislim da je to prihvatljiva cena

Ja sam nabavio pomocnu pumpu razvodnik i sve u kompletu pa cu ubacit na 560 imali sto da obratim paznju kod sklapanja

Obrati paznju na glavne nosace pumpe, ako su osteceni obavezno ih menjaj i ako je pumpa polovna, vidi da nije rupa za cevcicu elipsasta ili ostecenja jer neces imati pritiska. Obrati paznju i na cevcicu na kockici da nije ostecena. Ostalo ces videti i sam. Moj savet je da zatvoris izlaz sa kockice koji ide na mali ventil na ploci kojim se udvajaju pumpe i ako imas taj ventil da ga raskacis.

Hidrulika stigla nema ventila na poklopcu ice direkt al moram vidit nije imao onaj prikljucak s kucista u pumpu sto ide.
Pa cu morat malo hidrulik pregledat sto bi bilo kad lupka kad je tezi prikljucak gore.
inace normalno dize, drzi cak dugo u zraku hidrulik ,kad je ugasen

Kod mene na 539 isto lupka ako nešto teže zakacim. Normalno diže pa mi se i nedira al me zanima do čega je. Pozz

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

I malo vece kulisne pumpe sto rade na vecim pritiscima kuckaju potpuno istim zvukom kao i ta mala imt pumpa.
Uverio se bas zadnjih dana. To je normalno pod opterecenjem

Ovo dosta lupka pogotovo kad se ugrije rijeaio bi to posto cu ubacit pomocnu pumpu.
Zivcira me to lupanje znaci nosaci i kulise bas cemo vidit kad rastavimo a tko zna kad je i filter mjenjat

Za Imt 5106 , remontorao sam hidraulicnu pumpu(zamenjen klizni ventil i ostalo) i sada kada sam povezao hidraulika radi kontra, kada rucice pomerim za podizanje ono spusta i obrnuto. Da li je neko imao slicni poblem i da li imate neki savet, ili ako znate nekog majstora da pitam za savet.

da nisi naopako okrenuo polugu na poklopcu. trebaju obadvije "gledati" mislim prema naprijed... Ista greška je bila kad su radili remont na mom traktoru i to je prvo što sam gledao... I ti to pregledaj, moguće je da si tu nešto pomješao...

Zna li neko koliko može 533 da nosi na hidraulici? Nešto razmišljam da kupim kembridž valjak (nošeni), ali ako ne budem mogao da ga podignem, džabe mi kupovina...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav svima, imam jedno pitanje za poznavaoce hidraulike :) Na imt-u 539 kad podignem rucicu za podizanje, hidraulika pocinje da podize tek kad skroz podignem rucicu i to tek posle nekoliko sekundi i ne tako brzo. Nisam imao do sada imt ali mislim da tako ne treba da radi. Kad se ugasi traktor plug stoji podignut, ne pada. Da li neko mozda zna sta je u pitanju? Hvala

Mozda nema ulja,mozda zatvoren filter hidraulike( ako ga ima) ,mozda gumice na cevki od pumpe do poklopca i na kraju pipke treba nastelovati sto potiskuju ventil.To je nesto sto sam se na brzinu setio.

Nazad
Vrh