IMT hidraulika

Mora da je bio ponedeljak kad su ovog mojeg pravili....

Pumpa, gumice na cijevi, klip, stublina, karike. Ako bas toliko pada kad se ugrije prvo pogledaj nosace pumpe i gumice na cijevi jer ih pojede kad se pumpa klima pa samo pod turazom drzi poluge u zraku. Ljetos sam to radio na 558 i usput remontovo pumpu. Stavljo sam slike u IMT temi.

problem sa hidraulikom,juce pocela sijetva kukuruza i problem,do podne hidraulika radila dobro i onda sve sporije dize i na kraju nece nikako,prije 15 dana uradio hidrauliku promijenjen klip karike i stublina gumice i sigurnosni ventil,pumpa ok 200bara,juce rastavimo nevalja sigurnosni ventil,sluzio 15 dana,stavimo nov i danas sijetva i opet jedva donio sijacicu kuci na punom gasu.sutra opet razvaljivanje,gdje naci dobar ventil ako bude otisao a vjerovatno jeste

Slaviša a šta se desilo ventilu? Ostao je otvoren? Si siguran da je sigurnosni ventil,nije radni?

Koju sijačicu imaš kad joj nije dosta 120 bara pritiska u hidraulici? Ako se dobro sećam dvobrazni plug hidraulika podiže na nekih 50-ak bari.

problem sa hidraulikom,juce pocela sijetva kukuruza i problem,do podne hidraulika radila dobro i onda sve sporije dize i na kraju nece nikako,prije 15 dana uradio hidrauliku promijenjen klip karike i stublina gumice i sigurnosni ventil,pumpa ok 200bara,juce rastavimo nevalja sigurnosni ventil,sluzio 15 dana,stavimo nov i danas sijetva i opet jedva donio sijacicu kuci na punom gasu.sutra opet razvaljivanje,gdje naci dobar ventil ako bude otisao a vjerovatno jeste

Isti problem imam.
Prije sjetve izmjenim sve živo na pumpi, zakačim sijačicu... prvo jutro posijala ok, dalje neće da diže ako ne nabijem gas kao manijak... pa da poludiš

Ah to prolece i sejalice svake godine isto :osmeh:Sta si sve promenio na pumpi, nemoguce cak i sa najgorim delovima da radi samo jedan dan.

Jesi li menjao razvodni ventil? Ako si kupovao set za reparaciju onda je sve novo i karike i nov ventil sigurnosti i gumice a ako si stavio nove ventile na stara kucista od toga nema mnogo koristi. Sto se tice karika na klipu sad valjda ima i onih klipova sa tri karike i jednom gumicom trebalo bi da zaptivaju mnogo bolje

Poslednja izmena:
Kako radi onaj ventil za kipovanje sto se nudi u juselu pise dvosmerni ima dva izvoda na njemu,citam jedan kaze mora se rukovati sa njime i ujedno sa kvadrantom hidraulike,dok drugi rece super stvar sad mi se poluge ne dizu a ja kipujem.Potpuna suprotnost,kako to onda stvarno radi,jel on ima tri polozaja?Koji su?
Meni hidraulik popusta cim ugasim traktor,sad nemam vremena da ga otvaram pa bih ovim ventilom da resim stvar ako on moze da blokira povrat ulja nazad u menjac kada dignem prikolicu a da ona ne pada bar pola sata tako podignuta pod teretom a normalno ugasen traktor.I druga stvar zasto pitam kako se rukuje njime je sto ce traktor da vozi trece lice i ako je moguca neka havarija oko hidraulike sa njim usled malo nemarnosti tog treceg lica onda da to uopste i ne stavljam?

Nazad
Vrh