IMT hidraulika

Pozdrav. Imam pitnje vezano za IMT 539. Malo sam precesljao temu ali nisam naisao na konkretan odgovor. Naime promjenio sam ulje u kucistu mjenjaca i nasuo 80ku hidraulicno sinteticko ulje, austriskog proizvodjaca koje sam dobio iz inostranstva. Nakon sipanja ulja isprobao sam hidrauliku. Dok stoji traktor u mjestu sve radi odlicno a kad sam pokusao da podignem poluge dok sam bio u pokretu poluge su podrhtavale. Da li tu postoji neki veci problem ili je prosto ulje ne odgovara pumpi? Kako je najbezbolnije moguce pristupiti filteru ulja da bi se ocistio?
Da li je moguce da je ulje rijedje nego sto bi trebalo biti i da li smeta to za mjenjac ako je ulje rijedje? Hvala unaprijed

Ne verujem da mu(pumpi) redje smeta, za menjac ne znam. Jesi li siguran da tvoj 539 ima filter hidraulike? Retki su.

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

I ja kolko znam 539 nema filter,a znam i da cesto dolazi do nekih,kvarova kad prelazis sa mineralnog na sinteticko ulje.Zabalavi ulje.

@steva44 Da li bi napravio problem ako bi ispustio 10 ovog sintetickog a nasuo 10 mineralnog? Da li bi to nastetilo sistemu i pumpi?

То би ти била пена парти. Јер та два уља кад се помешају у раду пене.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Nebi nastetilo,al ako nisi bacio staro ulje prvo sipaj njega kad ispustis sinteticko da malo ispere sinretiku,pa tek onda novo mineralno.

Nebi nastetilo,al ako nisi bacio staro ulje prvo sipaj njega kad ispustis sinteticko da malo ispere sinretiku,pa tek onda novo mineralno.

Staro ulje je vec reciklirano a i bilo je u katastrofalnom stanju. Hvala na savjetima. Ispusticu onda sve sinteticko i usuti Modrica Traktol M80. Nadam se da nece preostati puno sintetickog unutra da bi pravilo problem. Hvala

Pozdrav. Imam pitnje vezano za IMT 539. Malo sam precesljao temu ali nisam naisao na konkretan odgovor. Naime promjenio sam ulje u kucistu mjenjaca i nasuo 80ku hidraulicno sinteticko ulje, austriskog proizvodjaca koje sam dobio iz inostranstva. Nakon sipanja ulja isprobao sam hidrauliku. Dok stoji traktor u mjestu sve radi odlicno a kad sam pokusao da podignem poluge dok sam bio u pokretu poluge su podrhtavale. Da li tu postoji neki veci problem ili je prosto ulje ne odgovara pumpi? Kako je najbezbolnije moguce pristupiti filteru ulja da bi se ocistio?
Da li je moguce da je ulje rijedje nego sto bi trebalo biti i da li smeta to za mjenjac ako je ulje rijedje? Hvala unaprijed

Kako se ponasao sa starim uljem koje si istocio?

Jel zna tko u čemu je problem s 549 ima pomoćnu hidruliku novi tip.
Svako malo hidrulik zašteka i ostane u zraku .
U čemu bi tu bio problem

Da vidim i ja sta ima tu unutra:) Dal se moze naci negde set za remont hidraulicne pumpe a da nije Indijski?Ovde kod mene nas odavno okupirali..Ako ne da idem na bazi zamene staro za remontovano.Ti Indijski delovi mi se ne ubacuju opet u masinu.Menjao sam glavni kocioni cilindar kupio taj Indijski i namontirao a on se sav raspao.Video sam odmah da to ne drzi vodu al reko da probam..

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Da vidim i ja sta ima tu unutra:) Dal se moze naci negde set za remont hidraulicne pumpe a da nije Indijski?Ovde kod mene nas odavno okupirali..Ako ne da idem na bazi zamene staro za remontovano.Ti Indijski delovi mi se ne ubacuju opet u masinu.Menjao sam glavni kocioni cilindar kupio taj Indijski i namontirao a on se sav raspao.Video sam odmah da to ne drzi vodu al reko da probam..

S
3620d11ed24767e18e53025fcd6f08ce.jpg
93246d16a9738f6a6f911a2f1e24d241.jpg
c6cba2ba8b9d4a7c39f063d3cf0f77e2.jpg
f5d5c8d5e70a6cb3c88ae062932db4f3.jpg

pantelija1 ajde ako nije problem kada izvadiš pumpu napolje slikaj mi detaljno pomoćnu pumpu i sve oko njenog povezivanja.Kod mene je isti tip centralnog kućišta i hoću da ugradim pomoćnu pumpu pa mi trebaju informacije pošto nije isto kao na starim tipovima.

Vazi nije nikakav problem,al tek tamo oko petka dok prodje slava i svinjokolj.Bila bi napolje vec al mi se oduzilo zbog kardana ja mislio isto kao na 539 tek kad sam otvorim sam video..da sam bar pogledao malo ovde..

Nazad
Vrh