IMT hidraulika

jka nikako da dobijem odgovor,ajh napisacu ponovo,sada jos malo opsirnije
znaci nesto kao da kazem lupa u hidrauliku
dize super,spusta super,cak sta vise recimo da lepo i drzi hidraulika kada je traktor ugasen i ima tereta na poteznicama
sta moze biti uzrok tog lupanja na leru,sve jedno jesu li podignute ili spustene poteznice

Koliko mene sećanje služi, a služi me dobro, jedini igličasti ležaj u toj pumpi je onaj koji se nalazi unutar bregaste osovine i na njega naleže kardansko vratilo. Znači nema puno veze sa radom pumpe. Bregasta je na biksnama u kućištu a kulise pumpe na kliznim kamenovima. Najčešće tu lupa kada dobije lufta izmedju kamenova i kulisa. Ali tu lupa kada je pumpa pod opterećenjem
Jel lupa u leru i kada se kardan uključi i optereti nekim priključkom?a kada dodaš gas jel lupanje ubrzava ili prestaje?a u leru kada podižeš jel prestane lupanje?

lupka na leru,tada se najlakse i moze cuti,sa dodavanjem gasa nemogu da procenim cuje li se ili ne
lupka na leru kada su spustene ili podignute poteznice sve jedno
lepo dize,lepo drzi hidraulika i kad je pod optetecenjem na poteznica znaci lepo drzi teret,nema da padaju poteznice kada je ugasen
i da,kad ima neki veci teret sa podignutim poteznicama na leru tada isto lupka ili ti cakce nesto,smo malo drugacijim tonom,inace sve radi ok kao sto rekoh i dobro drze pooteznice kada je pod opterecenjem i ugasen,danas cu bas da obratim paznju,pa cu veceras detaljno da opisem

Očigledno da nije ništa alarmantno pošto sve radi normalno. negde je nešto dobilo lufta. Ako ti baš toliko smeta možeš da nakreneš traktor na levu stranu i da otvoriš onaj poklopac sa desne strane gde je merač pa da gvirneš unutra i oslušneš bolje ali teško da ćeš videti nešto. mada ako rešiš da sredjuješ to onda skidanje poklopca hidraulika upališ ga lepo i vidiš odmah šta je. Ali očigledno da ce tako terati još dugo vremena bez problema

izgleda da nije nista u pumpi,kad stisnem kvacilo nema tog nazovimo lupkanja
pre mesec dana montiran drugi motor,zamenjena vucna lamela druk je ok
sad sta moze biti ne znam,znaci kad se zgazi kvacilo nema lupkanja tog????
stali moze biti

Normalno je da nemas lupanje kada stisnes skroz kvacilo, jer prekines pogon pumpe. Jedino ako lupanje prestane kada stisnes prvi stepen kvacila, onda nije pumpa.

Nemora da znači da nije. Može biti i neki od ventila ili neka gumica. Kako se ponaša na leru i koliko brzo diže?jel secka?jel to počelo odjednom ili se postepeno odavno tako ponaša?

ja sam prekljuce odneo kod majstora traktor, remontujemo komplet hidrauliku...brljavi odavno, spusta sam kad mu je tesko, ne radi lepo, dize sto god, u mestu skakuce i resio da sredim sve...pumpu sam odneo na remont u Fluid u Zr, zamenicemo karike i sve gumice...raspitao sam se i koliko je nova pumpa za njega (imt560 je u pitanju) Indijska je oko 17000...a anasa oko 40000!!! Zasto je toliko razlika?? Raspitao sam se zbog toga da mi ne bude remont pumpe skuplji od nove, e sad me interesuje, da li je bolje remontovati original njegovu ili kupiti ovu sa istoka? i jos nesto, koje je ulje najbolje sipati? kaze mi majstor da stane oko 30L da stane....kontam da bacim to staro, ko zna koliko god se trosilo, verovatno od dede mog....

Imaš Jusel i S Mitrovici a i Bosni možda ti je lakše odande da nabaviš

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh