Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Што је скроз смешно? Па ако не може да оварише брзине како да га тера, шта на силу да га вози и да скрља мењач или неки другачији куршлус да направи? Па мој отац је возио Белорусе али кад сам узео 82.1 сјебао, му је ламелу на 1кј брања. У вожњи није знао да користи полугу за половљење брзина и кад отера туру две приколице са њим ламела спаљена. Он је возити 52 супер мењач, између, ногу, без половљење брзина и јбг кад уђе у крв готово. Другари када си ишли у војску оцу купили 577 глуваћа јер човек није знао да мења брзине у МТЗ тракторе. Ево сада имају нове тракторе али оцу су скоро купили ИМТ 565 јер човек не зна брзине у кинези и Џондиру, старији човек и каже нећу да учим сад под старе дане.Prosto mi neverovatno da neko bezi od odredjene marke masina samo zato sto ne moze nauciti brzine ....skroz smesno.
Poznato mi je vaše iskustvo ali da je radio kod vas i naradio se...Ako je neko bio lud mi jesmo (brat i ja). Imali smo traktor Ratar 105,imali smo IMT 5210 sve se to naradilo kod nas i naopravljali i narasklapali smo se svega. Od prednjeg do zadnjeg klina sve je bilo rasklapano i opravljano,nesto pre kvara,nesto kad se skrljalo i kvarilo. Ratar (bez prednje vuče)je bio promasaj u poljoprivredi zbog odnosa mase napred nazad.Po suvom je bio odličan,čim se malo navlazi to je kraj za njega. On je pravi pogodak za ono za sta je bio namenjen: kasika napred i skip pozadi tj.radna masina. 5210 je opet druga prica.Motor koji je imao gresku sa pucanjem radilice,menjač koji je isto imao gremline i malo brzina,diferencijal koji je za taj odnos snage i mase jako slab i lose resen,ramena i osovina hidraulike stavljena sa 51..serije na 5170-5210,takodje slaba za podizanje tereta koji su u skladu sa snagom traktora(pucalo,lomilo se),pumpa hidraulike koja dobija pogon preko menjaca pa kad stisnes kvacilo hidraulika prestaje sa radom,instalacija traktora na 24v,o zvucnoj i hermetičkoj izolaciji kabine da ne pricamo...Bio sam doterao jednog 5170 kao donora za njega da bih imao delova cime da ga opravljam kad se nesto skrlja.Taj traktor je otisao u paru sa njim,veoma nekompletan. Pucala su mi kucista prednje vuče,raspadali se planetarni prenosi,napred nazad,KT par iz njega prebacen,ubacili klimu u njega,ehr mu nije radio, itd,itd..ne mogu vise da nabrajam.To sve smo mi sami opravljali,da sam za sve to placao majstore i servisere,ti traktori bi pojeli svoju vrednost svake godine samo na majstorske ruke,o zivcima da ne pricam. Jos jedna bitna stvar su prikljucne masine.Ako resite da kupujete traktor za koji nemate prikljucke cena ta tri (plug,tanjiraca,spremac)prikljucka ce uveliko preci cenu traktora. Treba misliti i o tome.Neka je svakom srecna kupovina takvog rariteta,neka ga dobro sluzi i brzo proda dalje.