IMT 5100-5136 diskusija, dorade-prepravke

Prosto mi neverovatno da neko bezi od odredjene marke masina samo zato sto ne moze nauciti brzine ....skroz smesno.

Kod mene su ljudi nakupovali recimo VOLVO BM 814 traktore toliko da sam ubedjen da ih trenutno ovde ima najvise. Za delove se vidim nekako snalaze, ali mi smesno kad sam cuo da se taj neki sto prodaje delove obogatio od kako su poceli masovno da ih koriste po sumi.
Recimo 5106 se ne vidja, mozda samo jedan ima da radi.

Prosto mi neverovatno da neko bezi od odredjene marke masina samo zato sto ne moze nauciti brzine ....skroz smesno.
Што је скроз смешно? Па ако не може да оварише брзине како да га тера, шта на силу да га вози и да скрља мењач или неки другачији куршлус да направи? Па мој отац је возио Белорусе али кад сам узео 82.1 сјебао, му је ламелу на 1кј брања. У вожњи није знао да користи полугу за половљење брзина и кад отера туру две приколице са њим ламела спаљена. Он је возити 52 супер мењач, између, ногу, без половљење брзина и јбг кад уђе у крв готово. Другари када си ишли у војску оцу купили 577 глуваћа јер човек није знао да мења брзине у МТЗ тракторе. Ево сада имају нове тракторе али оцу су скоро купили ИМТ 565 јер човек не зна брзине у кинези и Џондиру, старији човек и каже нећу да учим сад под старе дане.

Pa to je smesno,da neko ne moze nauciti brzine na rusa ....aj stariji pa su lenji i teze im je da nauce,ali mladji do 50-ak god ...

Verovao ili ne za starije ali nisu lenji. Jednostavno ne mogu da nauče. Imao sam rođaka koji je kupio novog rujkana 82.1 kad je imao 70+ godina. Isekao je iz uputstva za upotrebu šemu šaltanja brzina i zalepio na staklo. Džaba. Ne ide šaltanje spore/brze pa ne ide.... Sećam se da sam mu jedne godine za vreme vršidbe objasnio da nisu samo zec i kornjača reduktor već da ima i na glavnoj palici menjača reduktor za sh/bh.... i sve je on to shvatio, zapamtio ali džaba, sledeće godine u vršidbi opet nije znao. Godine a i navika su čudo.

Nazad
Vrh