Imt 506 - motokultivator

Пре неколико дана изашао оглас на к/п, гре'ота не купити.
d92a38979edcdd379d45a24f23bf4594.jpg

Док се чека вечера да не будем беспослен. Мењао семеринг, треба 17 28 9. Ја имам 17 28 6. Заменим, не цури. Срећа срећа радост док нисам упалио. После пар минута рада прокапало уље.
Лежајеви оригинал, још добри али сутра убацујем затворене.
6764b29072c366427e04750fca88cbe5.jpg
2112d1e4e494d608548b1b215b06d409.jpg
b6b78a437d800d0c9a21f7e21ff6138c.jpg

Da još ljudi rade sa tim strojem, mislio sam da sam jedini.

Da li je neko radio sa ovom rotacionom kosom na 506? Zanimaju me utisci.
a724b606ed4c4aee83e4469f99499939.jpg

Послато са SM-A145R помоћу Тапатока

Колико сам видео на јт, мотор ради у високим обртајима. А захват 50-60 центиметара.
I ne samo to..
Taj čika Mile krije cenu kao zmija noge. Ljudi ga pitaju na YouTube za cenu, on neće da kaže, već ostavlja broj telefona za Viber. Ok, kontaktiram ga na Viber, on piše da ne me vidi dobro poruku, pa onda briše tu poruku, pa piše da je najbolje da me pozove na telefon. Ja kažem da ne mogu da razgovaram, zanima me cena, on kao manijak krenuo da me okreće na mobilni, tako da sam morao da ga blokiram i na Viber i na telefon.
Strašno, kakvih sve dalabu ima.

Elem, da li neko zna koliko maximalno drva (u cepanicama, ili trupcima) može da se spakuje na prikolicu za IMT 506 (SX je moj model), a da IMT 506 može to da povuči i izvuče.?
Put ,kojim se vuče., je šumski, davno prokopan, ima jedan deo uzbrdica od oko 30% uspon, pa ostatak je oko 10% uspon.
Gledao sam na YouTube, potrošnja IMT 506 , sa prikolicom, sa njih trojicom od po 100 kg, (dvojica u prikolici, jedan vozi), po asfaltu, matematika kaže da na 100km IMT 506 potroši 25litara, što je meni prihvatljivo, jer kada plaćam seoski traktor IMT 539, da mi izvuče 10 kubnih metara drva u cepanicama (sa njihovim utovarom i istovarom), oni naplate 150evra, a razdaljina od šume, (gde su drva), do kuće je nepunih 500metara , u jednom pravcu.
Tako da mi se isplati da kupim prikolicu za IMT 506 i sam sve izvučem. Neću sigurno potrošiti 150evra za gorivo na 10 kubika drva.

Сирова или сува дрва? Сирова дрва товарити до пола кубика и то да тежина буде према руди. Тегови на точковима обавезно. Тих 30% успона је проблем и за трактор, ако видиш да не иде претоварај. Потрошња ако је исправан карбуратор и мотор у таквим условима ~1.5 литара на сат. И добре кочнице, нема кочења мотором.

Sirova će drva biti, bukova.
Pa tako sam i ja negde izračunao , na 10 kubika drva oko 10+ litara goriva, uz obzir na razdaljinu od 1 km, u oba pravca.

Blago tebi ako imaš toliko vremena da možeš vući 10m drva sa 506.
Pretpostavljam nedelju dana.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Што? Па ја сам тако током прошле зиме, ничим изазван, без присиле, на онај мали електрични чекићар, окрунио вагон кукуруза. Не шалим се. ;)

Оде у шуму, припреми два метра дрва, превезе колико може машина повући. Људи су били срећнији кад нису јурцали превише, радили лагано без много журбе и нису се ломили да све заврше у једном дану.

То је ~ сат времена са утоваром-истоваром. Не треба даље од прве брзине и лагано. Његов истовар, само да се воза. Може цео дан тако. Из блата сам извлачио 4 приколице дневно, подметао сам нагазну рампу под точкове да не потоне кад крећем.
ac22fb36e64f9b4c85a273bee7b698a8.jpg

Nije nemoguće vući drva sa 506, to je radio moj otac dok nismo kupili traktor. Samo nakon te igranke zamenio karike i dalje je u vlasništvu i radi.

Sent from my SM-A145R using Tapatalk

Nema blata, put je suv, kroz šumu.
Puno mi je srce da ga sam uradim, Kad god sam platio da drugi uradi, nikada ne urade kako treba. 10 kubika ću da preteram, po toj matematici, za 20h, neka to bude 2 dana rada, ja prezadovoljan , ne zbog toga što mi je ostalo 100€ u džepu, već zbog toga što sam sve uradio kako treba.

Ima li neko ideju kako da odšrafim imbus na mestu gde se dosipa ulje za menjač ?
Ne znam kako je zaribalo, prošlu zimu sam ga zalivao sa WD40 i ni da mrdne, a uz to je i oblajznio jedan zarez na imbus šrafu, tako da imbus ključ ne hvata dobro, uvek omakne. Odšrafljavao sam ga ranije, dosipao sam SAE80, ali sada ni da mrdne.
Ima li neki metod, neki izbijač, nešto što bi ga barem razdrmalo, kad wd40 već ne može ?

Само штемач или секач. Направи зарез на шрафу и онда неким старим шрафцигером ударај да не засече пуно. Можда се гумица распала па заврнут више него што треба.

Nazad
Vrh