Imt 506 - motokultivator

Имао, пробао. За возање сасвим довољно али снаге нема. Поготово брдо и терет. Трошио око 0.7 литара на сат. Остало још да пробам вакумски карбуратор од великих моторних тестера, који се могу фино подешавати.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Петак, дан за техничко одржавање. Кренуо сам редом са искључујем проблеме зашто мотор не ради би требало. Скидање плоче да видим, можда је семеринг на радилици пропао. И има мало трагова, као да је дувао на једно место, плоча за паљење је била мало масна. Замењен семериг, проверио платинска дугмад, очистио, проверио зазор. Све је како треба.
Склопио, иии ради исто. Следеће је електронско паљење, можда ова струја није добра а немам инструменте да проверим.
3e605eef61c732b6633fee5602c97019.jpg
7bb8923694527c70188b06874033c06e.jpg
0bba172d91011d6349566fb9dc2e1750.jpg

Ako menjas paljenje moja preporuka ti je AET , dali samo modul ili komplet radi posao kod mene bar evo vec 10 god. Bilo bi dobro da se presteluje stoboskopom ako mozes kod nekog mehanicara da pozajmis.
Sto se tice karba pretresi ga obavezno (jedan majstor je za apn4 rekao da je 90% problema sa paljenjem na njemu ustvati karburator tako je i sa 506). Ako si u mogucnosti da imas prodavnicu s delovima IDI LICNO i nadji centralnu diznu -glavnu koja je malo manja rupica od originalne . Posto je sve to mala privreda, kina itd. moguce da se probere takva smanjices potrosnju. Takodje i sa debljom iglom naravno, podrazumeva se da se i ostalo izmenja po njemu

Знам све то. Највећи проблем је пронаћи квалитетну струју. Преспојио сам на спољну бобину и исто ради. Вероватно је од свега по мало при крају. Заменићу комплетно паљење само да нађем оно што ми треба. Карбуратор је исправан.

Nisam ispratio tvoju problematiku sa paljenjem ali posto sam na obe 506tice imao isti problem i resio mogu ti preneti moje iskustvo… magnet fabricki 6v10w oslabi vremenom, izgleda neka skart tura magneta, kad ga probas npr sa nekim safcigerom vidis da su tri pola slaba a samo jedan ‘hvata’… mi smo to resili ubacivanjem magneta od tomosa 6v17w, izvadi se srce na strugu i nabaci na nosac od kultivatora i gas… Ćale je to uradio na prvoj 506tici jos 90ih i do dana danasnjeg pali iz prve i radi kao singerica… odradio sam istu prepravku na jos nekoliko tudjih kuktivatora i svi rade.

Nazad
Vrh