Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala Siniša na izdvojenom vremenu, jeste stara Rajka78 sa pumpom ispod sedišta , al za svoje godine dobro se drži. Poslao sam ploču na remont pa razmišljam da preventivno promenim semering na pumpi , shvatio sam postupak al rekoh da obezbedimo prvo semering. Pozdrav svima!Opruga, filter, podloška, gumica.
Jel to stara rajka majka sa pumpu ispod sedište? Moguće da je isti kao i za r-65. Nedavno sam kačio slike i pisao baš o semeringu pumpe doduše pumpe na razvodniku motora (nandžarasta R-60) ali sam zaboravio dimenzije. 17x30 ili 18x30 tako nekako.
---------------------------------
Našao sam podatak za semering ali od spoljne pumpe 18x30x7.
Hvala puno na lekovitom savetu!!!Ne diraj semering jer je on napravio kanal na osovini tj oblikovali se jedan prema drugom. A ako promeniš semering više ti neće zaptivati i eto problema.
Spakovano to sve danas, klip nema lifta, ono što sam primetio kad isam ih uporedio je da stara manžetna klipa je da kažem duža tojest drugim rečima rečeno sa starom manžetne klip je bio udaljeniji od ploče. Nisam stigao da probam dal je sve u redu jer je pao mrak, nadam se sutra da ću stići. Eh da Siniša , da li treba ispoštovati stezanje ploče i hidraulika sa " moment-kilo ključem"?Misliš manžetna klipa hidraulike? Ne, to mi nije poznato.... To 10-12 ti označava širinu tj debljinu gumice i mm. Izmeri širinu kanala na klipu bez manžetne ali vrati nazad podlošku i z(s)eger. Nije dobro ako se manžetna pomera na klipu. Mora biti fiksna.
Spakovano to sve danas, klip nema lifta,kao ni manžetna jedva sam vratio Seger na njegovo mesto, ono što sam primetio kad isam ih uporedio je da stara manžetna klipa je da kažem duža tojest drugim rečima rečeno sa starom manžetne klip je bio udaljeniji od ploče. Nisam stigao da probam dal je sve u redu jer je pao mrak, nadam se sutra da ću stići. Eh da Siniša , da li treba ispoštovati stezanje ploče i hidraulika sa " moment-kilo ključem"Misliš manžetna klipa hidraulike? Ne, to mi nije poznato.... To 10-12 ti označava širinu tj debljinu gumice i mm. Izmeri širinu kanala na klipu bez manžetne ali vrati nazad podlošku i z(s)eger. Nije dobro ako se manžetna pomera na klipu. Mora biti fiksna.
Nema lufta nigde, sve je ok.Ne klip.... Manžetna na klipu da li ima lufta. A po logici stvari ima jer je stara gumica 12mm a nova 10mm.