IMR - Rakovica

Imam problem na Rakovici 60 S , podigne hidrauliku(poteznice) , i kada hocu da je spustim nece , ako okrenem malo onaj ventil za stelovanje onda polako kao spusta ali baas sporo , sta li moze biti ?

A da li znaš da na tom ventilu ima obeležje? Obično bude zarez a kod starijih modela je strelica. To obeležje treba da stoji pravo gore ukoliko želiš da se oruđe spušta lagano. Ako ga okreneš levo onda će se oruđe brzo spuštati, a kada ga okreneš desno onda aktiviraš spoljne izvode. Bilo koji položaj da odabereš, obeležje mora biti tačno postavljeno inače se može dešavati svašta nešto pa i to što se tvojoj dešava. Ali ako je obeležje postavljeno kako treba, a dešava se ovo što pišeš e onda je problem kod tog ventila. To rešava Trstenik.

Ja sam probao i okretati taj ventil i onda bas na nekom delu krene da spusta onako sporo .. A imam jos jednu istu rakovicu na njoj radi bas kao sto si napisao tacno osetis gde sporo spusta , gde brzo , a ima i za izvode ..

Ako hoćeš da rizikuješ, možeš pokušati zakretanjem da pronađeš mesto gde najbolje radi ali obrati pažnju na zvuk motora tj da ga ne guši pumpa.

Veče, ubih se tražeči po forumu al bezuspešno, zna li neko broj - oznaku semeringa za pumpu hidraulika kod Rakovice 60? Našao sam za 65-cu al nzm dal je to isto! I još jedno pitanje, u kućištu hidraulike pri postavljenju filtera, zanima me redosled tojest da li ide opruga pa filter pa podloška i poklopac ili filter , opruga pa podloška i poklopac? na Yt. sam video i ovako i onako pa me zanima šta je delotvornije( Rajku imam od pre godinu dana tako da o njima neznam puno, sada se usput učim)Pozz!!!

Poslednja izmena:
Opruga, filter, podloška, gumica.
Jel to stara rajka majka sa pumpu ispod sedište? Moguće da je isti kao i za r-65. Nedavno sam kačio slike i pisao baš o semeringu pumpe doduše pumpe na razvodniku motora (nandžarasta R-60) ali sam zaboravio dimenzije. 17x30 ili 18x30 tako nekako.
---------------------------------
Našao sam podatak za semering ali od spoljne pumpe 18x30x7.

Poslednja izmena:
Opruga, filter, podloška, gumica.
Jel to stara rajka majka sa pumpu ispod sedište? Moguće da je isti kao i za r-65. Nedavno sam kačio slike i pisao baš o semeringu pumpe doduše pumpe na razvodniku motora (nandžarasta R-60) ali sam zaboravio dimenzije. 17x30 ili 18x30 tako nekako.
---------------------------------
Našao sam podatak za semering ali od spoljne pumpe 18x30x7.
Hvala Siniša na izdvojenom vremenu, jeste stara Rajka78 sa pumpom ispod sedišta , al za svoje godine dobro se drži. Poslao sam ploču na remont pa razmišljam da preventivno promenim semering na pumpi , shvatio sam postupak al rekoh da obezbedimo prvo semering. Pozdrav svima!

Ne diraj semering jer je on napravio kanal na osovini tj oblikovali se jedan prema drugom. A ako promeniš semering više ti neće zaptivati i eto problema.

Veče, evo me ponovo, da li vam je poznato koji tačno broj semeringa ide na klipu hidraulike kod 60 ke. Danas sam skinuo stari oznaka na njemu je (70x90x12), majstor iz Trstenika koji je radio ploču poslao je i nove za zamenu glumicu manžetne i semering klipa sa oznakom(70x90x10), zvao ga i on kaže da je taj original fabrika koji treba da ide, pa me čisto zanimaju vaša saznanja i iskustva? Inače ja sam namestio ovaj novi tako da će vidimo šta i kako, pozz!

Misliš manžetna klipa hidraulike? Ne, to mi nije poznato.... To 10-12 ti označava širinu tj debljinu gumice i mm. Izmeri širinu kanala na klipu bez manžetne ali vrati nazad podlošku i z(s)eger. Nije dobro ako se manžetna pomera na klipu. Mora biti fiksna.

Misliš manžetna klipa hidraulike? Ne, to mi nije poznato.... To 10-12 ti označava širinu tj debljinu gumice i mm. Izmeri širinu kanala na klipu bez manžetne ali vrati nazad podlošku i z(s)eger. Nije dobro ako se manžetna pomera na klipu. Mora biti fiksna.
Spakovano to sve danas, klip nema lifta, ono što sam primetio kad isam ih uporedio je da stara manžetna klipa je da kažem duža tojest drugim rečima rečeno sa starom manžetne klip je bio udaljeniji od ploče. Nisam stigao da probam dal je sve u redu jer je pao mrak, nadam se sutra da ću stići. Eh da Siniša , da li treba ispoštovati stezanje ploče i hidraulika sa " moment-kilo ključem"?

Spakovano to sve danas, klip nema lifta,kao ni manžetna jedva sam vratio Seger na njegovo mesto, ono što sam primetio kad isam ih uporedio je da stara manžetna klipa je da kažem duža tojest drugim rečima rečeno sa starom manžetne klip je bio udaljeniji od ploče. Nisam stigao da probam dal je sve u redu jer je pao mrak, nadam se sutra da ću stići. Eh da Siniša , da li treba ispoštovati stezanje ploče i hidraulika sa " moment-kilo ključem"

Ne klip.... Manžetna na klipu da li ima lufta. A po logici stvari ima jer je stara gumica 12mm a nova 10mm.

166dffbeb80d7ed310aaea03eab921dc.jpg

Nazad
Vrh