IMR - Rakovica

jer pasu ventili i klavijatura sa rakovice 60 na rakovicu 65?

Klavijatura pasuje a ventili ne.Razlike u dimenzijama ventila su minimalne ali ugao sedista ventila je na R60 45 stepeni a na R65 55 stepeni i ventili sa R60 imaju udubljenje u glavi ventila a na R65 je ravna glava.

Moguce je da tu gubi pritisak,ako se osovina klavijatura previse pojela pa ne moze da zadihtuje i ulje istice napolje. A mozda je labav sraf od cevcice koja dovodi ulje u klavijature.

Treba paziti da onaj zarez sa zadnje strane osovine bude okrenut u odnosu na ventile pod uglom od 45 stepeni (otprilike),inace se ne gadjaju rupe za ulje na osovini i rupe na klavijaturama.

reko mi je majstor koji mi je stelo ventile da je klavijatura losa,a sad je traktor najednom poceo dimit na odusak na auspuh i slab pritisak ima kad se ugrije pa sumnjam na glavu..

Aaa znaci u pravu sam. A nisam bio 100% siguran. Ma da mala je razlika i po meni tesko da tamo gubi pritisak.

Mala je razlika u samom uglu. Ali,ako su se pojele biksne na klackalicama moze da se desi da tu falsira ulje.Mada,ne verujem da bi to bio toliki gubitak da se odrazi na pritisak ulja.Jedino ako su se bas mnogo pojele biksne.

Kad vec pricate o izbacivanju ulja iz hidraulika, ja sam samo jednom imao taj slucaj kod komsije se to desilo i problem je bio sto je sipao drugo ulje i tada je imao u sistemu dva razlicita, kad smo promenili vise se nije desavalo, na mojoj rakovici nikada.
Dukej@ sto kazes da kada nosios setvo spremac ili neku drugu masinu hidraulik krece da se ljulja, to se desava kada ides brzo i put je malo neravan, tada krece da vuce napred nazad onu poteznicu gde se kaci topling, e u transportu moras da stavis onaj osigurac izap poteznice da bi hidraulik mirovao.

@ borko jagodinac

Znam to za osigurač, njime oslobodim tu poteznicu samo kad orem, a inače je stalno blokirana. Nije to ljuljanje zbog tog osugurača i neravnog puta, to se nešto verovatno raštelovalo u hidrauliku pa on uđe u nekontrolisane oscilacije čak i na ravnom putu (kolovozu). Srećom, ne dešava se to često.

@ borko jagodinac

Znam to za osigurač, njime oslobodim tu poteznicu samo kad orem, a inače je stalno blokirana. Nije to ljuljanje zbog tog osugurača i neravnog puta, to se nešto verovatno raštelovalo u hidrauliku pa on uđe u nekontrolisane oscilacije čak i na ravnom putu (kolovozu). Srećom, ne dešava se to često.

Ne znam da li vaši sistemi imaju regulaciju brzine protoka ulja kroz razvodnik, odnosno ukupnu regulaciju brzine rada razvodnika ? Kod mene na Univerzalu to postoji i događa se da klip osciluje, ako se, recimo, pusti maksimalan protok, a ulje je na minimumu.

@ borko jagodinac

Dukej druze tebi su otisle gumice,tj onaj semering(karika) na klipu hidraulika.100 posto!I meni se to desavaalo pa pricam iz iskustva.Kad to zamenis neces imati problema!
U principu hidraulik ne moze da se rateluje.Videces vec kad otvoris.

Dobro su se pokazale, pogotovo ako imaju ugradjen Mercedes motor. Pre neki dan je prodata jedna iz sela sa Mercedes motorom (sad smo uradili generalnu) sa dobrim gumama za 11500 evra.

Nazad
Vrh