mitar88
Član
Koliko je teska Rakovica 65 2 wd? I da li se vama desavalo da prebijete poluge od hidraulike??''
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko je teska Rakovica 65 2 wd? I da li se vama desavalo da prebijete poluge od hidraulike??''
Mozda je to rame falicno.Neka zameni a ne da vari.Svaki normalan bi posle dva varenja to uradio.Ja sam ga lomio zato sto nisam pazio,podvukla se poluga pod ukosenu poteznicu pri oranju i izlazenju na kraju.Inace radio sam sanjom 11god. i vise se nije nikada desilo.A radio sam i u sumi i sa kembridz valjkom od 1000kg.Pa i mislio sam na rame!!! Zbog cega im pucaju ta ramena Jedan covjek ima rakovicu 65 2WD i kada ore u malo tezoj zemlji i zeli podici pluga odma pukne rame,ili kada nosi neki tezi prikljucak na poluhgam!!! Jesnom je nosio grabuljar FELLA 335 i grabuljar ju je posao da propne i odma je pukla poluga ili bilo koji veci teret na plugama kada nosi pukne joj rame !!! Taj covjek joj je vario ramena oko 10 puta!!!! Kao da su od papira!!!
Ma mijenjao je covjek oba ramena jer su mu oba pucala!!!!! I danas cujem bas da ju je prodao i kupio 533,prezadovoljan je sa njim,nije mi logicno nikako al on kaze da mu je 533 duplo bolji od Rakovice i da taj traktor ne zeli vise nikada u dvoristu!!!!!!!Ja nemam iskustva sa Rakovicama pa tako da ne mogu pricati da li valjaju ili ne!!!!! Ali svi se u mom kraju zalleeee!!!!Mozda je to rame falicno.Neka zameni a ne da vari.Svaki normalan bi posle dva varenja to uradio.Ja sam ga lomio zato sto nisam pazio,podvukla se poluga pod ukosenu poteznicu pri oranju i izlazenju na kraju.Inace radio sam sanjom 11god. i vise se nije nikada desilo.A radio sam i u sumi i sa kembridz valjkom od 1000kg.
Pa i meni nije logicno to da je zadovoljniji sa 533 nego sa Rakovicom, a ja da imam Rakovicu ne bih je niakda da je bilo kakva dao za 539 a kamo li za 533.Ipak Rakovica je 65 ks a Fergo 33 to je gotov duplo!!!!!!!!!! Mozda im je to mana!!!! Zakon je staviti pomocne cilindre kao navecim tratorima i onda nemoze da bude problema !!! Prije ce se Rakovica prevrnut sa pom cilindrima nego da joj pukne poluga zato sto sa obje strane dobija pritisak i nema sanse da pukne!!! Sammo nzm kako se krecu cijene pom cilindara!!!!ne bih da ureknem ali mi smo nasu rakovicu kupili sa varenim levim ramenom. ono sto mi nije jasno je od cega tj kog orudja je mogla da pukne prethodnom vlasniku kad znam da nije imao nista preterano tesko. neko mu je izvario rame sa co2 i var drzi. meni neka izdrzi jos dan dva dok posejem kukuruz i onda ce dobiti pojacanje ili u vidu dodatnih cilindara hidraulike ili flah trake od jedno 10x100mm. i da ima jos jedan apsurd! svakoj rakovici barem kod nas u selu je puklo levo rame. kako zasto ne znam. znam da kad pukne ljudi stave neka pojacana ramena. ustvari jaca su nego ova moja. mozda zato sto je nasa starija pa da zato ima tanja ramena.... ne znam, ali znam da je nikad ne bih dao za 33-ku! moozda za 39-ku ali jako tesko!