Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kvadranti, deonice, jbt, jel se ovde o Rajkinom hidrauliku piše? Napraviše ga konstruktori da radi gore-dole. E sad što vi hoćete i da stoji negde na sredini, to je već mnogo.Ja sam kod mene na kvadrantu R65 flomasterom obeležio deonicu gde je hidraulik ukočen. Ta deonica je negde na 3/4 kvadranta. Znači kad hoću da podignem poluge veliku ručicu polako dižem i gde krene dizanje poluga obeležim crtu na kvadrantu. Dalje dizanje ručice do kraja kvadranta ne menja ništa, poluge i dalje idu gore i ne zaustavljaju se. Da bi se zaustavilo podizanje poluga ručica se mora vratiti malo ispod te obeležene crte na kvadrantu. Ako i dalje spuštamo ručicu poluge i dalje stoje do jednog momenta kad krenu dole. Na tom mestu na kvadrantu obeližim drugu crtu flomasterom. Između te dve crte je hidraulik ukočen, ispod donje crte kreće spuštanje (s' tim da što niže gurnem ručicu raste brzina spuštanja) a iznda gornje crte kreće dizanje. Desi se nekad da ako ručicu ne vratim dovoljno u deonicu između dve crte, već je ostavim tik ispod gornje crte da hidraulik stane, ali potom sam od sebe ipak krene gore. Ako je vratim u sredinu tog opsega između dve crte onda hidraulik stoji zaključan.
Ako imas malu rucicu na hidraulici (tzv.granicnik) probaj sa njom da fiksiras visinu.Pozdrav imam problem sa hidraulikom ne znam sta se desava R65 86god. Kada na poluge stavim neki prikljucak tanjiracu ili prskalicu, na glavnoj rucici kad nadjem sredinu da stoji u mestu. Nakon nekog vremena hidraulik sam od sebe krene da podize poluge iako rucica stoji u sredini. Nivo ulja u hidraulici je na maksimumu. Hd 68 u njoj.
Meni je ona mala rucica zapekla a verovatno i pukla. Sto kazes ide gore-dole. Ako treba na neki medjupolozaj pocnem da dizem i kad dodje do zeljenog polozaja samo malo vratim rucicu i orudje ostane tu gde treba. Kaki kvadranti, kaki granicnici.Kvadranti, deonice, jbt, jel se ovde o Rajkinom hidrauliku piše? Napraviše ga konstruktori da radi gore-dole. E sad što vi hoćete i da stoji negde na sredini, to je već mnogo.
Slavina (za ključ 17) može bez ikakvih problema d da se okreće dok hidraulika (motor) radi, samo obavezno treba ručica hidraulika da bude u donjem položaju.Pre neki dan resen problem curenja ulja na merac i odusak hidraulika.
Prvo je pocelo curiti po malo a onda sve vise, na kraju je i hidraulik usporio sa radom.
Kvar je bio, izbijen semering na hidraulicnoj pumpi koja se u ovom slucaju nalazi na hidraulicnoj ploci.
Majstor tvrdi da je do toga doslo iskljucivo zbog nestrucnog rukovanja hidraulikom.
Istina, prebacivali smo onaj preklopni ventil (kljuc 17) dok traktor radi sa ukljucenom hidraulicnom pumpom.
Vise puta je naglasio i podvukao da se traktor gasi ili iskljuci pumpa pre prebacivanja ventila na razvodnik ili obrnuto sa razvodnika na hidraulicne podizne poluge.
Zvali smo za novu pumpu, postoji jos uvek iz prve ugradnje, Petoletkina i kosta oko 40 i neku crvenu.
Mi smo uzeli set za reparaciju komplet pumpe, konkretno za ovu ne postoji ali odgovara kako majstor rece od 577 pumpe volana...
Bilo kako bilo covek ju je reparirao celu i hidraulik radi perfektno, neverovatno brzo, nikad tako nije radio do sad, ja prezadovoljan
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Videh juče na KPu oglas sa pločama iz nekih starih zaliha pa potržite...A ima li negde nove ventil ploče hidraulika za R65? (Valda se tako zove.)
Zasto?Slavina (za ključ 17) može bez ikakvih problema d da se okreće dok hidraulika (motor) radi, samo obavezno treba ručica hidraulika da bude u donjem položaju.
Pored toga postoji i rastereti (sigurnostni) ventil na ploči koji je tu da ne dodjes do havarije...
Što se tiče takvog remonta pumpe može da potraje duže nego nova, ali ipak očekujte da ubrzo zakaže...