IMR - Rakovica

Da li su iste ploče hidraulika (tamo gde su ventili) od R60 i R65?
 
Kako spuštaš ručicu, naglo ili polako? I koliko je dole spustiš da bi spustio oruđe?
Kod mene ako tek malo spustim ručicu ispod pozicije gde kreće spuštanje - hidraulik jako sporo pušta, što dalje (prema dole) spustim ručicu to brže krene hidraulik da spušta. Ali nigde baš da breči radilo o tlo.
 
Ona mala rucica nije u funkciji- zapekla je. Znaci dizem- spustam na onu veliku rucicu u prorezanom kvadrantu. Bas cu probati sa tim finim pomeranjem. Recimo Nodetova sejalica brebi takvom brzinom da imam osecaj da ce seme spasti sa ploca. Tanjiraca isto. Brebi samo zvone tanjiri.
 
U kom ti je položaju strelica na razvodniku hidraulike (na onoj ploči s' čeone strane ispod sedišta)? Ako je okrenuta u desno (prema sredini traktora) onda je brzo spuštanje, a ako je okrenuta na gore onda je sporo spuštanje. Probaj kako ide kad okreneš strelicu na gore. (Istina, meni stalno stoji okrenuta ka sredini traktora ali spušta normalno, tj. ne breča priključke.)
Da li ti je ovako brzo spuštanje oduvek bilo ili je pre bilo normalno pa se onda pokvarilo?

edit: Ta mala ručica za koju kažeš da je zapekla, ona ima jedan šraf kojim se fiksira u nekom položaju, da ti nije samo stegnut (zavrnut) taj šraf?
 
Imam R65 i R60 ne znam zasto ali r60 nekako ima laksi menjac od r65 lakse prebacuje brzine i ima onaj pozitivan klik kad upadne u brzinu. Dok je kod R65 menjac malo tezi,ne mnogo i nema bas taj klik kad upadne u brzinu,ako je neko primetio to voleo bih da cujem vase misljenje. Dali je to do kvaliteta ili cega? Konstrukcijski bi trebali da su isti sem sto se na r60 kardanom pali hidraulik. Uvek su pricali svi da su stariji traktori kvalitetniji. Obe rakovice su stare proizvodnje R65 je 86g,a R60 77g.

Dali mi neko moze dati savet kako da saltam rakovicu iz vise u nizu brzinu,a da ne stajem pa saltam. Skoro svaki put kad probam iz 3 i usporim da ubacim u 2 zakrci bas dosta i nece da upadne. Iz nize u visu vec upada glac.
 
Kod saltanja samo medju gas, bar na mojoj Rakovici, ja sam brzo usao u stos i nema krcanja, cak je lakse saltam i od Imt-a na kom sam odrastao.
Obavezno ima klik kad upada u brzinu.
Juce drugar seo u nju da me zameni malo u baliranju, obisao dva kruga i izlete kaze bato ne mogu ja ovo, kako ti vozis ja ne znam
A zaista se lako vozi, kocnice odlicne, servo volan, rekoh sta bi ti?
Kod mene je onaj ravni tocak upravljaca (volan) sto me jako nervira, trlja po nogama i nisko mi, treba da vidim od cega bi bio najslicniji konus da zamenim, nesto kao Torpedov sto je da mi bude vislji.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Zna li neko nekog majstora u okolini Knića da moze da dodje kuci gde je traktor. Treba mi da mi zameni glavu upravljaca tj.kuciste upravljaca na rakovici 65 curi ulje iz nje ja sam zategao onaj sraf 30kljuc ali sad je toliko tezak volan ne moze da se mota u levo uopste. Samo nesto malo moze da se smota u levo, u desno mota jako lako i to smota bas mnogo malte ne tockovi cesu u kolevku. Nasao sam neku glavu staru ali mi izgleda dobro i malo lufta mada sam i nju dotezao malo onaj sraf 30kljuc nadam se da nisam nista zeznuo kad se zategne taj sraf nema lufta uopste na toj drugoj glavi. Inace na 65 glava sto je na njoj je zrela za zamenu curi ulje osovina ima lufta krca preskace nesto itd.
 
Pitanje jel rajka 60 imala bočnu kosu orginal za nju onako kao ferčos
Kolega sredjuje svoju sto je ostala u nasledstvo od djeda pa bi to montirao na rajku
Hvala unapred na
 
Drzala je 50god,ali utovarivac je bio preveliki zalogaj :)

305485350_1125835118361619_8730313682675991965_n.jpg
 
Drugari, jel ima neko ideju gde bih mogao naci ovaj cep regulatora?
Neki sivonja je stezao dok nije srozao navoj, sad tu bali nafta a ne mogu da ga zategnem.
0d77e261cedd907bd9ceca731f1ac0f4.jpg


Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Jel ima neko od kolega Rakovicu sa "kockastom" limarijom?
Trebaju mi dimenzije poklopca akumulatora da bih napravio sebi jer na traktoru nije bilo kad smo kupili.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh