IMR - Rakovica

Kod mene na R65 hidraulik je izbacivao ulje na odušak zbog semeringa u pumpi, pošto je pumpa vukla vazduh (zbog toga peni). Kad je semering zamenjen više nikad nije izbacilo ulje na odušak.
Zanimljiva stvar, kako se traktor i hidraulik vise zagreva tako sve vise izbacuje, dok je hladan sve je suvo kao barut.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Deks jel ti se to desava stalno?Ja sam mislio da imas problema da peni ulje kad radis sa kipom.Ako imas problema s tim nevezano za kipu,veoma moguce da imas neki problem sa hid.pumpom kao sto je kolega gore naveo.Ne bi smeo u radu nikako da peni.

Da, uvek u radu, kad se koristi hidraulik brze se greje i pocinje ranije u odnosu na transport.

Jbg, isto je sve, cak i motor samo jedan cilindar manje.

Ja imam 47, prvi sam vlasnik i dobio sam od fabrike neko uputstvo za upotrebu koje uopšte nije za R47. Jedino se podudara raspored brzina, sve ostalo je drugačije na traktoru nego u knjizi. Debili teški.

Ja imam 47, prvi sam vlasnik i dobio sam od fabrike neko uputstvo za upotrebu koje uopšte nije za R47. Jedino se podudara raspored brzina, sve ostalo je drugačije na traktoru nego u knjizi. Debili teški.
Mi smo je kupili u Bijeljini novu 2007 god. Gume su bile Rekordove veoma lose da je zadnja pukla bocno sa unitrasnje strane posle mesec dana, a prednje su se poderale brze nego gumeni opanci. Sa kupujemo Cultorove i prezadovoljni smo. Posle nekoliko meseci spao jedan zadnji tocak.😞 Znam da je majstor skidao i drugi da proveri i od tad nema problema. Posle godinu dana struja pravila probleme, majstor sve rasturio pa vratio i sad dan danas sve radi kako treba, pali odlicno i kad je hladan. Mnogo srafova nije bilo zategnuto, znam jedan sto drzi motor mogao je rukom da se odvrne...😩 Ulje svuda na minimumu bilo, u bocnim reduktorima nije bilo ni po litar... Eto prve dve godine smo morali da ga sredjujemo sto ne bi trebalo da se desi... Motor srecom je srecom dobar, radi odlicno ko i prvog dana i sa menjacem i lamelom nije bilo problema. Sad da sredimo i to ulje u hidraulici... Mada sto se tice oranja nema problema, orali smo sa imt plugovima, pre 4 godine smo uzeli leopard dvobrazdni i sa njim jos lakse ore u ravnom ali je 14 cola, moramo traziti od 12 da lakse vuce u strani...

Slična priča i kod mene. Prednje gume Rekord su toliko tanke bile da su se bušile na svaki trn. Bukvalno na nedelju dana sam ih krpio. Posle stavio ruske i nikad više nije ispustila guma.
Šrafovi nestegnuti gomila, davač nivoa goriva je nedostajao, traktor je puštao ulje na spoju motora i menjača, pa smo ga dva puta rastavljali dok smo sredili. Farba sa felni je spala posle prolaska kroz prvo blato, krila tj blatobrani se i dan danas lome sami od sebe. Zavarim, ono pukne na drugom mestu. Servo volan u levo pun smota za jedan krug, u desno za dva, nosači spona pucali i levi i desni, a letos puče i nosač hidrauličnog cilindra od volana, hidraulik radi skroz bezveze. Dižeš ručicu polako, ne dešava se ništa i onda odjednom digne skroz... Ukratko rečeno, katastrofa od traktora.

Kupio sam rakovicu 60 1977g baca plavi dim na auspuh i kako kad malo zatupce. Uradio bih pumpu i dizne pa me zanima znali neko koliko to otprilike kosta. I posto cu morati da skidam jel moram da skinem kompresor da bi se roto pumpa skinula ili se skida drugacije. hvala

Poslednja izmena:
Jel zna neko precnik konusa tocka upravljaca (volana) 2012 god??
Ili ako neko zna da li odgovara od nekog drugog traktora...

Kupljena pre par dana od bivseg clana Mirko 015.
b24768d0e4ec4a22fdeaccd6e6b9bda3.jpg
18ddcdf6cd2caa189e37e52ec201b426.jpg
1038e89bf496ce4f06bc5b89ad71b091.jpg

Послато са SM-A025G помоћу Тапатока

Uzet utovarivac da se nabaci na rakovicu 76dw e sad hidraulika dosla na red, kako uraditi a da bude nezavisno od poluga...? Znaci da u isto vreme radi i utovarivac a i da mogu poluge da funkionisu?
49b0ab9cb06388d6e559cf09f6308317.jpg

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

U traktoru (R 47S) je antifriz od 2007. godine. Prosle godine sam prvi put otvarao hladnjak i falilo je manje od pola litra tecnosti pa sam dosuo destilovane vode. E sad ne znam kolko taj antifriz jos drzi pa sam mislio da ispustim 2L i da toliko naspem antifriza 100%, ali ne znam dal ce kad upalim traktor sve to da se pomesa u sistemu za hladjenje? Dal traktor odma vrti kroz sistem tecnost ili treba da postigne temperaturu pa da tecnost pocne da cirkulise?

Nazad
Vrh