IMR - Rakovica

Zasto meni na r65 hidraulik radi samo kada je 17 kljuc strelica gledano sa sedista pomerena u desno. Samo u donjem i levom kad okrecem cujem kako ulje sisne u gornjem nista. Hocu reci u svim ostalim polozajima sem u desnom hidraulika ne radi. (kada pomeram glavnu rucicu poluge stoje u mestu ne reaguju uopste) Dok samo u tom desnom gledano sa sedista radi kako treba drzi nivo lepo itd. Tu bi koliko ja razumem trebao da bude polozaj za kipovanje. Ne znam skoro sam uzeo rakovicu.

Ispod sedišta sa desne strane ima šraf za ključ 17. Na tom šrafu ima zarezano i ta crtica treba da bude (nisam sad baš potpuno siguran, odavno nemam Rakovicu) u položaju ili na desno ili prema dole kad se kipuje. Kad se položaj nadje,ručica poluga se podigne na gore,a poluge ne treba da se podižu. I onda ručicu za kipovanje povući nazad.

Podigneš poluge na odgovarajuću visinu, ali ne do kraja. Okreneš šraf 17 na razvodnoj ploči za 180 stepeni. Ako je strelica pokazivala u desno za rad sa polugama, sada treba da pokazuje u levo. Ručicu za dizanje poluga podigneš do kraja i sada možeš da koristiš ručicu za kipovanje.
Kod mene poluge rade i ako je strelica na gore, samo je tada spuštanje sporo. Ovo koristim kada radim sa sejalicom da nebi lupila naglo o zemlju.

Kod mene stoji uvek strelica na gore, tako mi najvise odgovara za rad.
Stvarno nisam video komplikovaniji hidraulik..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Rakovica 47, hidro volan. Slomila se šipka koja nosi hidraulični cilindar volana tj njegov levi kraj povezuje sa prednjim mostom. To je ona šipka sa podeocima koja viri na levoj strani uspod kolevke. Da li neko zna gde to može da se kupi i kako se tačno zove?
Traktor je u njivi, ne može da se vozi...

Update: FAD ne pravi taj deo. Zvao sam ih.
U međuvremenu, uspeo sam da zavarim ovo što se slomilo. Posao je završen i traktor otišao kući. Ali ipak bih gledao da kupim ovo ako ima.

Do sad su pucali i levi i desni nosač spone, tako da je upravljački mehanizam skroz nebezbedan :(
Ova šipka je debela jedno 3 centimetra i slomila se :(

Ja hteo pitati sto niste zavarili, drzace var, hoce na njima i kugla od klipa da otkine onaj deo gde se srafi za onaj krak sto nailazi na rukavac, ne znam bolje da objasnim.
Na X traktora je vareno i drzi.
Isto sam hteo da pitam kako smete ostaviti na njivi traktor, ja sam drugim traktorom donosio pokvaren kad ode kuciste ili nesto oko trapa, hidraulikom odvojim tockove od zemlje i goni...

Jbg Deks nije svaki kraj isti.Ja recimo u jesen kad krene berba kukuruza imam neke zabacene njive a i po 10 km daleko od kuce.Ostavim i traktor i berac u njivi od uvece do jutra i tako po nedelju dana ne vidi kucu,jedino ga malo zaklonim iza kukuruza il ako ima neki dol da ne bode oci bas.Gorivo i mazivo na njivui teraj.Nikad nista hvala bogu.Doduse i nemam kavgu nisakim mada se kod nas zna ko gde radi i cije je i uglavnom niko nista ne dira.Moze par dana da ostane masina u polju nece niko nista da dira eventualno neko sa strane.Dok se ne opecem ne menjam naviku.:osmeh:

Kod nas druze da zaspis u sedistu i tebe bi odneli...
Svugde ima rodjaka i prijatelja pa kad idemo u dalje njive onda ostavljam kod njih u dvoristu masine.
Prosle god prihrana kukuruza, dok idem da prihranim drugu njivu moram kera da zavezem za prikolicu da me ne bi sacekala prazna kad se vratim...
I to preko dana

Ovde žive duše nema po poljima. Mi smo poslednji koji još nešto radimo.

Zavario sam, mislim da je dobro. Danas je voženo ceo dan i nije puklo. Zasekao sam u V sa svih strana i popunio varom, onda prebrusio da bude pod radijusom, a ne oštar prelaz kao što je bilo.
I kod mene su vareni nisači spona, i levi i desni. Rade za sad.

Dali za mehanicke volane na rakovicama dali u kuciste treba da ide neko ulje. Ako ide gde se dosipa jel ima neku mazalicu kao na imt ne mogu da pronadjem nigde gde se nalazi.
Takodje pitao bih imam rakovicu 60 sa mnogo velikim luftom od pola kruga. Nije problem u glavi vec u onom ramenu sto stoji izmedju spone i glave. Osovina sto izlazi iz glave se okrece a rame uhvati tek kada okrenem pola kruga na volanu. Kako da popravim traktor mi nije tu u selu je pa nisam radio nista.

Ostavim i ja gde mi je blize kod ljudi u avliji tako sam mirniji ali imam par njiva gde mi treba pola sata i jace do prve kuce.Srecom pa niko ne dira masine kako meni tako i ostalima.Milovane na kucistu volana ispod instrument table imas sraf cini mi se za kljuc br13.Odvrnes maticu i sipas sae90 u kuciste dok na istu ne krene ulje napolje.Sto se llufta u u ruci spone tice,treba skinuti ruku tj svuci je sa osovine koja ide iz kucista volana.Pregledaj osovinu dali je kanal za kajlu uredan ili je zajeden,takodje dali uopste imas kajlu.Ako je kanal uredan stavis novu kajlu vratis sve nazad i resio si problem.

Nazad
Vrh