ja nesto i nemam poverenja u ove novije traktore(nase domace), jesenas su stigla kod mene u selu dva novba fergusona, dva rodjaka ih kupila, od iste firme.
Jedan se nije pokazao lose, da zanemarimo sto mu curi antifriz i ulje na sve strane, dok drugom je na 5rs pukao semering na radilici i propisao ulje i bili iz servisa pa sredili.
Kada ga je razradio posle nekih 50-60 sati on zakacio berac da obere svojih dva hektara sto ima, i tada mu je motor poceo izbacivat ulje na auspuh 3l po hektaru, pa su mu sada uzeli motor da rese taj problem.
A ovaj drugi sto mu se kao dobar pokazao, uplasio se i zakacio odmah plug da ga proba u oranju malo da se vidi dali ce i on da trosi i izbacuje ulje.
tako da ne znam sta da mislim o nasim traktorima, imao sam prilike pre par godina da idem u IMR po neke delove za rajku i ljudi ono je jadno kako izgleda onakav gigant, pune kancelarije, a u pogonu vidis samo par ljudi koji sklapaju jedan traktor, onako lagano kao da imaju celu vecnost na raspolaganju.
ne znam sta bih radio ako bih trebao da kupim novi traktor, ja bih se sada pre odlucio za neku ocuvanu rajku nego za novu