IMR - Rakovica

PA sta mislite zasto je ovo rizicno stavljati na traktor???

Nasao sam ljude koji hoce da odrade sve to za 400e.. Znaci sve njihovo moje je samo da dam 400e.. :osmeh:

Najveci problem je ta tandem pumpa...
Nije ona nikakav problem,ona je najmanji problem,4 srafa i 30 000 dinara i kraj...daleko veci problem je sve uklopiti,namestiti da to i lici na nesto,podesiti tacan hod klipa,nosac klipa,nosac orbitrola...malo se igrati,ali ODGOVORNO pre svega,jer upravljacki sistem nije za potceniti....

Nema opterecenja na centralnoj bolcni,postoje uprege dve na mostu koje drze sve to...a ovaj sistem ne bi se usudio na traktor da stavim,orbitrol i dvosmerni klip je proverena prica,kod nas evo 4-5 godina radi jako lepo...
Znam da ima te upore, ali opet kod mene most hoda 2-3mm napred nazad a lufta nema. Moram da uradim kod strugara distanc podlosku i stavim izmedju mosta i kolevke. Volan je mehanicki i uvek podmazan, nema lufta u biksnama vec most samo seta napred nazad na osovini.
Sta ce to biti kad Cira radi neku bdzevinu? Kaoliko znam, on voli kad je sve original:haha:

Pa ta pumpa je najskuplja...

- - - - - - - - - -

MA nisam ja odlucio to da uradim.. Ko zna dal ce moja Rakovica ikad dobiti servo.. Uvek nesto prece..

Pa ta pumpa je najskuplja...Evo kako sam ja to odrado

- - - - - - - - - -

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] zupcanik sam zaboravio da slikam

- - - - - - - - - -

Zar nemoze ventil prioriteta kao na kombajnima da se namontira na izlaz? Koliko znam, i Zmaj kombajni imaju jednu pumpu za volan i radnu hidrauliku. Cak i ove sa fabrickim servom nemaju duplu pumpu, vec se kako sam dobro video, ulje dovodi na orbitol gde se grana i deo odlazi za volan a drugi deo u samu hidrauliku.

Tomo moze, ali hoce da zeza pri koriscenju podizaca i volana, nesto malko zataji. Na novim rakovicama pumpa napred je samo za volan, pumpa za hidraulik je ispod kucista podizaca kao na R60

Rakovica 65 stari tip,ako je pumpa hidraulika dobra.
Orbitrol 100 eura,
Nutovi za osovinu volana 10 eura
Boca ulja od Fap-a 10 eura
Creva+reduciri 50 eura
Ventil prioriteta od Zmaja 131,132,133 oko 10-30 eura
Ulje 2 litre 5 eura
Klip oko 50 eura

plus trud i rad i gvozdja za nosac orbitrola,klipa i jos neke sitnice:ppozdrav:

Vase staro kuciste volana ako je OK prodate za 100-150 eura jer ima budala koje se zaludjuju mehanickim volanom u 21 veku.
Zapamtite Rakovica je fabricki izbacila mehanicko kuciste volana iz upotrebe pre 22 godine.

A koliko kosta kod tvog komsije sto prodaje Rakovice komplet za servo volan (klip, orbitol, creva i sta sve ide) ako prodaje? Bio tata kad je kupovao felne ali nije pitao za servo volan.

Ne kosta uopste jer to nece da skida sa traktora koji imaju hidro volan.Arapi mnogo bolje placaju rakovice koje imaju hidro volan.Znaju i oni sta valja:osmeh:

- - - - - - - - - -

Kupovina rajki u egiptu bez hidro volana je prilicno opala,posto oni te traktore koriste masovno za transport po gradu hidro volan je sve vise od presudnog znacaja.Plus na sve to dolazak velike kolicine novih rajki koje imaju hidro.Uskoro se moze ocekivati drastican pad cene rajke bez hidrovolana,doce na nezanimljiv i jeftin traktor sto je i bila pre dolaska arapa.
Rakovice 65S posle 1993 ostaju aktuelne u cenovnom rangu sto i jesu i danas.Drasticna je razlika u ceni Rakovice 65 iz 1992 i rajke 65S iz 1993.

Tesko,kod njih je Rajka kao kod nas i u Bosni Golf 2:osmeh:

- - - - - - - - - -

Sve ove rakovice sa slike sto stoje neprodate su bez hidro volana

Nazad
Vrh